Turite „Samsung“ telefoną? Jūsų SMS gali skaityti visi, kas netingi

Lukas Snarskis

2021-06-13, 12:20 (atnaujinta 2021-06-14, 01:38)

0 komentarų
Turite „Samsung“ telefoną? Jūsų SMS gali skaityti visi, kas netingi

Išmaniųjų telefonų gamintojai dažnai susiduria su įvairiausiomis problemomis, kurios labai dažnai susiję su vartotojų saugumu, o to išvengti nepavyksta net ir patiems didžiausiems. Ne išimtis ir „Samsung“.

Tikriausiai daugelis dar pamena problemas su „Galaxy S10“ ir „Galaxy Note 10“ flagmanais, kuomet pirštų antspaudų jutiklis leisdavo atrakinti telefoną bet kam, su sąlyga, jog ant ekrano užklijuota apsauginė plėvelė ar stikliukas. Žinoma, „Samsung“ neilgai trukus išsprendė šią problemą, tačiau kai kam tai galėjo sukelti rimtų problemų.

Dabar aiškėja, jog Pietų Korėjos milžinė ir vėl turi problemų. „Samsung“ telefonuose naudojama programinė turi naują bėdą, kuri yra gerokai didesnė nei anksčiau. Aiškėja, jog gamintojo įrenginiuose yra atsivėrusi saugumo spraga, kuri leidžia programišiams perimti Jūsų telefono kontrolę.

Kaip skelbia „Oversecured“ kompanijos vadovas Sergėjus Toshinas, telefonuose atsivėrusi spraga leidžia piktavaliams gauti prieigą Jūsų įrenginiuose esančių trumpųjų SMS žinučių. Negana to, hakeriai gali gauti galimybę ir tvarkyti Jūsų failus, suteikiant jiems didesnius leidimus nei išties reikėtų, o telefono savininkas apie tai nesužinotų.

Skelbiama, jog „Samsung“ atstovai jau yra informuoti apie šias problemas, tačiau panašu, kad programinės įrangos atnaujinimas, kuris išspręstų bėdas, gali pasirodyti tik už keletos mėnesiu. Vienintelis dalykas, kurį dabar gali padaryti „Samsung“ telefonų savininkai – įsitikinti, kad naudojama naujausia programinės įrangos versija.

Verta paminėti ir tai, jog S.Toshinas jau ne pirmą kartą aptinka „Samsung“ išmaniuose telefonuose esančias spragas, tačiau daugelis jų buvo išspręstos nedelsiant. Metų pradžioje „Oversecured“ vadovas aptiko „Secure Folder“ programėlės pažeidžiamumą, kuris galėjo sudaryti galimybę piktavaliams pasisavinti itin jautrius vartotojų duomenis. Ši problema buvo pasiekiama „Galaxy S10+“ modeliuose, tačiau ji nedelsiant buvo sutvarkyta.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas