„Vivo“ pristatė naujuosius „X Fold3“ serijos sulenkiamus flagmanus: ženkliai lengvesni, plonesni, patvaresni ir dar galingesni nei anksčiau

Lukas Snarskis

2024-03-27, 08:00 (atnaujinta 2024-03-27, 09:01)

0 komentarų

Kinijos kompanija „Vivo“ jau yra pristačiusi ne vieną sulenkiamą išmanųjį telefoną, o internete jau kuris laikas kalbama apie „X Fold3“ serijos įrenginius. Kaip ir buvo tikėtasi, neseniai įvyko ir oficialus pristatymas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Vivo“ pristatė naujuosius „X Fold3“ serijos sulenkiamus flagmanus: ženkliai lengvesni, plonesni, patvaresni ir dar galingesni nei anksčiau

„Vivo“ atstovai surengė spaudos konferenciją, kurios metu pristatė gausybę naujų produktų. Tarp jų ir naujieji „Vivo X Fold3“ serijos sulenkiami išmanieji telefonai. Kompanijos vadovai oficialiai pristatė naująjį „X Fold3“, o taip pat ir „Vivo X Fold3 Pro“.

Didžiausi pasikeitimai – dizaino srityje. Naujieji „Vivo X Fold3“ serijos sulenkiami modeliai yra gerokai lengvesni, o taip pat ir plonesni nei anksčiau pristatyti bendrovės modeliai. Skelbiama, jog šių įrenginių svoris siekia vos 219 gramų, nors dar pernai pristatytas „X Fold2“ buvo 279 gramų svorio.

Sumažėjo ir išmaniųjų telefonų korpuso storis, kuris dabar siekia vos 10,2 mm, kuomet įrenginys yra sulenktas. Abu „X Fold3“ serijos variantai aprūpinti identiškais ekranais. Čia rasime 8,03 colių įstrižainės sulenkiamą ekraną su 2 480 x 2 200 taškų raiška ir 120 Hz atsinaujinimo dažniu. Maksimalus ryškumas – 4 500 nitų.

Išorinėje „Vivo“ naujienų dalyje – 6,53 colių įstrižainės ekranas su 1 172 x 2 748 taškų raiška bei 120 Hz atsinaujinimo dažniu. Čia naudojamos panelės maksimalus ryškumas taip pat siekia iki 4 500 nitų.

„Vivo X Fold3 Pro“ variantas veiks su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3“ procesoriumi ir turės nuotraukų apdorojimui skirtą „V3“ procesorių. Išmanusis telefonas turės 16 GB operatyviosios (RAM) ir pasirinktinai 512 GB arba 1 TB vidinės atminties. Čia bus naudojami LPDDR5X ir UFS 4.0 lustai.

Pagrindinė „Pro“ modelio kamera aprūpinta 50 MP raiškos vaizdo jutikliu. Čia naudojamas 1/1,3 colių dydžio „OmniVision OV50H“ sensorius su f/1.68 diafragma ir optiniu vaizdo stabilizavimu. Išmanusis telefonas taip pat turi 64 MP teleobjektyvą, kuris pasiūlys 3x optinio priartinimo galimybę, bei 50 MP plataus kampo kamerą. Įrenginys taip pat turi dvi asmenukių kameras, kurios naudoja 32 MP objektyvus.

Kalbant apie „Vivo X Fold3“, šis sulenkiamas modelis veiks su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2“ procesoriumi bei turės 12 GB arba 16 GB operatyviosios (RAM) bei atitinkamai 256 GB ir 1 TB vidinės atminties. Deja, tačiau „Vivo“ nusprendė nenaudoti nuotraukų apdirbimui skirto lusto.

Pagrindinė „X Fold3“ bazinio modelio kamera aprūpinta 50 MP „Sony“ sensoriumi su optiniu vaizdo stabilizavimu. Šio įrenginio nugarėlėje taip pat rasime ir 50 MP portretams skirtą kamera bei 50 MP plataus kampo objektyvą. Asmenukėms skirtos kameros čia yra dvi – abi 32 MP raiškos.

Abiejuose „Vivo X Fold3“ serijos modeliuose yra naudojamas lengvas anglies pluošto lankstas, kuris sveria tik 14,98 g. „TÜV Rhinenland“ sertifikavo, kad jis atlaiko 500 tūkst. sulenkimų. „vivo“ padidino ir telefonų atsparumą kritimui - priekinė dalis yra 11 kartų atsparesnė, o galinė - 15 kartų, lyginant su praėjusių metų modeliu.

„Vivo X Fold3 Pro“ modelio veikimą palaikys 5 700 mAh talpos baterija su 100W greituoju ir 50W belaidžiu įkrovimu. Standartinis šios serijos variantas turės 5 500 mAh talpos akumuliatorių, kuris palaikys 80W greitąjį įkrovimą. Deja, šis variantas neturės belaidžio įkrovimo.

Abu išmanieji telefonai palaiko „Wi-Fi 7“ standartą, taip pat ir NFC. „Vivo X Fold3“ serijos įrenginiai turi ir stereo garsiakalbius. Verta paminėti ir tai, jog „Pro“ variantas yra atsparus vandeniui, ką liudija IPX8 sertifikatas. Standartinis modelis pasižymės tik IPX4.

Pranešama, jog pigiausias „Vivo X Fold3“ sulenkiamo įrenginio modelis kainuos nuo 895 eurų, o „Pro“ variantą bus galima įsigyti nuo 1 275 eurų. Tiesa, šios kainos yra skirtos Kinijos rinkoje. Šių flagmanų pristatymo tarptautinėje rinkoje laukiama kiek vėliau, tačiau šiuo metu oficialios informacijos apie tai nepateikiama.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas