„Samsung”, ne „Apple, grindžia kelią išmaniųjų telefonų revoliucijai

Ignas Petrikonis

2020-03-30, 01:00 (atnaujinta 2022-11-30, 12:47)

0 komentarų
„Samsung”, ne „Apple, grindžia kelią išmaniųjų telefonų revoliucijai

Šios blizgančios keturkampės plytelės, vadinamos išmaniaisiais telefonais, tampa vis labiau nuobodžios, o jų rinka jau pasiekė tokį tašką, kai vartotojai nenustygsta iš noro išbandyti kažką nauja. Turbūt kiekvienas iš mūsų trokštame įsigyti tokį prietaisą, kuris mumyse sužadintų emociją, o ne verstų su padidinamuoju stiklu verstų ieškoti nedidelių skirtumų, lyginant su anksčiau turėtu išmaniuoju. Šiuo metu vienintelė viltis yra sulankstomą ekraną turintys išmanieji telefonai.

„Apple” kuria daugybę inovacijų ir ne tik išmaniuosiuose (pasižiūrėkite į sau lygių neturintį „iPad Pro”), tačiau akivaizdu, jog „Samsung” šiuo metu yra ta kompanija, kuri primauja telefonų formos virsmo laikotarpyje. Panašiai, kaip „Apple” nusipelno pagyrų už tik liečiamą ekraną turinčių telefonų išpopuliarinimą, „Samsung” šiuo metu grindžia kelią į naują sulankstomų išmaniųjų erą.

„Samsung Galaxy Fold”

Be jokios abejonės, Pietų Korėjos elektronikos milžinė nėra vienintelė žengianti šį žingsnį, tačiau ji nuspelno pripažinimo už pirmojo masėms skirto įrenginio su sulankstomu ekranu pristatymą ir naujo „Galaxy Z Flip” pateikimą į rinką mažiau nei po metų. Būtų sunku įsivaizduoti, kad šios technologijos slaptose laboratorijose šiuo metu netestuoja „Apple”, tačiau kol išvysime pirmą obuolio ženklu pažymėtą lankstų telefoną, „Samsung” yra bene vienintelis pasirinkimas, jei neskaičiuotume kelių limituoto leidimo modelių iš kitų gamintojų.

Kita vertus, tai nereiškia, jog išmanieji su lanksčiais ekranais jau yra pajėgūs pakeisti nelanksčius telefonus - nauja forma gamintojams kelia daugybę iššūkių, su kuriais iki galo bus susidorota tik po kelių metų. Vis dėlto kiekviena išmaniųjų telefonų bendrovė privalo nuo kažko pradėti, kad per kelias kartas galėtų subrandinti naująjį produktą, nors toks žingsnis finansiškai ne visada atrodo protingas ir praktiškas. Turbūt nereikia turėti specifinių žinių, kad suprastum, jog pirmasis rinkai pasiūlęs naują technologiją ją greičiausiai ištobulins ir sukurs tokį gaminį, kuris iš tiesų patiks vartotojams.

„Samsung Galaxy Z Flip”

Net ir tokia kompanija, kaip „Apple”, praeityje yra pristačiusi produktų, kurie sėkmės nesusilaukė iš karto ir tik per kelis metus pamažu pelnė pirkėjų susidomėjimą. Žinoma, matant, kokių nesėkmių su pirmaisiais sulankstomo ekrano modeliais patyrė „Samsung” ir „Motorola”, nesunku atspėti, kodėl Kupertino milžinė ir kitos bendrovės delsia atsispirti nuo lieptelio ir rinkai pristatyti savuosius lankstūnus.

Sulaukę daugybės kritikos dėl pirmojo „Galaxy Fold” bėdų, korėjiečiai grįžo prie braižymo lentų ir šiemet į prekybą išleido iš pagrindų pakeistą „Galaxy Z Flip”, kuris daugelio ekspertų įvardijamas geriausiu sulankstomu telefonu šiuo metu. Būtų sunku patikėti, jog kita kompanija, išleidusi savo pirmąjį lankstaus ekrano išmanųjį, sugebės sukelti sprogimą šioje industrijoje ir aplenkti daugiau patirties turintį Pietų Korėjos konkurentą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas