Ketinate keisti savo mobiliojo ryšio operatorių? Viskas, ką jums reikėtų žinoti apie numerio perkėlimo paslaugą ir kaip ja pasinaudoti

Lukas Snarskis

2024-04-05, 19:55

1 komentaras

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) 2023 metais išnagrinėjo 380 vartotojų kreipimųsi dėl su elektroninių ryšių paslaugų teikėjais kilusių ginčų dėl elektroninių ryšių paslaugų sutarčių vykdymo.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Ketinate keisti savo mobiliojo ryšio operatorių? Viskas, ką jums reikėtų žinoti apie numerio perkėlimo paslaugą ir kaip ja pasinaudoti

Daugelis keisti ryšio operatorių pasiryžta dėl išaugusių kainų, netenkinančios ryšio kokybės bei kitų priežasčių. Dažna priežastimi atsisakyti tokių veiksmų gali būti ir jūsų turimas telefono numeris. Norint jį išsaugoti – galima pasinaudoti numerio perkėlimo paslauga.

Numerio perkėlimo paslauga - tai galimybė pakeisti dabartinį operatorių į kitą nekeičiant savo abonentinio telefono numerio. Pasinaudoti mobiliojo ryšio perkėlimo paslauga, nekeičiant savo telefono numerio, gali visi Lietuvoje veikiančių mobiliojo ryšio operatorių abonentai ir išankstinių mokėjimo už paslaugas planų vartotojai.

Procesas ganėtinai paprastas, o perkelti telefono numerį galite užpildę numerio perkėlimo prašymą paslaugų teikėjo aptarnavimo salonuose arba visą procedūrą tiesiog atliekant internetu.

Norint perkelti numerį, registruotą privataus asmens vardu, numerio savininkas turi pateikti pasą, asmens tapatybės kortelę arba naujo pavyzdžio vairuotojo teises.

Žemiau pateikiame atsakymus į klausimus, kurie dažnai kyla vartotojams, norintiems perkelti savo telefono numerį.

Kokio ryšio numeriai gali būti perkelti?

Keičiant operatorių, į naujo paslaugų teikėjo tinklą gali būti perkeliami visi be išimties fiksuotojo ar mobiliojo ryšio numeriai.

Tačiau atkreipiame dėmesį, kad teisės aktai nereglamentuoja galimybės perkelti fiksuotojo ryšio numerį į mobiliojo ryšio tinklą ir atvirkščiai.

Ar numerio perkėlimas yra mokama paslauga?

Ne, abonentui numerio perkėlimas nieko nekainuoja. Numerio perkeliamumą operatoriai privalo užtikrinti neatlygintinai.

Ar gali ryšio operatorius riboti numerio perkėlimą?

Atsakymas labai paprastas - ne, operatoriai negali riboti abonentinio numerio perkeliamumo. Numerio perkėlimo paslauga turi būti užtikrinama net jei abonentas yra sudaręs su operatoriumi terminuotą elektroninių ryšių paslaugų sutartį ir nutraukia ją anksčiau įsipareigoto laikotarpio.

Tačiau tokiu atveju operatorius turi teisę reikalauti atlyginti nuostolius, pavyzdžiui, likusią mokesčio už judriojo ryšio įrangą dalį, suteiktas nuolaidas ir pan.) dėl priešlaikinio terminuotos sutarties nutraukimo.

Perkėlus numerį į kitą tinklą, automatiškai nutrūksta abonento turėta sutartis dėl telefono ryšio paslaugų teikimo, net jei ji buvo terminuota

Kiek laiko užtrunka telefono numerio perkėlimas?

Numerio perkėlimo procesas iki perkelto numerio aktyvavimo turi užtrukti ne ilgiau kaip 1 darbo dieną, laikas skaičiuojamas nuo prašymo pateikimo dienos.

Tiesa, reikėtų atkreipti dėmesį, jog prašyme perkelti numerį gali būti numatyta kita numerio perkėlimo data. Tuomet galioja sutartyje numatyti terminai. Verta paminėti ir tai, jog jūs galite nurodyti ir pageidaujamą abonentinio numerio perkėlimo datą.

1 komentarų

Nežina

Kaip dabar yra. Gal ir taip kaip čia rašot.
Bet seniau (15-18metų, tiksliai nebežn) iš tuomet Omnitel perėjau į Tele2 . Tai už nr išsaugojimą užkosėjo 30 pinigų.
Krč pasiunčiau nx...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas