Kaip patikrinti kiek kartų buvo įkrautas „Apple“ išmanusis telefonas? Naujausių „iPhone“ turėtojams tai padaryti labai paprasta, sužinokite kaip

Lukas Snarskis

2024-01-14, 09:01

2 komentarai (-ų)

JAV technologija bendrovė „Apple“ dar praėjusių metų rudenį pristatė naujuosius „iPhone 15“ serijos išmaniuosius telefonus. Naujieji įrenginiai pasiūlė nedidelių techninių naujienų, o taip pat ir suteikė naujų galimybių.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kaip patikrinti kiek kartų buvo įkrautas „Apple“ išmanusis telefonas? Naujausių „iPhone“ turėtojams tai padaryti labai paprasta, sužinokite kaip

„Apple“ savo išmaniųjų telefonų nustatymuose jau seniai pateikia informaciją apie likusią baterijos talpą, kuri su laiku vis mažėja. „iPhone“ įrenginių savininkai gali stebėti kiek originalios akumuliatoriaus talpos yra likę, o naujieji „iPhone 15“ serijos modeliai suteikia ir dar daugiau papildomos informacijos.

„iPhone 15“, „iPhone 15 Plus“, „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“ išmaniųjų telefonų turėtojai gali sužinoti, kiek baterijos įkrovimo ciklų jų įrenginyje jau buvo atlikta. Senesnių „Apple“ įrenginių turėtojai tokios galimybės neturi ir ji yra prieinama tik išskirtinai naujiesiems bendrovėms produktams.

Žinoma, smalsiausi „iPhone“ išmaniųjų telefonų turėtojai galėjo tokią informaciją pasitikrinti neoficialiais metodais, tačiau dabar užtenka tiesiog nukeliauti į nustatymus ir ten bus pateikta visa reikiama statistika. Nemažai naudingos informacijos suteikia ir maksimalios talpos duomenys, tačiau dabar galite stebėti ir kiek įkrovimo ciklų atlikote.

Norėdami sužinoti kiek kartų buvo įkrautas jūsų turimas „iPhone 15“ serijos išmanusis telefonas, jums tereikia atlikti šiuos veiksmus:

  1. Atsidarykite „Settings“;
  2. Spauskite „General“ ir tuomet „About“ meniu punktą;
  3. Apačioje rasite skirsnį „Battery“ ir ten bus punktas „Cycle Count“.

Čia pateikiamas skaičius parodys kiek kartų buvo įkrautas jūsų išmanusis telefonas. Kaip jau minėjome, tokia informacija yra pateikiama tik „iPhone 15“ serijos modeliuose. Čia rasite ir įrenginyje naudojamo akumuliatoriaus pagaminimo datą, o taip pat ir kada jis buvo pradėtas naudoti.

Verta paminėti ir tai, jog „Apple“ išmaniuose telefonuose naudojami ličio jonų akumuliatoriai veikia įkrovimo ciklais. Vieną įkrovimo ciklą užbaigsite, kai iškrausite 100 proc. baterijos talpos, bet nebūtinai visą kiekį vienu įkrovimu. Pavyzdžiui, vieną dieną galite išnaudoti 75 proc. talpos, tada per naktį jį visiškai įkrauti.

Jei kitą dieną panaudosite 25 proc., iš viso būsite išsikrovę 100 proc., o šios dvi dienos sudarys vieną įkrovimo ciklą. Vienam ciklui užbaigti gali prireikti kelių dienų. Kaip jau minėjome, akumuliatoriaus talpa po tam tikro įkrovimo kiekio sumažėja, o taip pat yra ir su ličio jonų baterijomis.

2 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas