„Samsung“ sulaukė milžiniško vartotojų nusivylimo: pasigirdo kaltinimai specialiu telefonų lėtinimu

„Samsung“ sulaukė milžiniško vartotojų nusivylimo: pasigirdo kaltinimai specialiu telefonų lėtinimu

Išmaniųjų telefonų našumo klausimas buvo ganėtinai garsiai aptarinėjamas po „Apple“ skandalo, kuomet paaiškėjo, jog bendrovė specialiai lėtina senesnius įrenginius. Tačiau ši istorija jau daugelio yra pamiršta, o dabar, tamsūs debesys susikaupė virš Pietų Korėjos milžinės „Samsung“.

Didžiausias išmaniųjų telefonų gamintojas sulaukė kaltinimų dėl „Galaxy“ serijos įrenginių veikimo galimybių. Remiantis naujausia informacija, „Samsung“ įrenginiai veikia žymiai geriau, kuomet atliekami sintetiniai testai, o vartotojai dėl šios priežasties kaltiną gamintoją sukčiavimu.

Tokios kalbos internete pasklido prieš keletą dienų. Vartotojų pateiktuose skunduose teigiama, jog „Samsung“ išmaniųjų telefonų galia sumažėja, kuomet yra naudojamos tam tikros aplikacijos, o tokie pokyčiai pastebėti ir kai kuriuose „Android“ telefonams skirtuose žaidimuose. Pagrindinė tokio vartotojų nepasitenkinimo priežastis – visiškai kitokios galimybės naudojantis sintetinių testų programėlėmis.

Internautai neilgai trukus pastebėjo ir tai, jog išmaniajame telefone pakeitus žaidimo pavadinimą į vienos iš testavimo aplikacijų pavadinimą – įrenginio veikla tampa žymiai spartesnė. Pietų Korėjoje vartotojai pastebėjo, jog pakeitus žaidimo „Genshin Impact“ pavadinimą į „Geebench“ – „Samsung“ telefonai veikia žymiai geriau.

Viešoje erdvėje net pasirodė 10 tūkst. programėlių sąrašas, kurios galimai turi tam tikrus limitus, kurie gali būti nustatyti telefonuose ar juose naudojamoje programinėje įrangoje. Manoma, kad ši problema galėtų būti susijusi su „Game Optimizing Service“ paslauga, kuri skirta užtikrinti sklandų žaidimų veikimą bendrovės įrenginiuose.

Apie tokią „Samsung“ išmaniųjų telefonų problemą skelbiama ir „YouTube“ platformoje, o tarp paveiktų įrenginių patenka ir naujausi bendrovės įrenginiai. Tiesa, į vartotojų skundus jau spėjo sureaguoti ir pati gamintoja. Remiantis naujausiais pranešimais, kompanijoje jau yra atliekamas vidinis tyrimas, o į šią problemą žiūrima taip pat rimtai kaip ir į „Galaxy Note 7“ serijos tragediją.

16 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Aš taip pat pastebėjau

Nusipirkau prieš 2metus Samsung Galaxy Note 10 Plus, tai pradžioje fotografavo puikiai, našumas buvo puikus, bet dabar veikia kaip koks Huawei už 100€ ir kokybė nuotrauku suprastėjo ir stringa. Padariau gamintojo parametru atstatymą viska išstryniau, bet vistiek prastai veikia, kame esmė visada naudoju Samsung telefonus, tai pastebėjau po 2metų naudojimo jie pradeda strigti ir baterija dažniau išsikrauna ir nuotraukų kokybė dingsta, bet skaičiau seniau straipsnį, kad ir Apple telefonai taip pat daro. Na gyvenam tokiais laikais, kad ne tik telefonai kokybę suprastina, bet ir automobiliai nuo 170000km ridos pradeda gesti įranga, motorai ir t.t. Taip yra sumaste gamintojai, kad butu pelnas stabilus automobiliams iš detalių, servizų ir naujų automobilių paklausos, o mobiliesiems telefonams, kad pirktu naują modelį išleista kas du metus.

k.b.

Naudoju Huawei P 30 antrus metus ir esu visiškai patenkintas. Nereikia kaišioti pavadinimų kur nepriklauso!

Raimis

Tai 2 metai dar nedaug tokiam galingam telefonui ir ypač ne samsung 😁👍 aš irgi vis dar su P30. Turiu ir P10.

Samsas

Pas mane toks pats ir jokiu problemų, numetęs trbt gerai buvai, arba tu jo net neturi kaip daugelis varytoju ant samsung...

Huawei

Naudoju huawei p20 pro. Naudoju jau gal trejus ar ketvirtus metus. Veikia puikiai. Net nesiruosiu pirkti kito tel, kol sitas neprades gesti. Nors panasu, kad iki gedimu dar toli. Tamsta gal reiktu pasidaryti geresnio huawei o ne galaxy? :D

Aš irgi

Naudoju Samsung Galaxy S9 nuo pat jo atsiradimo ir iki šiol viskas veikia be jokių priekaištų.

Dasa

Samsungas - ubago džiaugsmas.

Lankytojas

O tai turčių džiaugsmas Hujovai?

Che Che

Žinoma. Bet pagaliau ir samsung pradeda mažiau šūdo pridėt į telefoną. Daro kaip protingi konkurentai, o ne kaip daugiau uždirbt su kiekvienu telefonu į jį pridededant daug ne kiekvienam nereikalingų dalykų

Note 10+

Na ir ekspertai... Senas bajeris, niekaip nesusijęs su telefono lėtinimu ... Problema yra samsungo game servisų kreivame veikime, senai youtube pilna video kaip juos atjungti. Tiems kas neperka samsung galiu tik patarti, pamėginkite ir nustebsite kad naudojote Android tel tik su 10% visų galimybių

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas