„Samsung“ niekaip neišsprendžia didžiulės problemos: po naujausio atnaujinimo – daugelis bendrovės telefonų turėtojų atsidūrė pavojuje, sužinokite kas čia vyksta

Lukas Snarskis

2024-01-09, 07:46

0 komentarų

Naująją „One UI 6.0“ vartotojo sąsajos versiją su „Android 14“ operacine sistema jau kuris laikas gali mėgautis kai kurių brangiausių „Samsung“ išmaniųjų telefonų savininkai. Gamintojas nepamiršta ir pigesnių įrenginių turėtojų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Samsung“ niekaip neišsprendžia didžiulės problemos: po naujausio atnaujinimo – daugelis bendrovės telefonų turėtojų atsidūrė pavojuje, sužinokite kas čia vyksta

„Samsung“ pastaruoju metu itin aktyviai atnaujina savo išmaniuosius telefonus. Naująją „One UI 6.0“ vartotojo sąsajos versiją, kartu su „Android 14“ operacine sistema, gauna vis daugiau bendrovės įrenginių, tačiau tokių modelių turėtojams rekomenduojama neskubėti.

Vartotojams pradėjus atsinaujinti savo išmaniuosius telefonus – išryškėjo ganėtinai didelė problema, kuri gali turėti ilgalaikės žalos įrenginių ekranams. Aiškėja, jog naujoji „One UI 6.0“ turi problemų su ekrano taškų poslinkio funkcija, skirta sumažinti ekrano išdegimo tikimybę.

Šios funkcijos veikimas sutriko naujoje „Samsung“ programinės įrangos versijoje. Apie šią problemą pirmasis pranešė „Reddit“ platformos naudotojas dragosslash, kuris, siekdamas įsitikinti, atliko paprastą testą šiam sutrikimui nustatyti. „Reddit“ naudotojas užfiksavo ekrano nuotrauką, kurioje matoma ir pranešimų juosta, o tuomet penkis kartus pavertė telefoną į šoną ir atgal į horizontalią padėti, jog užfiksuotų daugiau ekrano vaizdų.

Peržiūrėjus visas nuotraukas paaiškėjo, jog nei vienas ekrano elementas nepajudėjo iš savo vietos. Panašu, kad pikselių perkėlimas veikia tik navigacijos juostoje, o būsenos juostos piktogramos nejuda, kas rodo galimą „One UI 6.0“ klaidą. Ir nors ši problema buvo aptikta dar praėjusių metų lapkritį – „Samsung“ iki šiol nėra jos išsprendę.

Remiantis „9to5Google“ informacija, Pietų Korėjos milžinė žino apie šią problemą ir jau kuris laikas aktyviai dirba, kad ji būtų išspręsta. Kaip bebūtų, tiksli data kada gali pasirodyti atnaujinimas – nepateikiama, tačiau skelbiama, kad tai turėtų įvykti dar šį mėnesį. Kaip bebūtų, konkrečios informacijos trūkumas gali nuvilti daugelį.

Kaip žinia, OLED ekranai, garsėjantys ryškiomis spalvomis ir sodria juoda spalva, deja, yra jautrūs ekrano išdegimui. Taip atsitinka, kai ant ekrano ilgą laiką lieka statinių elementų, todėl tose vietose esantys organiniai šviesos diodai nyksta greičiau nei tai, kas yra aplink. Dėl šios priežasties atsiranda matomos anksčiau buvusių vaizdų žymės arba pakinta atvaizduojama spalva.

Siekiant išvengti tokių problemų, „Samsung“ dar 2022 metais pristatė poslinkio funkciją, kuri debiutavo su „One UI 5“ vartotojo sąsajos versija. Pagrindinis šios galimybės tikslas – sumažinti galimą ekrano išdegimą. Ši funkcija laikui bėgant nepastebimai keičia ekrano elementų, įskaitant būsenos juostos piktogramas, padėtį ir taip sumažina galimas išdegimo rizikas.

Jeigu jūs turite Pietų Korėjos milžinės sukurtą išmanųjį telefoną OLED ekranu bei „One UI 6.0“ vartotojo sąsaja – rekomenduojame atlikti keletą veiksmų, jog sumažinti galimą ekrano išdegimo riziką:

  • Sumažinkite statinių elementų kiekį ekrane: Venkite ilgesnį laiką rodyti statinius vaizdus, pavyzdžiui, programėlių piktogramas ar navigacijos mygtukus;
  • Pakoreguokite ekrano ryškumą: mažesnis ryškumas gali padėti sumažinti OLED pikselių apkrovą ir sulėtinti perdegimo procesą;
  • Įjunkite automatinį pasukimą: automatinio pasukimo įjungimas gali padėti tolygiau paskirstyti ekrano nusidėvėjimą;
  • Naudokite ekrano užsklandas: pasirinkite tokias ekrano užsklandas, kurios periodiškai juda arba keičiasi, kad ekrane ilgai neužsibūtų statiškų elementų.

Vertėtų atkreipti dėmesį, jog ekrano išdegimo problemai išsivystyti reikia nemažai laiko. Tai reiškia, jog per savaitę, mėnesį ar metus veikiausiai jūsų išmaniojo telefono ekranui nieko nenutiks. Kaip bebūtų, papildomos saugumo priemonės padės išvengti tokių problemų ateityje arba bent jau sumažinti riziką iki kol „Samsung“ išspręs šitą problemą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas