Vienas didžiausių atnaujinimų „Apple“ istorijoje: oficialiai pristatyta naujoji „iOS 18“ versija, pagrindinis dėmesys – dirbtiniui intelektui

Tomas Eidukevičius

2024-06-11, 07:15 (atnaujinta 2024-06-11, 10:26)

0 komentarų

Pirmadienį įvyko ilgai laukta „Apple“ spaudos konferencija, kurios metu sulaukėme naujienų apie bendrovės produktams skirtų operacinės sistemos versijų atnaujinimus. Žinoma, laukiamiausias įvykis – „iOS 18“ platformos pristatymas.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Vienas didžiausių atnaujinimų „Apple“ istorijoje: oficialiai pristatyta naujoji „iOS 18“ versija, pagrindinis dėmesys – dirbtiniui intelektui

Kaip ir buvo tikėtasi, „Apple“ pristatė naująjį „iOS 18“ operacinės sistemos versiją, kuri daugeliui „iPhone“ išmaniųjų telefonų turėtojų bus prieinama jau šį rudenį. Bendrovė dabar leidžia išbandyti programėlių kūrėjams skirtą versiją, o pirmoji atvira beta versija bus išleista kitą mėnesį.

Pagrindinis akcentas – dirbtiniui intelektui

Dirbtinio intelekto sprendimai jau tampa neatsiejama išmaniųjų telefonų dalimi, todėl nenuostabu, kad pagrindinį dėmesį būtent tam skyrė ir „Apple“. Svarbiausia naujiena – „Apple Intelligence“. Tai pačios bendrovės dirbtinio intelekto sprendimas, kuris bus prieinamas įrenginiams su A17 ir visais M serijos lustais.

„Apple Intelligence“ - personalizuoti dirbtinio intelekto įrankiai, padedantys atlikti kasdienes užduotis, pvz., nustatyti pranešimų prioritetus. Taip pat yra rašymo įrankiai, prieinami visose programose, skirti perrašyti, koreguoti ar apibendrinti tekstą. Programėlėje „Mail“ taip pat atsirado „Smart Reply“ pasiūlymų ir galimybė prioritetinius el. laiškus iškelti į gautųjų laiškų dėžutės viršų.

„Apple“ norėjo pabrėžti, kad jos dirbtinis intelektas yra „pagrįstas jūsų asmenine informacija ir kontekstu“ ir gali nurodyti, į ką žiūrite ekrane. Tuo pačiu, dirbtinis intelektas užtikrina „galingą privatumą“ dėl įrenginyje atliekamo apdorojimo - tai reiškia, kad DI žino jūsų asmeninius duomenis, bet jų nerenka.

Be to, „Apple AI“ leidžia kurti vaizdus, tinkančius jūsų pokalbiams, remiantis jūsų draugų profilio nuotraukomis. Eskizas, iliustracija ir animacija - tai trys stiliai, kuriais galite kurti paveikslėlius naudodami „Apple Image Playground“, kuri yra integruota į daugelį vietinių programų, bet taip pat prieinama kaip atskiras įrankis. Kiekvienas vaizdas kuriamas prietaise.

Funkcija „Memories“ leidžia sukurti vaizdo istoriją tiesiog įrašius aprašymą. Čia naudojamas kalbos ir vaizdo atpažinimas, kad pagal aprašymą būtų atrinktos geriausios nuotraukos ir vaizdo įrašai. Ji netgi pateiks jums tinkančių dainų pasiūlymų.

Programėlėse „Notes“ ir „Phone“ galite įrašyti, transkribuoti ir apibendrinti garso įrašus. Jei įrašysite telefono pokalbį, jo dalyviai bus informuoti, o jam pasibaigus gausite santrauką.

Skelbiama, jog „Apple Intelligence“ naudoja didelės kalbos ir sklaidos modelius. Privačios debesijos skaičiavimo sistema leidžia jai naudotis serverio modeliais sudėtingesnėms užklausoms atlikti. Serveriai „užtikrina jūsų „iPhone“ privatumą ir saugumą“, nes juose niekada nesaugomi jūsų duomenys. Šiuos pažadus, matyt, bus galima nepriklausomai patikrinti.

Didelio atnaujinimo sulauks virtuali asistentė „Siri“ – tai ne tik vizualiniai pokyčiai, bet ir geresnis kalbos supratimas. Be to, „Siri“ įsimena jūsų pokalbio kontekstą, o dabar galėsite rašyti jai tekstą. Taip pat galite užduoti jai klausimų apie „iOS“ funkcijas.

Verta paminėti, jog „Apple“ pasiekė susitarimą ir su „OpenAI“, kas leis pasitelkus „Siri“ pasiekti „ChatGPT“ įrankį. Tokia galimybė taip pat integruota sisteminiu lygmeniu į visas rašymo priemones. Tiesa, šis sprendimas bus įdiegtas „vėliau šiais metais“, kas reiškia, kad ši galimybė gali būti nepasiekiama paleidimo metu - arba bent jau ne tada, kai pasirodys pirmoji „iOS 18“ beta versija.

Ne tik dirbtinio intelekto sprendimai

„iOS 18“ taip pat turės daugiau pritaikymo funkcijų nei bet kada anksčiau. Šis atnaujinimas leis jums labiau pritaikyti savo pagrindinį ekraną, pavyzdžiui, bet kokia tvarka išdėlioti programėlių piktogramas ar valdiklius tinklelyje, keisti piktogramų spalvas, kad jos papildytų ekrano užsklandą.

Valdymo centrą taip pat galima labiau pritaikyti - jame yra keli puslapiai ir API, kad kūrėjai galėtų pasiūlyti savo trečiųjų šalių programėlių valdymo elementus. „iPhone“ telefonuose atsiras ir galimybė užrakinti tam tikras programėles.

„Apple“ sukurta el. pašto programėlė įgauna įrenginyje esantį kategorizavimą su kategorijomis „Primary“, „Transactions“, „Updates“ ir „Promotions“. Ir taip, tai primena tai, ką „Gmail“ pristatė prieš daug daug metų. Taip pat yra kiekvienos kategorijos „digestai“, kad galėtumėte greitai jas peržvelgti.

Žemėlapiuose atsirado nauji topografiniai žemėlapiai su pėsčiųjų maršrutais, kuriuos galima pasiekti neprisijungus prie interneto, piniginėje atsirado „Tap to Cash“ - būdas keistis „Apple“ pinigais tiesiog laikant du „iPhone“ kartu.

Žurnale atsirado „Įžvalgų“ rodinys, kuriame galima ieškoti ankstesnių įrašų. Į „iOS“ diegiamas žaidimo režimas, kuris sumažina foninę veiklą žaidimų sesijų metu ir gerokai pagerina reakciją su žaidimų valdikliais ir „AirPods“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas