Telefono įkrovimas vos per 5 minutes: Kinijos milžinė ruošia naują technologinį sprendimą, debiutas – jau netrukus

Arnas Balčiūnas

2023-04-04, 07:15

0 komentarų

Išmaniųjų telefonų baterijos tarnavimo laikas yra viena opiausių problemų, tačiau gamintojai kasmet siūlo vis greitesnes įkrovimo galimybes. Dar prieš keletą metų 27W įkrovimas buvo puikus rezultatus, 2021 metais mes jau galėjome išbandyti 125W, o pastaruoju metu ši riba vis didėja ir didėja.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Telefono įkrovimas vos per 5 minutes: Kinijos milžinė ruošia naują technologinį sprendimą, debiutas – jau netrukus

Dar visai neseniai, „Realme“ pristatė išmanųjį telefoną su 240W greitojo įkrovimo technologija, o „Redmi“ pademonstravo prototipinį įrenginį, kurį galima įkrauti su 300W greituoju įkrovimu, o pilną įkrovimą galima pasiekti vos per 5 minutes. Toks sprendimas pirkėjus gali pasiekti jau antroje metų pusėje, tačiau „Redmi“ nėra vienintelė bendrovė, kuri ruošia tokią naujieną.

Kinijos kompanija „Oppo“ taip pat ruošia panašų įkrovimo sprendimą, kuris leistų pasiekti 300W. Šaltinių Kinijoje teigimu, bendrovė jau kuris laikas dirba su nauja technologija, kuri žinoma kaip „Oga“. Tokiems rezultatams pasiekti būtų naudojamos specialios 2 220 / 2 230 mAh talpos 15C sistemos baterijos, o bendra jų talpa turėtų siekti 4 600 mAh. Jas būtų galima įkrauti su 300W greitojo įkrovimo technologija.

Tiesa, norint pasiekti tokius rezultatus vien tik didelės galios baterijų nepakaktų, todėl tokiems sprendimams realizuoti reikalinga visa komponentų grandinė – įkroviklis, įkrovimo architektūra ir, žinoma, pats išmanusis telefonas. Tam būtina atlikti ir tam tikrus optimizacijos darbus, kad būtų pasiektas norimas rezultatas. Kaip bebūtų, „Oppo“ tokį sprendimą ruošia jau kuris laikas ir tai nėra pirmas kartas, kuomet ši bendrovė ruošiasi pristatyti itin greito įkrovimo galimybes.

Deja, tačiau kol kas nėra žinoma koks išmanusis galėtų debiutuoti su 300W greituoju įkrovimu. Kaip bebūtų, jeigu ši technologija jau paruošta masinei gamybai – pirmosios naujienos turėtų pasirodyti netrukus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas