Tyrimas atskleidžia šokiruojančią realybę: paaiškėjo priežastys, kodėl jaunimas vengia naudotis „Android“ telefonais

Lukas Snarskis

2023-02-25, 10:21

5 komentarai (-ų)

Išmaniųjų telefonų naudotojai jau kuris laikas yra pasiskirstę į dvi stovyklas. Vieni iš jų renkasi „Apple“ kuriamus modelius, o kiti linkę naudotis telefonais su „Android“ operacine sistema. Tačiau naujausias tyrimas atskleidžia šokiruojančią realybę, kuri pastebima tarp jaunimo.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Tyrimas atskleidžia šokiruojančią realybę: paaiškėjo priežastys, kodėl jaunimas vengia naudotis „Android“ telefonais

„Financial Times“ neseniai atliko tyrimą, kuris atskleidė stebinančią tendenciją tarp jaunų amerikiečių, gimusių 1996–2012 m., taip pat žinomų kaip Z karta. Remiantis atliko tyrimo duomenimis, didžioji dauguma Z kartos atstovų sudaro 34 proc. visų „iPhone“ vartotojų. Tai neturėtų stebinti, atsižvelgiant į „Apple“ populiarumą JAV, tačiau kiti tyrimo duomenys – nustebins daugelį.

Atliktas tyrimas atskleidė, jog daugelis jaunųjų vartotojų bijo būti atstumti dėl to, kad neturi „iPhone“ išmaniojo telefono. „Apple“ sukurtos operacinės sistemos ekosistema yra pagrindinė šios baimės priežastis. Daugelis kalbintų „iPhone“ vartotojų teigė, kad „iMessage“ yra viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl jie naudojasi „Apple“ sukurtais telefonais. Ši pranešimų paslauga diskriminuoja „Android“ naudotojus, nes jų pranešimai rodomi žaliuose, o ne mėlynuose pranešimų burbuluose.

Būtent dėl pranešimų spalvos, daugelis jaunų asmenų renkasi „iPhone“ išmanųjį telefoną, o ne „Android“. Tokiu būdu bandoma išvengti stigmos, susijusios su žalios spalvos pranešimų burbulais. Įdomu ir tai, jog „Google“ jau ne vienerius metus ragina „Apple“ suderinti jų „iMessage“ paslaugos veikimą su trečiųjų šalių pranešimų siuntimo protokolais.

Pažymima ir tai, jog „iPhone“ išmaniųjų telefonų savininkai dažnai renkasi ir kitus „Apple“ įrenginius – tarp jų „MacBook“ kompiuteriai, „Apple Watch“ laikrodžiai ar šios kompanijos sukurti belaidžiai ausinukai. Skelbiama, kad 100 parduotų „iPhone“ telefonų tenka 26 „iPad“ planšetės, 17 „Apple“ laikrodžių bei 35 poros belaidžių ausinukų.

Atkreipiamas dėmesys, jog panašios tendencijos vyrauja ne tik JAV, tačiau ir Europoje. Net 83 proc. „iPhone“ telefonų savininkų Europoje, kurie yra ne vyresni nei 25 metai, planuoja ir toliau naudotis „Apple“ kuriamais įrenginiais. Priešingoje barikadų pusėje, mažiau nei pusė „Android“ naudotojų planuoja ir toliau naudoti įrenginiais su šia operacine sistema.

5 komentarų

Stasys

Visiems komentatoriams patarčiau pasimokyti rašyt be klaidų.Atrodo,kad komentuoja darželinukai.

Tebunie

bent jau supratima turi ir gali šneketi, o tokie kaip tu ateina paverkti ir nieko protingo nepasako.

patarimas

kiekvienas turi naudoti tai kas jam geriausiai ir kas patinka ir nežiūrėti tokiu kur neišmaneliai ar tėveliai priperka kokiu brnagiausiu iPhone ir tipo čia kieti, nes jie ten tikrai supratimo lavai neturi ir daugiau naudoja kad pasirodyti arba tik tiek užtenka apple varda nešiotis :D Nes pasižiūrėjau norėčiau ateičiai planšetinio papaišymui ir taip tai iPad Air kaina ką žinau ten 600-700 ir nėra komplekte pieštuko atskirai reik pirktis, kur kaina dar 100doleriu.. ir šiaip ta ju ekosistema ir iOS nepatogumu būtu, kai prates prie android, Samsung taip kainuoja bet ju planšetiniai galingi ir prideda pieštuka i komplektacija ir ekranas pvz Tab S8 ultra 14coliu, kas man patinka nes nėra mažas. ir android apps dauguma nemokami ir platus pasirinkimas. galimybės ir One UI aplinka, kuri atrodo gerai. ir vien pagalvojus kad apple tokid kinke užsidirbti neimčiau ju nieko.. todėl jei tik imti kad pasirodyti prieš kažka tai čia kvailiausia:) geriau domėtis žiūrėti kainas ir galimybes:)

pff

patys žmonės durni prisigalvoja nesamoniu, mat Apple stebuklai ble nežinia kas jau tipo turėsi iPhone kietas išmanus, o gal tiesiog kad išleisi kruva pinigu ant telefono brangau gal dar čia kietumas... nesme kad pats iPhone neprilygsta tiems normaliems android tokiems kaip Samsung kurie technologiškai labiau pažengia ir verti savo kainos, o čia apple kompanija tik žiuri kaip pasipelnyt iš žmogaus, tokiai kompanijai nusišikti ant vartotojo išleis panašu modeli už aukšta kaina ir durniai begs pirkti, o kur dar ta ju durna ekosistema, kur su windows nera patogu ir šiaip nesugeba usb-c padaryt netaikant savo standartu... jie tik ir žiuri kaip užsidirbti iš žmogaus xD ko norėt jei ekrano stovas kažkoks kainavo ten 999USD,o kompo ratuka pamenu kažkada lyg irgi apie 99USD ras būda tokie kaip pasipelnyti. ir šiaip kas ka mori sako, bet nieko gero tam iPhone ir dauguma android met kinu kur jau rimčiau padaro pranoksta. Taip kad čia neišmanantis kvailys šaipysis iš to kas neturi iPhone, plius nu ir kas kad mano telefonas ne iš brangiausiu, gal man nereik tokio užtenka kad veikia ir atlieka svarbiausias funkcijas. tegu nešneka nes iphone ir kamera nieko ten yaotinga labai

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas