„NameDrop“ funkcija leidžia greitai ir patogiai pasidalinti kontakto informacija, tačiau kaip ją išjungti? Atsakymas pateikiamas čia

MacArena.lt

2024-02-14, 13:00

0 komentarų

„NameDrop“ funkcija leidžia gretai ir patogiai apsikeisti kontaktine informacija, nuotraukomis ir vaizdo įrašais. Tačiau gali būti situacijų, kai ją geriau būti išjungus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„NameDrop“ funkcija leidžia greitai ir patogiai pasidalinti kontakto informacija, tačiau kaip ją išjungti? Atsakymas pateikiamas čia

„NameDrop“ funkcija leidžia greitai ir patogiai pasidalinti kontakto informacija su netoliese esančių „iPhone“ ar „Apple Watch“. Ji yra automatiškai aktyvuojama kai savo telefoną laikote per kelis centimetrus nuo kito „iPhone“ ar „Apple Watch“ viršaus.

Tiems, kas rūpinasi savo privatumu, šią funkciją vertėtų išjungti, jei yra rizika per klaidą pasidalinti informacija, kurios kitam žmogui suteikti nenorėtumėte.

Daug JAV policijos departamentų pasidalino įspėjimu, kuriame teigiama, kad „NameDrop“ „leidžia bet kuriam asmeniui, turinčiam įrenginį palaikantį šią funkciją, padėti savo telefoną šalia jūsų arba jūsų vaiko „iPhone“ ir automatiškai gauti jo kontaktinę informaciją“.

Tai netiesa. „NameDrop“ funkcija inicijuos kontaktų bendrinimą, kai du įrenginiai bus arti vienas kito, tačiau norint įvykdyti duomenų perdavimą — reikės šį veiksmą patvirtinti. Jis NEBUS siunčiamas į kitą įrenginį automatiškai, turite bakstelėti „bendrinti“ rankiniu būdu. Jei dėl šios priežasties nusprendėte išjungti „NameDrop“, galite saugiai palikti jį įjungtą.

Kaip išjungti NameDrop funkciją

  • „iPhone“ atidarykite Settings aplikaciją
  • Atsidariusiame lange pasirinkite General
  • Pasirinkite AirDrop
  • ‌Start Sharing By skiltyje rasite parinktį ‌Bringing Devices Together - išjunkite šią parinktį

Atlikę šiuos veiksmus uždarykite „Settings“ aplikaciją ir patikrinkite priartindami savo „iPhone“ prie kito asmens, šią funkciją palaikančio, „iPhone“ ar „Apple Watch“. Informacijos bendrinimo langas neturi pasirodyti.

Nepageidaujamas NameDrop išjungimo efektas

Deja, bet „NameDrop“ funkcijos išjungimas taip pat išjungia „iPhone“ naudotojų galimybę dalytis nuotraukomis ir vaizdo įrašais tarp dviejų „iPhone“, naudojant vieno įrenginio priartinią prie kito (bring together). Norėtųsi tikėti, kad „Apple“ suteiks galimybę pasirinktinai išjungti „NameDrop“ informacijos tipo bendrinimą ateityje. Kol kas, jei norite turėti galimybę bendrinti nuotraukas ir vaizdo įrašus priartinant vieną „iPhone“ prie kito — turėsite įjungti (arba neišjungti) „NameDrop“.

Kokią technologiją naudoja NameDrop

„Apple“ konkrečiai nenurodo „NameDrop“ funkcijos technologijos, tačiau galimybė lengvai dalytis savo kontaktine informacija, greičiausiai, įmanoma dėl tokių technologijų funkcijų, kaip artimojo lauko ryšys (NFC), „Bluetooth“ ir galbūt „Apple“ patentuotas U1 lustas, kuriame naudojama ultra plačiajuosčio ryšio (UWB) technologija, derinio.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas