„Sony“ atnaujina 2022 metų išmaniųjų telefonų trijulę: ketvirtos kartos „Xperia“ įrenginių turėtojai jau gali išbandyti „Android 14“ platformos versiją

Lukas Snarskis

2024-01-11, 17:11

0 komentarų

„Google“ kuriama ir plėtojama „Android“ operacinė sistema yra populiariausia mobilioji platforma pasaulyje. JAV technologijų milžinė kiekvienais metais išleidžia vieną didįjį atnaujinimą, o ne išimtis buvo ir 2023 metai.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Sony“ atnaujina 2022 metų išmaniųjų telefonų trijulę: ketvirtos kartos „Xperia“ įrenginių turėtojai jau gali išbandyti „Android 14“ platformos versiją

Dar praėjusių metų spalio pradžioje, „Google“ oficialiai pristatė naująją „Android 14“ operacinės sistemos versiją, kuri jau dabar yra prieinama daugeliui „Pixel“ serijos išmaniųjų telefonų. Ši platformos versija po truputį atkeliauja ir į kitus įrenginius, o dar visai neseniai tokį atnaujinimą gavo ir „Sony“ flagmanas.

Japonijos technologijų milžinė jau atnaujino „Xperia 1 V“, „Xperia 5 V“ ir „Sony Xperia 10 V“ išmaniuosius telefonus, o dabar atėjo eilė ir 2022 metais išleistiems modeliams. Pranešama, jog „Android 14“ operacinės sistemos naujinys jau prieinamas visai ketvirtos laidos trijulei – tai „Xperia 1 IV“, „Xperia 5 IV“ ir „Sony Xperia 10 IV“.

Norėdami pasitikrinti ar jo sulaukėte – turite nukeliauti į telefone esantį nustatymų langą ir ten susirasti „Apie telefoną“ punktą. Tuomet spauskite „Programinės įrangos naujinimas“. Jeigu vis dėlto atnaujinimo dar nematyti – vadinasi jums teks palaukti dar keletą papildomų dienų. Su šiuo atnaujinimu jūs gausite ir gruodžio mėnesio „Android“ saugumo papildinį.

Naujasis programinės įrangos atnaujinimas vartotojams pasiūlys keletą naujų funkcijų, tarp kurių greitosios sąveikos piktogramos užrakinto ekrano lange, didesnis šriftų pasirinkimas, „Nearby Share“ su „Windows 10“ kompiuterių palaikymu. „Sony“ šį išmanųjį telefoną aprūpino ir „Find My Device“ palaikymu bei pačia programėle.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas