„Samsung“ mikroschemų rinkiniai gali sulaukti didelių pokyčių: telefonams skirtas „Exynos 2600“ gali turėti unikalius sprendimus

Lukas Snarskis

2024-05-07, 10:55

0 komentarų

„Samsung“ pastaruosius metus turėjo nemažai problemų, kurios susijusios su bendrovės kuriamais „Exynos“ mikroschemų rinkiniais ir jų energijos vartojimo efektyvumu ir našumu. Kaip bebūtų, naujausi lustai žengė didelį žingsnį į priekį, o dar geresnės naujienos laukia 2025 metais.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Samsung“ mikroschemų rinkiniai gali sulaukti didelių pokyčių: telefonams skirtas „Exynos 2600“ gali turėti unikalius sprendimus

Naujausiuose pranešimuose nurodoma, jog 2025 metų „Exynos“ lustai jau gali aplenkti net ir geriausius „Qualcomm“ produktus. Jau dabar kalbama, kad „Exynos 2500“ mikroschemų rinkinys gali lenkti „Snapdragon 8 Gen 4“ tiek energijos vartojimo efektyvumu, tiek ir savo našumu.

Remiantis naujausia informacija, kitų metų bendrovės flagmanams skirtas mikroschemų rinkinys vis dar naudos su AMD sukurtą „Xclipse“ vaizdo plokštę, tačiau vėliau galimi ir dideli pokyčiai. „Exynos 2500“ lusto GPU vis dar bus pagrįsta AMD RDNA architektūra, o vėliau ji bus pakeista nauju sprendimu.

„Samsung“ kuria savo GPU dizainą, kuris gali būti pristatytas jau 2026 metais, kuomet debiutuos naujasis „Exynos 2600“ mikroschemų rinkinys. Būtent šis lustas taps pirmuoju produktu su „Samsung“ sukurta vaizdo plokšte, tačiau daugiau informacijos apie tai nėra pateikiama.

Priminsime, jog RDNA pagrįsta „Xclipse“ GPU debiutavo su „Exynos 2200“ ir netgi pateko į „Samsung“ vidutinės klasės „Exynos 1480“. Jis buvo reklamuojamas kaip rimtas „Adreno“ konkurentas ir buvo teigiama, kad pasižymi išskirtiniu našumu žaidimuose. Kaip bebūtų, „Samsung“ nėra itin patenkinta savo partneryste su AMD, todėl ir ketina imtis pokyčių.

Taip pat pasirodė spekuliacijų apie tai, kad „Samsung“ kuria savo procesoriaus dizainą, tačiau kol kas neturime nieko svarbaus ir greičiausiai prireiks ne vienerių metų, kol bendrovė pati sukurs savo procesorių.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas