TOP5 populiariausi išmanieji telefonai didžiausiose pasaulio rinkose

Žilvinas Degutis

2019-11-01, 01:00 (atnaujinta 2021-04-27, 00:31)

0 komentarų
TOP5 populiariausi išmanieji telefonai didžiausiose pasaulio rinkose

Neseniai buvo pateikiami Kinijos rinkos duomenys, kurie parodė, kad po trijų 2019 m. ketvirčių „Huawei“ ūgtelėjo net 63%, o visuotinėje pasaulio rinkoje vieninteliai „Samsung“ bei „Huawei“ pademonstravo kilimą, kai „Apple“, „Xiaomi“, „Oppo“ ir kt. vis dar smunka žemyn. Kokie yra populiariausi telefonai šiuo metu? Pažvelkime į TOP 5 populiariausius išmaniuosius telefonus 7 šalyse, darančiose didžiausią įtaką išmaniųjų telefonų industrijai.

Neabejotinai pirmą vietą JAV užima „Apple“ išmanusis telefonas, tačiau stebina tai, kad tai yra praeitų metų biudžetinio segmento flagmanas „iPhone XR“, o ne bendrovės flagmanai „iPhone XS“ ir „iPhone XS Max“. Taip pat labai stebina ir tai, jog antrą bei trečią populiarumo vietą dalinasi senesni, pigesni „Apple“ telefonai – tai „iPhone 7“ ir „iPhone 8“. TOP penketuką užbaigia „Samsung“ flagmanai „Samsung Galaxy S10+“ ir „Samsung Galaxy S10“, kuriuos amerikiečiai iš karto pamilo ir skyrė jiems daugiau dėmesio, nei „Apple“ naujiems flagmanams.

Junginėje Karalystėje pirmoje populiarumo vietoje taip pat puikuojasi „iPhone XR“, o „iPhone 8“ užima penktą vietą. Likusias populiarumo sąrašo vietas pasidalino „Samsung“ aparatai – pigesni „Samsung Galaxy A50“ ir „Samsung Galaxy A70“, bei įmonės flagmanas su 5G technologija „Samsung Galaxy S10 5G“.

Žemyninėje Europos dalyje, Vokietijoje padėtis ne daug kuo skiriasi, čia taip pat populiariausi buvo „Samsung“ išmanieji telefonai bei „iPhone XR“, kuris užima antrą vietą. Pats populiariausias išmanusis telefonas Vokietijoje yra vidutinės klasės „Samsung Galaxy A50“, o kompanijos flagmanas „Samsung Galaxy S10 Plus“ uždaro TOP penketuką.

Europos Sąjungos sesė Prancūzija nustebino tik antra populiarumo vieta, joje atsidūrė biudžetinės klasės „Samsung Galaxy A10“, o pirma vieta atkartojo Vokietijos topą. Populiariausias „Apple“ telefonas „iPhone XR“ Prancūzijoje yra tiek pat populiarus, kiek ir „Samsung Galaxy A70“ bei užima penktą vietą.

Kitapus žemyno, Japonijoje padėtis kardinaliai skiriasi nuo Europos ar net JAV. Čia visas penkias populiarumo viršūnės vietas dalinasi „Apple“ gaminiai – pirmoje vietoje „iPhone XR“, flagmanas „iPhone XS“ užima ketvirtą vietą, o penktoje vietoje stebėtinai vis dar populiarus „iPhone 6s“.

Kinijos rinkoje TOP 5 karaliauja vietinių gamintojų telefonai, tačiau stebina tai, kad nesutiksime nei vieno mūsų krašte taip mėgiamo ir kartais garbinamo „Xiaomi“ išmanaus telefono. Pirmą vietą užima mums mažai pažįstamas „Oppo A9“, o mažesnysis šių metų „Huawei“ flagmanas „Huawei P30“ atsidūrė ketvirtoje populiarumo vietoje.

Taip, kaip JAV sąraše dominavo „Apple“ telefonai, taip Pietų Korėjos rinkoje neabejotinai dominuoja „Samsung“ rageliai. Pirmoje vietoje, net 26% populiaresnis yra „Samsung Galaxy S10 5G“, o antroje vietoje daugelio neįvertintas „LG V50 ThinQ 5G“. Taip pat keista matyti, kad ketvirtą populiarumo vietą užima 2018 metų aparatas „Samsung Galaxy A7“.

Iš šių populiarumo sąrašų galima daryti išvadą, kad žmonėms labiau patinka didesni telefonai, kurių ekranai yra daugiau nei 6“, turi ganėtinai galingus procesorius ir kartu nekainuoja daugiau nei 800 eur. Taip pat matyti „Samsung“ bei „Apple“ pasyvumo pasekmės atiduodant Kinijos rinką vietiniams, tačiau naujausi duomenys teikia kompanijoms vilties. Kaip matome teisingai pasirinkta „Samsung „ A serijos filosofija bei kainodara pradeda duoti vaisių, o tobulesnis ir dar pigesnis „iPhone 11“ bei kitų metų „iPhone SE2“ gali sugrąžinti „Apple“ pasaulinę šlovę.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas