„Telia“ klientai sulaukė puikių naujienų: didelės nuolaidos ryšiui pratęstos iki liepos

„Telia“ mažiausiai iki vasaros vidurio pratęsia sumažintus mobiliojo ryšio tarifus tarp Ukrainos ir Lietuvos. Operatoriaus klientams skambučiai iš Lietuvos į Ukrainą toliau kainuos 6 centus už minutę, Ukrainoje ir į Lietuvą – 8,5 cento, o mobilieji duomenys bus pigesni, nei nustatyta reguliuojama kainodara tarp ES šalių operatorių.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
„Telia“ klientai sulaukė puikių naujienų: didelės nuolaidos ryšiui pratęstos iki liepos

Ukrainietiškus numerius naudojančių asmenų skaičius „Telia“ mobiliojo ryšio tinkle Lietuvoje pernai metais buvo beveik 3 kartus didesnis nei 2021 metais, o per pirmus tris šių metų mėnesius ukrainietiškų numerių skaičius liko stabilus. „Telia“ abonentų Ukrainoje prakalbėtų minučių ir sunaudotų duomenų kiekiai taip pat išlieka stabilūs ir siekia praėjusių metų vidurkį.

„Karas Ukrainoje tęsiasi, kaip ir mūsų parama tai šaliai. Nepaisant išaugusių ryšio paslaugų sąnaudų, dar trims mėnesiams pratęsiame dideles nuolaidas skambučiams ir mobiliojo ryšio duomenims tarp Lietuvos ir Ukrainos. Matome, kad sumažinti skambučių tarifai turi realią naudą ukrainiečiams ir į Ukrainą su pagalba dažnai vykstantiems mūsų klientams“, – sako „Telia“ verslo klientų vadovas Daniel Karpovič.

Skambučiai iš Lietuvos į Ukrainą iki liepos 1 d. toliau kainuos nuo 0,06 euro už minutę, o mobilieji duomenys Ukrainoje bus pigesni, nei nustatyta reguliuojama kainodara tarp ES šalių operatorių - apie 2 eurus už 1 GB. Trumposios SMS žinutės siuntimas – nuo 0,08 euro. Tarptinklinio ryšio (angl. roaming) skambučio minutė Ukrainoje skambinant į Lietuvą kainuos nuo 0,085 euro, o SMS – 0,005 euro.

Didžiausias iš Ukrainos atvykusių abonentų skaičius buvo fiksuojamas prieš metus kovo mėnesį, o nuo to laiko sumažėjo 3 kartus. Pasak D. Karpovičiaus, tai gali būti dėl to, kad nuo karo bėgantys Ukrainos gyventojai jau pradėjo naudotis ir vietinėmis SIM kortelėmis, grįžo namo ar išvyko į kitas šalis. Taip pat tai gali lemti ir sugriauta ryšio infrastruktūra bei nuolatiniai elektros trikdžiai. Būtent dėl jų šalyje nėra užtikrinto mobiliojo ryšio stabilumo.

Balso skambučių vartojimas išlieka stabilus ir siekia apie 220 000 minučių per mėnesį. Antrąją praeitų metų pusę tiek balso skambučiai, tiek mobiliųjų duomenų vartojimas išliko stabilūs.

„Telia“ į Ukrainą išsiuntė pirmąją siuntą naudotos tinklo įrangos, kuri bus pritaikyta atstatant karo metu pažeistus mobiliojo ryšio tinklus. Išsiųstų bazinių stočių užtektų padengti kelią nuo Vilniaus iki Klaipėdos.

Bendrovė iki šiol visiems ukrainiečių pabėgėliams Lietuvoje yra įsipareigojusi nemokamai suteikti neribotą kiekį išankstinio mokėjimo paslaugos „Ežys“ SIM kortelių, nuo karo pradžios „Telia“ išdalino beveik 40 tūkst. išankstinio mokėjimo kortelių.

Ukrainos verslui, persikeliančiam į Lietuvą, suteikiami specialūs „Telia“ pasiūlymai ir nemokamos IT konsultacijos. Pernai „Telia“ internetu ir televizoriais aprūpino visus pabėgėlių centrus Lietuvoje ir už daugiau kaip 50 tūkst. eurų nupirko specialių telefonų ukrainiečiams. Nuo karo Ukrainoje pradžios „Telia“ parama Ukrainai jau viršijo 300 tūkst. eurų.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas