Erzina lėtas išmaniojo telefono įkrovimas? Patarimai, leisiantys paspartinti jūsų turimo įrenginio įkrovimą ir džiaugtis greitai įkrauta baterija

Arnas Balčiūnas

2024-03-28, 19:55

0 komentarų

Išmanieji telefonai eilę metų turi vieną didelę problemą, ir tai yra jų baterijos. Dažnas mūsų skundžiasi dėl per trumpo jos tarnavimo laikotarpio, taip pat labai dažna frazė yra nebelaiko baterija. Sunku būtų nuginčyti faktą, kad daugelis mūsų norėtų turėti išmanųjį, kurį įkrauti pakaktų kartą į savaitę ar dar rečiau.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Erzina lėtas išmaniojo telefono įkrovimas? Patarimai, leisiantys paspartinti jūsų turimo įrenginio įkrovimą ir džiaugtis greitai įkrauta baterija

Ir nors gamintojai jau kuris laikas siūlo itin sparčias telefonų baterijų įkrovimo galimybes, tačiau yra nemažai faktorių, kuriais turėtumėme pasirūpinti ir mes patys. Labai paprasti sprendimai gali nulemti tai, kaip greitai bus įkrauta jūsų turimo įrenginio baterija.

Šiandien kviečiame pažvelgti į keletą paprastų patarimų, kurie leis maksimaliai greitai įkrauti jūsų turimo išmaniojo telefono baterija. Bene svarbiausias aspektas – jums nereikės išleisti papildomų pinigų, kad pasiekti optimaliausių rezultatų. Žinoma, reikia nepamiršti ir to, jog norint maksimaliai greitai įkrauti akumuliatorių – reikiamas atitinkamas laidas ir įkrovimo blokelis.

Jeigu turite šiuos du reikalingus komponentus – tuomet kviečiame skaityti toliau.

Venkite belaidžio įkrovimo, naudokite laidą

Įkrovimo technologijos nuolat tobulėja, tačiau laidinis įkrovimo būdas yra nepalyginamai greitesnis nei belaidis. Dauguma telefonų didžiausią galią gali pasiekti tik naudodami USB-C jungtį. Belaidis įkrovimas dažniausiai siūlo tik 10-15W galią, kas yra ženkliai mažiau už tai, ką galime gauti pasitelkiant laidinį įkrovimą.

Pavyzdžiui, kai kurie „Samsung“ išmanieji telefonai per USB gali būti įkrauti iki 45W, tačiau bendrovė negarsėja itin greito įkrovimo sprendimais. „Xiaomi“ ar kiti gamintojai gali pasiūlyti ženkliai didesnę spartą ir kai kurie modeliai siūlo daugiau nei 100W, kas leis įkrauti telefoną itin greitai.

Be to, USB-C yra gerokai patikimesnis įkrovimo variantas. Kad belaidžiai įkrovikliai būtų veiksmingi, reikia, kad ritės būtų idealiai suderintos, be to, visada yra rizika, kad dėl smūgio jūsų telefonas bus išjudintas iš vietos arba visiškai nuimtas nuo įkroviklio. „Qi2“ magnetinio fiksavimo technologija žada išspręsti šią problemą, tačiau USB-C įkrovimas vis dar karaliauja, o naujasis belaidžio įkrovimo standartas dar tik žengia pirmus žingsnius rinkoje.

Jeigu galite – išjunkite savo išmanųjį telefoną

Geriausias būdas sumažinti energijos eikvojimą - visiškai išjungti telefoną. Net jeigu krovimo metu nesinaudojate savo turimu įrenginiu – jis naudoja baterijos energiją įvairiems fone vykstantiems veiksmams, todėl geresnio varianto nei visiškai išjungti savo turimą prietaisą tiesiog nėra.

Žinoma, trūkumas yra tas, kad atsisakote galimybės patikrinti įkrovimo eigą, jau nekalbant apie naudojimąsi programėlėmis ar skambučio draugui galimybę. Dėl šios priežasties kai kurie žmonės norės praleisti šią opciją, kas yra visiškai suprantama. Kaip bebūtų, jeigu norite kuo greičiau įkrauti savo išmanųjį – tai tikrai geras sprendimas.

Nenaudokite išorinių baterijų ar kitų įrenginių įkrovimui

USB 3.x ir 4.x jungtys palaiko labai didelę galią su sąlyga, kad jos pritaikytos USB-PD, iki 240 W, vargu ar tokį intensyvumą gausite iš kompiuterio USB prievadų ar daugumos išorinių baterijų. Ir tai, žinoma, sulėtins jūsų išmaniojo telefono įkrovimo spartą.

Geriausia opcija – naudoti namų sienose esančiomis rozetėmis. Kaip bebūtų, tai galioja ne visais atvejais ir paprasčiausiai reikėtų įsitikinti ar jūsų turima išorinė baterija, o galbūt ir kompiuteris, gali įkrauti telefono bateriją maksimalia įmanoma sparta.

Išjunkite „Bluetooth“, „Wi-Fi“ ir kitas ryšio priemones

Nors telefono ekranas ir procesorius paprastai išeikvoja daugiausiai energijos, belaidžio ryšio technologijos taip pat gali pareikalauti nemažai jūsų telefono baterijos, ypač jei nuolat atsisiunčiami įvairūs failus ar ieško laisvo tinklo, prie kurio būtų galima prisijungti.

Lengviausias būdas išjungti visus ryšius - įjungti lėktuvo režimą, tačiau tai ne visada geriausia. Pagal numatytuosius nustatymus išjungiamas ne tik mobilusis ryšys, bet ir „Wi-Fi“ bei „Bluetooth“, o tai, žinoma, yra problema, jei naudojate belaides ausines arba jums reikalingas interneto ryšys.

Gali tekti iš naujo konfigūruoti lėktuvo režimą arba naudoti greituosius nustatymus, kad išjungtumėte atskiras ryšio technologijas, kurių krovimo metu nenaudojate. Pavyzdžiui, jei esate ne namie, tikriausiai galite išjungti „Wi-Fi“ ir pan.

Nesinaudokite telefonu, kuomet jis yra įkraunamas

Beveik visi aukščiau pateikti punktai yra susiję su šiuo. Jeigu norite kuo greičiau įkrauti savo išmanųjį telefoną – nesinaudokite juo. Raskite kuo galėtumėte užsiimti be savo įrenginio, nes tai tikrai paspartins įkrovimo procesą. Žinoma, tai nereiškia, jog vertėtų ignoruoti visus skambučius ar gaunamas žinutes, tačiau žaidimų sesijos turėtų palaukti kol krovimas bus baigtas.

Dar vienas svarbus niuansas – vienu metu naudojantis telefonu ir jį įkraunant – jo temperatūra kyla, o tai taip pat gali sulėtinti procesą. Svarbi ne tik jūsų įrenginio temperatūra, tačiau ir aplinkos. Jeigu esamoje patalpoje yra labai karšta – vertėtų paieškoti kitos vietos. Tas pats galioja ir esant itin žemai temperatūrai.

Idealus temperatūros intervalas yra nuo 10 iki 30 laipsnių Celsijaus, o mūsų rekomendacija būtų taikyti kažkur į viduriuką. 15-20 laipsnių patalpa

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas