Tarp populiariausių telefonų gamintojų – naujas vardas: dar viena Kinijos kompanija veržiasi į populiariausių gretas, užfiksuotas įspūdingas šuolis

Lukas Snarskis

2023-07-31, 11:31 (atnaujinta 2023-07-31, 21:02)

2 komentarai (-ų)

Išmaniųjų telefonų gamintojai kasmet pristato gausybę įvairiausių naujienų, tačiau tai niekaip nepadeda įtikinti vartotojų atsinaujinti. Šioje rinkoje jau kuris laikas fiksuojami mažėjantys pardavimai, o situacija nesikeičia ir dabar.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Tarp populiariausių telefonų gamintojų – naujas vardas: dar viena Kinijos kompanija veržiasi į populiariausių gretas, užfiksuotas įspūdingas šuolis

Žvelgiant į išmaniųjų telefonų pardavimus antrojo ketvirčio metu – bendras skaičius siekia 258,2 mln. vienetų, rodo naujausia „Canalys“ informacija. Šis skaičius rodo, jog balandžio, gegužės ir birželio mėnesiais parduotų įrenginių skaičius sumažėjo 10 proc., lyginant su tuo pačiu periodu pernai.

Pardavimų mažėjimas nėra didelė naujiena ir analogiški rezultatai fiksuojami jau šešis paskutinius ketvirčius, tačiau pastebima ir pozityvių ženklų. „Canalys“ atkreipia dėmesį į tai, jog paklausa po truputį auga, o išmaniųjų telefonų industrija fiksuoja atsigavimo ženklus po kurį laiką kamavusių tiekimo grandinės problemų.

Populiariausių išmaniųjų telefonų gamintoju ir toliau išlieka „Samsung“, kuri antrojo ketvirčio metu pardavė 53 mln. išmaniųjų telefonų. Pietų Korėjos milžinės užima 21 proc. rinkos ir nors metinėje perspektyvoje pardavimai sumažėjo 14 proc., tačiau tai nesutrukdė išlaikyti pirmosios pozicijos.

Antroje pozicijoje – JAV technologijų milžinė „Apple“, kuri antrojo ketvirčio metu pardavė 43 mln. išmaniųjų telefonų. Tokie „iPhone“ pardavimai leido užimti 17 proc. rinkos, tačiau ir ši kompanija fiksuoja prastėjančius rezultatus – metinis augimas ir vėl neigiamas bei siekia 13 proc. Trečioje pozicijoje – „Xiaomi“.

Kinijos milžinė per antrąjį metų ketvirtį pardavė 33,2 mln. išmaniųjų telefonų bei užėmė 13 proc. rinkos. Ketvirtoje pozicijoje – „Oppo“, kuri sugebėjo parduoti 25,2 mln. įrenginių bei užimti 10 proc. rinkos. Įdomu tai, jog vienintelė bendrovė, kuriai pavyko užfiksuoti itin pozityvius rezultatus, yra „Transsion“.

Pastaroji Kinijos bendrovė valdo tokius prekinius ženklus kaip „Tecno“, „itel“ ar „Infinix“. Pastarųjų išmaniųjų telefonų pardavimai pasiekė 22,7 mln., o tai leido bendrovei įsitvirtinti tarp penkių populiariausių gamintojų. Kompanijos pardavimai išaugo 22 proc. ir tai yra vienintelis gamintojas, kuris fiksavo teigiamą augimo rezultatą. Verta pastebėti, jog ši kompanija užėmė „Vivo“ vietą, kuri anksčiau būdavo tarp penkių populiariausių įmonių.

2 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas