Nustokite pirkti pigius išmaniuosius telefonus: kodėl geriau išleisti 1000 eurų nei mokėti vos kelis šimtus?

Diskutuojant apie išmaniuosius telefonus, didžioji dalis žmonių labiausiai skeptiškai vertina kylančias kainas. Jos didėja kasmet, o vartotojams vis kyla amžinas klausimas - ar, renkantis išmanųjį telefoną, vertėtų pataupyti pinigus, ar vis dėlto geriau investuoti didesnę sumą?

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Nustokite pirkti pigius išmaniuosius telefonus: kodėl geriau išleisti 1000 eurų nei mokėti vos kelis šimtus?

Kodėl pigūs išmanieji vis dar kelia nepasitikėjimą? Jie neturi tam tikrų funkcijų, dažnai yra pasenusio dizaino, tačiau privalumas, jog jų naudojimas paprastas, o tai vartotojams svarbu. Be jau išvardintų aspektų, jie gali turėti ir papildomų trūkumų, tokių kaip prastas ryšys ar programinės įrangos atnaujinimo problemos.

Šiame straipsnyje bus diskutuojama, kodėl prieš pirkdami pigesnį išmanųjį telefoną turėtumėte gerai pagalvoti ir kodėl flagmanai yra verti savo kainos.

Priežastys, kodėl neverta taupyti

Šiuolaikiniame pasaulyje, dauguma stengiasi žengti žingsnis į žingsnį kartu su naujovėmis, todėl ir išmanieji telefonai – ne išimtis. Kiekvieną dieną technologijos tobulėja ir keičiasi, todėl svarbu neatsilikti ir prisitaikyti prie pokyčių. Žemiau pateikiame kelias priežastis, kodėl ne visada verta rinktis senesnį ir pigesnį mobilųjį telefoną.

1. Riboti programinės įrangos atnaujinimai

Kurdamos naujus išmaniuosius telefonus, įmonės nustoja kurti naujinimus ir programinę įrangą senesniems, pigesniems modeliams. Nors ir yra kelios išimtys, tačiau galiausiai, kompanijos visiškai nustoja koreguoti, pildyti su senu modeliu suderintą programinę įrangą.

Taigi programinės įrangos atnaujinimų stoka yra vienas iš pagrindinių pigių išmaniųjų telefonų trūkumų. Būtent jų dėka ne tik pagerinamas mobiliųjų prietaisų saugumas, ištaisomos atsiradusios klaidos, tačiau ir suteikiamos naujos funkcijos, kurios gali būti naudingos, padidinančios telefono galimybes. Vien dėlto, kad įmonės pirmenybę teikia naujausių išmaniųjų telefonų programinei įrangai, o ne senesniems ar pigesniems modeliams, naudingiau įsigyti brangesnį, modernesnį įrenginį, kuriam atnaujinimai bus teikiami kur kas ilgiau.

2. Prasta kameros kokybė

Kitas pigaus telefono neigiamas aspektas – žemos kokybės vaizdo kamera. Analizuojant šių laikų visuomenės poreikius, pastebima, jog geras, kokybiškas fotoaparatas išmaniajame tampa vienas iš svarbiausių kriterijų, lemiančių vartotojų pasirinkimą. Nuotraukos be socialinės svarbos taip pat yra naudojamos ir darbo tikslais, tad jei jos fotografuojamos pigiais telefonais, kokybė bus pastebimai blogesnė, lyginant su brangiu.

Kamera – vienas iš labiausiai viliojančių ir akcentuojamų dalykų naujuose išmaniuosiuose telefonuose. Pavyzdžiui, „Google Pixel 4“ reklamuojamas kaip mobilusis, su kurio vaizdo kamera darytos nuotraukos yra panašios į fotostudijos. Žinoma, gretinti telefonu darytas nuotraukas su profesionaliomis – drąsus sprendimas, tačiau jei lygintumėte pigesnio išmaniojo telefono kamerą su brangaus, skirtumus pamatytumėte patys - ypač spalvų sodrume, detalėse.

3. Bloga ekrano ir vaizdo kokybė

Pigesni išmanieji telefonai taip pat paprastai turi mažesnius, ne tokius ryškius ekranus. Daugelis naujų, brangių išmaniųjų telefonų gali pasigirti dideliais ekranais nuo krašto iki krašto su neįtikėtinomis grafinėmis galimybėmis, pavyzdžiui, OLED ekranai, skirti pagerinti juodos ir baltos spalvos kontrastą. Ši OLED technologija taip pat naudojama daugelio geriausių išmaniųjų televizorių gamyboje, kad būtų perteikiamos aukščiausios kokybės spalvos.

Vis dėlto, pigiuose išmaniuosiuose telefonuose dažniausiai naudojami LCD ekranai, kurie spalvas atkuria ne taip kontrastingai. Nors jie gali perteikti deramo tikslumo spalvas, tačiau nėra patys moderniausi ar geriausiai atvaizduojantys ekranai.

4. Mažesnis dydis

Brangesni išmanieji telefonai taip pat dažniausiai yra daug didesni nei pigesni, o tai reiškia, kad galima lengviau rašyti tekstą, skaityti ir žiūrėti vaizdo įrašus. Mažame, ankštame ekrane visos šios funkcijos yra sunkiau naudojamos, pavyzdžiui, žmonės turi koreguoti šrifto dydį, kad galėtų skaityti pranešimus.

5. Papildomų funkcijų trūkumas

Veido atpažinimas, atrakinimas piršto antspaudu, berėmiai ekranai arba ekranai su labai plonu rėmeliu aplink, užtikrinantys didesnę erdvę, didesnė atmintis, aušinimo technologija apsauganti perkaitimo, ilgiau veikiančios baterijos – tai tik keletas brangesnių išmaniųjų telefonų funkcijų, kurių gali nebūti pigiuose.

6. Mažesnė priedų pasiūla

Daugelis žmonių mėgsta personalizuoti savo telefonus įvairiais priedais, pavyzdžiui, naudoti apsauginius telefonų dėklus ne tik kaip apsaugą, tačiau ir kaip aksesuarą. Kuo pigesnis ar senesnis išmanusis, tuo mažiau priedų jam yra. Taip pat ir įrenginio įkrovikliai, ausinės, madingi telefonų dėklai, apsauginiai ekrano stikliukai ar kiti aksesuarai gali būti retesni, sunkiau randami arba netinkamo dydžio.

7. Sunkiau sutaisyti

Vienas pigių išmaniųjų telefonų trūkumas, apie kurį dauguma žmonių negalvoja, yra jų remontas. Pigesniems ar senesniems modeliams rinkoje yra ženkliai mažiau detalių arba jų išvis nėra. Taip pat sunku rasti žmonių, kurie užsiimtų tokių mobiliųjų taisymu, tad jei sugadinsite savo išmanųjį, jis gali būti nebepataisomas. Priešingai nei aptartiems, naujesniems telefonams, detalių yra ženkliai daugiau, nes įmonės teikia pirmenybę būtent jų gamybai.

Pigūs išmanieji telefonai prieš brangius išmaniuosius telefonus

Nors kainų skirtumas didelis, tačiau naudinga sau įsigyti brangesnį telefoną, ypač, kai rinkoje yra daugybė galimybių, leidžiančių flagmanus gauti labai geromis finansinėmis sąlygomis. Telefonų kompanijos dažnai turi tikrai labai gerų pasiūlymų, pavyzdžiui, kartu su mokėjimo planu siūlo išsirinkti ir naujausią, aukščiausio lygio mobilųjį arba atnešus seną išmanųjį, naują telefoną galima įsigyti už mažesnę kainą. Dabar, kai sužinojote, kodėl pigūs išmanieji nėra pats geriausias pasirinkimas, laikas juos detaliau palyginti su brangiais mobiliaisiais.

Privalumai:

  • Mažesnė, daugiau vartotojų prieinama kaina;

  • Atlieka pagrindines telefono funkcijas: skambinimas, žinučių rašymas ir kt.;

  • Galima rasti tokių, kurie yra kokybiškesni lyginant su kitais;

  • Pigesni išmanieji turi senus garso lizdus, kuriuos dalis vartotojų labiau mėgsta;

  • Sugedus, pametus išmanųjį, patiriami mažesni finansiniai nuostoliai.

Išskiriant pagrindinį pigaus telefono privalumą – žema kaina už kurią galima įsigyti prietaisą su visomis būtiniausiomis funkcijomis. Jei ieškotumėte, tikriausiai rastumėte tinkamos kokybės išmanųjį už palyginti nedidelę kainą, tačiau reikėtų nepamiršti, kad kuo jis pigesnis, tuo jo kokybė prastesnė, o funkcionalumas - skurdesnis.

Trūkumai:

  • Dauguma jų nėra atsparūs vandeniui;

  • Kameros kokybė yra žema;

  • Telefono ekranai įprastai yra mažesni ir sunkiau įskaitomi;

  • Mažesnė vidinė atmintis;

  • Riboti programinės įrangos atnaujinimai;

  • Žemesnės kokybės ekranai;

  • Nepalaiko visų mobiliųjų žaidimų;

  • Didesnė perkaitimo rizika;

  • Daugiau ryšio, našumo problemų ir klaidų;

  • Nėra naujausių technologinių sprendimų, funkcijų;

  • Sugedus, gali būti sunku rasti telefono dalių, nes jų pasiūla rinkoje mažesnė.

Pagrindiniai pigių išmaniųjų telefonų trūkumai: prasta kameros ir ekrano kokybė, lėtesnis veikimas, lengvai perkaista, sunkiau suremontuojami, nėra atsparūs vandeniui. Kitaip tariant, pigių išmaniųjų trūkumai ženkliai nusveria teigiamas savybes.

Kodėl brangūs išmanieji telefonai - geresnis pasirinkimas?

Brangesni išmanieji dažnai kainuoja 300 eurų ar netgi 3-4 kartus daugiau, todėl kyla klausimas, kuo jie pranašesni už pigesnius modelius, kainuojančius apie šimtą eurų?

Privalumai:

  • Didžioji dalis telefonų yra atsparūs vandeniui ir ilgaamžiai;

  • Pažangios priekinės ir galinės kameros;

  • Didesni ekranai;

  • Didesnė atmintis;

  • Dažnai atnaujinama programinė įranga;

  • Aukštos kokybės ekranai, kurie palaiko didelę raišką;

  • Didesnis telefonų spalvų ir aksesuarų pasirinkimas;

  • Vartotojo sąsajos yra pritaikytos patogesniam naudojimui;

  • Siūlomos naujausios funkcijos ir technologiniai sprendimai;

  • Didesnė dalių pasiūla, jei reikalingas taisymas.

Pagrindiniai brangių išmaniųjų privalumai yra platus funkcionalumas, naujausi technologiniai sprendimai, kvapą gniaužianti nuotraukų kokybė, pažangūs ekranai, integruotas didesnis saugumas ir dažni programinės įrangos atnaujinimai. Taip pat šiuose telefonuose yra daugiau atminties nei bet kuriame pigiame, o tai svarbu, jei saugojama didelis kiekis duomenų (pavyzdžiui nuotraukų).

Trūkumai:

  • Aukšta kaina;

  • Gali nebūti galimybės prijungti senesnių priedų, pavyzdžiui, 3,5mm jungties;

  • Jei telefonas sugenda nepataisomai arba sudaužomas jo ekranas, patiriamas didesnis finansinis nuostolis.

Pagrindiniai brangių išmaniųjų telefonų trūkumai: aukšta kaina, didesni finansiniai praradimai, jei reikia tvarkyti ar prietaisas sugenda nepataisomai. Žinoma, reikėtų nepamiršti, jog mobilieji šiais laikais yra ilgaamžiški, todėl jei būsite atsargus, saugosite šis tarnaus ilgą laiką.

Ar brangesnis išmanusis telefonas naudojamas ilgiau?

Tokių prekinių ženklų kaip „Apple“, „Samsung“ išmaniųjų telefonų naudojimo trukmė yra mažiausiai 2-3 metai, tačiau tai taip pat priklauso nuo įvairių faktorių. Pateikiami keli veiksniai, turintys įtakos telefono ilgaamžiškumui:

Baterija

Savaime suprantama, kad akumuliatoriaus veikimo laikas labai skiriasi, tačiau brangesni, dėl savo aukštos kokybės, tarnauja ilgiau nei pigūs. Brangiuose išmaniuosiuose esančios baterijos ilgiau neišsenka ne tik trumpuoju periodu, bet ir yra ilgaamžiškos. Žinoma, reikia atsižvelgti į tai, jog veikimo laiką gali paveikti tokie veiksniai kaip temperatūra ir telefono amžius.

Nepaisant esančių faktorių, kurie trumpina naudojimosi laiką, pardavėjai garantuoja, jog brangių išmaniųjų telefonų baterijos yra geresnės kokybės nei pigių. Kaip jau minėta anksčiau, aukščiausios klasės akumuliatoriai yra pajėgesni, ilgiau tarnauja tiek trumpuoju, tiek ilguoju periodu bei jų naudojimo laiką prailgina naujuose mobiliuosiuose esanti aušinimo funkcija.

Programinės įrangos atnaujinimai

Programinės įrangos atnaujinimai yra neatsiejama išmaniųjų telefonų dalis, todėl naujinimai būtini ilgiau naudojamiems mobiliesiems dėl atsirandančių sisteminių klaidų sutvarkymo, kurios gali sukelti didelį nusivylimą vartotojams.

Pigiuose telefonuose nebus tokių dažnų, reikšmingų ar naujų funkcijų pridedančių atnaujinimų kaip brangiuose, kuriuos gamintojai stengiasi papildyti vis naujesnėmis funkcijomis. Įprastai, žemos kainos telefonuose, atnaujinimai būna menkaverčiai, ištaisantys paprastas klaidas ir labai reti.

Fizinis telefono sugadinimas

Tokie fiziniai veiksniai kaip išmaniojo kritimas ant kieto paviršiaus, ekrano suskaldymas, įmetimas į vandenį ar smėlį, gali paveikti prietaiso būklę. Kartais žalą galima ištaisyti, tačiau bet kuris įvykis gali ženkliai sutrumpinti telefono naudojimo laiką.

Brangūs išmanieji telefonai dažnai yra atsparūs vandeniui ir ypač patvarūs. Be to, gausus pasirinkimas įvairių apsauginių dėklų, ekrano apsaugų padeda lengvai išsaugoti savo išmanųjį telefoną nepažeistą. Net jei prietaisas bus sugadintas, lengva rasti servisą, kuriame galima įsigyti reikiamų dalių ar palikti išmanųjį sutvarkymui.

Deja, bet pigūs išmanieji yra priešingybė aptartiems - nėra atsparūs vandeniui ir ilgaamžiai. Šiems prietaisams sunkiau rasti apsauginius priedus, nes didžioji dalis įmonių gamybos nukreipta į populiaresnius, naujesnius modelius, kurie tuo metu labiau perkami. Be to, gali būti sunku rasti ką nors, kas galėtų suremontuoti pigius išmaniuosius, dėl, priešingai nei brangesnių telefonų, ne taip plačiai gaminamų detalių.

Apibendrinant brangesnis išmanusis telefonas tarnaus ilgiau ne tik todėl, kad yra pranašesnis už pigų, bet ir dėl vienos pagrindinės mobiliojo prietaiso taisyklės - pigesni išmanieji yra ne tokie galingi, ką pajusti darosi vis lengviau jam senstant. Taip nutinka todėl, kad įmonės, gaminančios išmaniuosius, teikia pirmenybę naujai į rinką leidžiamiems telefonams, o ne senesnės kartos produktams, kurie tampa pigūs ir pasenę. Taip pat kompanijos visas naujas, veikimą greitinančias ir įrenginio galimybes išplečiančias funkcijas ir programinės įrangos naujinimus kuria brangesniems išmaniesiems.

Išvada

Viską pasvėrus tampa akivaizdu, jog smarkiai taupyti išmaniajam telefonui neapsimoka. Šiuolaikinėje visuomenėje, kai telefonui yra keliami aukšti reikalavimai tiek funkcionalumui, tiek išvaizdai, geriau netaupyti ir nesirinkti itin pigaus modelio.

Yra daugybė priežasčių, kodėl verta įsigyti brangų išmanųjį telefoną, o viena iš jų – šie prietaisai daugeliui mūsų tapo pagrindiniu darbo įrankiu. Telefoninės konferencijos, vaizdo skambučiai, nuolatinis atsakinėjimas į el. laiškus, pranešimų rašymas – visą tai sklandžiausiai galima daryti su pajėgiu išmaniuoju. Taigi, jei norite greitai, kokybiškai ir patikimai dirbti telefonu, verta iš anksto investuoti didesnę pinigų sumą.

Aukščiausios klasės išmanusis telefonas taip pat galės atlikti daugelį funkcijų, kurias atlieka ir kompiuteris. Nuo pramogų iki fotografavimo, nuo vaizdo įrašymo iki bendravimo su artimaisiais per socialinius tinkus, nuo produktyvaus darbo iki su darbu susijusių funkcionalumų – šiais laikais išmanieji atlieka beveik viską. Kompiuteris kišenėje – vis dar skamba beprotiškai, tačiau tai, ko anksčiau žmonės negalėjo turėti, šiais laikais nešiojamės su savimi bei turime galimybę pasinaudoti bet kuriuo metu.

Visada naudinga domėtis apie įvairius išmaniuosius telefonus, analizuoti jų savybes, funkcijas, kurios individualiai reikalingos. Įsivertinkite, kokių funkcionalumų norite prietaise, pasilyginkite skirtingus telefonus bei atsižvelkite į jų privalumus, trūkumus. Taip pat svarbu pasidomėti ir atsiliepimais, kurie parašyti iš vartotojų perspektyvos, tačiau galime užtikrinti – įsigiję brangesnį išmanųjį būsite tikrai labai maloniai nustebinti ir nesigailėsite.


22 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Tomas

straipsnis tiems, kas visai nesidomi ir pagal telefono branguma bando irodyti savo socialini statusa. O siaip visi argumentai bandantys irodyti, kad verta pirkti brangu, lengvai paneigiami

Tomas

Paistalai. Viskas kas čia aprašyta buvo aktualu prieš 10 metų arba telefonams kurie kainuoja iki 100€. Galiu paneigti daugumą čia aprašytu punktų, savo telefonu už kurį sumokėjau 220€.
1. Programinės įrangos atnaujinimai paprastam vartotojui nėra labai jau ir svarbūs, telefonas gali apdaryti viską ką reikia ir su senesne rpogramine įranga.
2. Kamera gal ir nepati geriausia bet aš ne fotografas man jos visiškai pakanka.
3.Ekranas super amoled 1080p 90hz. Beveik niekuom nenusileis ir daug brangesniems telefonams.
4. Mažesnis telfono dydis kaip tik privalumas, nes nenoriu plytos nešiotis kišenėje.
5. Dauguma dabartinių išmaniųjų už kelis šimtus turi piršto antspaudų jutiklius, bei nekaista.
6. Priedų pilna aliexpresse po kelis €. O Lietuvoj toks pat priedas min. 15-20€ kainuos.
7. Dėl taisymo. Sudaužei telefoną už 200, nusiperki naują už 200. Sudaužei telefoną už 1000. Mokėk 500 kad sutaisytų.
8. Baterijos dabartinių pigių telefonų laiko ne ką prasčiau, nei flagmanų už 1000€, kartais laiko dar net ir ilgiau. Pasidomėk samsungų besiplečiančiom baterijom ir Iphone nebelaikačių net vienos dienos po metų ar dviejų.

Tvim

Straipsnis parašytas blondinės nesidominčiam žmogui.aš paskutinius 20 metų neturėjau ne flagmano todėl galiu pakomentuot.visą laiką domiuosiu telefonais,todėl labai daug kam padėjau įsigyti telefonus ir tai 90% buvo ne flagmanai o pigesni.ir jie turi viską ko autorius žada kad neturės.vien iš straipsnio pavadinimo galiu pasakyt,kad vien tarp firmų pasikapstęs tu vietoj 1000 eurų nupirkęs už 500 eurų turėsi tą patį kaip už 1000 eurų kitos firmos telefoną.tiesiog nenuvaryk ir nenusipirk samsungo ir nesumokėk jam už vardą😀jau 500 sutaupėm ir dar beveik galim turėt flagmaną, arba beveik flagmaną ir už tiek .o ir už 300e nusipirkęs gali turėt viską beveik tą patį dėl ko verkia autorius.ir tik 10% žmonių pajaus tarp jų skirtumą.jau 700 kišenėj.tas galioja šiandienos telefonam,kai vidutinė klasė atstoja pernai metų ar pusantro metų senumo flagmanus.jei šitas straipsnis butų rašytas prieš kokius 7-10 metų,tada jis turėtų daugiau pramės ir teisybės.net jei protingas žmogus ir gali išleist tuos 1000 eurų,jis jų neleis jei žinos kad už 500 turės tą patį.pabrėžiu kalbu apie protingą žmogų...😀

Lukas Snarskis

Beveik flagmaną, beveik tą patį. Visur yra tas beveik. Tai ar tą patį ar ne tą patį galima gauti už kelis šimtus? Ir kas yra tas pats? Tiek daug parašėte, bet iš esmės nieko nepasakėt.

Tvim

Na,Lukai,aš pasakiau ,kad kai kuriais atvejais turėsi tą patį,o kai kuriais beveik tą patį.bet kai tarp tų beveik yra 500 eurų skirtumas,tai neskamba telefono už 1000e naudai.tokia mano mintis buvo.ir to beveik eilinis naudotojas visiškai nepajaus,o kai kas bus ir labai juntamai geriau pigesniam negu brangiam telefone.pavyzdžiu daugiau nei dvigubai didesnis įkrovimo greitis.pavyzdžiui lyginant tarp brangesnio samsung ir pigesnio brendo realme.ką paprastas vartotojas iš karto pajaus.o procesoriai bus vienodo pajėgumo,ypač jei samsung flagmanas su exynos,kameros daugumoje situacijų panašaus pajėgumo.garsas panašios kokybės,ekranai taip pat panašios kokybės,netgi realme bus geresnis jeigu atsižvelgsime i ekrano mirgėjimą,kurio akis tiesiogiai nemato,bet mato kito telefono kamera su pagreitinto režimo funkcija. Samsung ekranai labiausiai mirgantys.tai labai gadina ir nuo to daug greičiau pavargsta akys...,kai kas jautrus tam ,kai kas ne,bet čia jau nukrypau į šoną.tiesiog atlikusius pinigus galima kažkur protingiau panaudot,negu padėt an telefono,net ir turint jų perteklių ir turėt praktiškai tą patį.specialiai neparašiau beveik,o panaudojau žodelį praktiškai...😀

hm

siaip kuo maziau "updatu" tuo daiktas ilgiau veikia. tlf, kompo (ypac atsiradus 11langui) "updato" tikslas minimalus reikalingu funkciju suteikimas, daugiau letinimas, apkrovimas snipinejimu ir t.t., kad tik butu perkami nauji. ekonomika, pelnas....

Tomas

Ateik pas mane į statybu aikštele su savo prabangiu telefonu po savaitės darbo galesi rašyti straipsnį kokia nesąmonė mokėti brangiai už telefona

Rytis

Žiūrint kam ko reikia, geriausiai žino pats žmogus, bet mano nuomone tikrai, daugumai pakanka, ir biudžetinio telefono, nors tas biudžetinis biudzetiniui nelygus, reikia žiūrėti konkretų modelį ir ka žmogus veiks su tuo telefonu, dažniausiai gerų gamintojų ir pigesni telefonai nėra toki jau prasti.

Mantas

Daug netiesos parašyta, visai nebūtina imti brangaus flagmano! Šiuolaikiniai biudžetiniai išmanieji puikiai susidoroja su kasdieninėmis užduotimis ir pilnai patenkina vartotojo poreikius. Kameros kokybė ir atmintis niekuo nenusileižia flagmanams. Kodėl didesnis telefonas laikomas privalumu? Visi skirtingi ir ne visiems patinka nešiotis didelę plytą. Gamintojų teikiami atnaujinimai taipogi yra užtektini 2-3 metams. Žinoma, jei norite gero kainos ir kokybės santykio, mano pasiūlymas būtų vengti pigiausių išmaniųjų, kurių kaina siekia vos 100 eurų.

Tvim

Jo ir mane sujuokino,kad neįskaitysi raidžių mažesniam ekrane.kuriam čia šiuolaikiniam neįskaitysi,kai visi plytom patapo.didžiają dalį telefonų rinkdamasis atmetu vien dėl dydžio.naudoju 6.3 dydžio ir noriu mažesnio.man idealiausia 5.8-6.0 ekranas būtų,viskas puikiai įskaitoma ir įžiūrima.autorius gal nežino apie funkciją pasididinti šriftą dviem pirštais jei jau neįskaito.brukama 6.7 ir daugiau įstrižainė pusei žmonių netinka.yra straipsnį dalis teisybės,bet taip didžioji dalis straipsnio blondinės paistalai,kaip ir apsaugos nuo vandens nebuvimas pigiuose telefonuose.pilna tokių.na bet rašė matyt matydamas tik porą trejetą firmų,kaip samsung, xeomi...

Vito

Nu nesąmonė. Telefonas pirktas prieš du su puse metų už 250€ atsparumas vandeniui yra, nors ir nėra skirtas skandinimui, atnaujinimai teikiami iki šiol, pirktas su draudimu 1+2metams, kamera veikia puikiai, aksesuarai t.y. dėklai pirkti kartu su telefonu iškart trys į priekį, baterija laiko, ekranas ne lcd, atminties užtektinai, nežinau kuom geriau keturis kart brangesnis telefonas, keturis kart galėjo mirti ir būtų pakeistas nauju, nematau nuostolių ir nesuprantu kam reikia išleisti kalną pinigų telefonui kuris dūžta taip pat kaip ir pigesnis. Bevertis straipsnis

Šiaip

Hmmmm. Net nežinau. Straipsnis apie nieką. Kas turi pinigų, tas perka naujus telefonus už tūkstantį eurų, o kas neturi dairosi už kelis šimtus eurų. Duotum žmogui, kuris turi Realme telefoną Iphone 13 tą, griebtų net negalvodamas. Tuom ir gerai kapitalizmas, kad galima rinktis. Sovietmečiu buvo tik rusų gamybos automobiliai pagal paskyrą. Galima tik pagalvoti, kokia didelė atskirtis buvo tarp gerai gyvenančių ir skurdžių. Dabar su pigiu telefonu galima atlikti beveik visus veiksmus kaip ir su telefonu už 1k eurų. Dėl patvarumo. Turiu pats kinietišką telefoną už 200 eurų, laiko ne ką prasčiau nei turėtas Huawei už 800 eurų.

As

Naudojuos one plus telefonu,na ne uz 100 eur bet ir ne uz 1000. Iphone neperku nes nepatinka,uz tukst eur telefono neimu vien del to kad nematau prasmės panarsyti ar paskambinti isleist tiek pinigų tokiam sudukui.ta puikiai atlieka ir aparatas uz 500(uz 100 ar 200 mekalbu nes jie lagina) be jokiu strigimu ir veikia sklandziai

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas