Renkamės geriausią mobiliojo ryšio operatorių pasiūlymą: kas siūlo pigiausias planus ir į ką svarbu atkreipti dėmesį prieš pasirašant sutartį

Lukas Snarskis

2022-12-25, 15:50 (atnaujinta 2022-12-26, 01:29)

13 komentarai (-ų)

Naujo mobiliojo operatoriaus ir jų siūlomų planų pasirinkimas gali būti tikrai nelengva užduotis. Trijų populiariausių paslaugų tiekėjų paslaugų kaina yra labai panaši, o skirtumai tarp jų – pakankamai nedideli. Jeigu norite pakeisti savo operatorių – tuomet šis tekstas kaip tik Jums.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Renkamės geriausią mobiliojo ryšio operatorių pasiūlymą: kas siūlo pigiausias planus ir į ką svarbu atkreipti dėmesį prieš pasirašant sutartį

Šiandien norėtumėme trumpai aptarti mobiliojo ryšio operatorių siūlomas kainas ir ką už tai gauname, o šiame palyginame lyginome trijų kompanijų siūlomus planus – tai „Telia“, „Tele2“ ir „Bitė“. Analogišką palyginimą jau darėme praėjusiais metais, o tuometinius rezultatus rasite paspaudę čia.

Šįsyk, nusprendėme palyginti planus, kurie siūlo 5G ryšio technologiją, o taip pat ir neribotus pokalbius bei SMS žinutes. Iš pradžių planavome palyginti planus, kurie siūlo neribotą internetą, tačiau „Bitė“ tokio pasiūlymo savo internetinėje svetainėje nepateikia, todėl pasirinkome pasiūlymus su 50 GB mobiliųjų duomenų.

Pokalbių planai su 50 GB interneto ir 5G galimybe

Visi trys mobiliojo ryšio operatoriai siūlo nuolaidas tiems, kurie pasirašo ilgalaikę sutartį, tačiau „Bitė“ ir „Telia“ siūlo 24 mėnesių įsipareigojimą, o „Tele2“ – 18 mėnesių arba 24 mėnesių, jeigu planas užsakymas su telefonu. Šįsyk, renkamės kainas, kurios nurodomos nesudarant sutarties, nes tokiu atveju nėra taikomos papildomos nuolaidos.

Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiemet – „Tele2“ siūlo pigiausias paslaugas. Už 27,50 eurų per mėnesį jūs gausite 50 GB mobiliųjų duomenų ir neribotus pokalbius ir SMS žinutes. Žinoma, įgalintas ir 5G ryšys, kas yra tarp mūsų vertinimo kriterijų. Tiesa, nors ši bendrovė ir siūlo žemiausią plano kainą, bet ji suteikia mažiausiai mobiliųjų duomenų tiems, kurie keliauja. Tačiau apie tai – vėliau.

Antroje vietoje ir vėl rikiuojasi „Telia“, kuri už analogiškas galimybes prašo 28,90 eurų per mėnesį. Nesudarant terminuotos sutarties, „Bitė“ atsidūrė trečioje vietoje, o čia mėnesinį kaina siekia 31,27 eurus. Įdomu ir tai, jog net ir sudarius terminuotą sutartį – visi ryšio operatoriai išlikto analogiškose pozicijose, kas reiškia, kad „Tele2“ siūlo pigiausius planus.

Daug keliaujantys turėtų rinktis atsargiai

Daugelis mūsų mėgsta keliauti, o tai taip pat gali būti labai svarbus kriterijus, renkantis mobiliojo ryšio operatorių. Nors „Tele2“ ir siūlo pigiausias paslaugas, tačiau keliaujantys turės didesnius apribojimus nei pasirinkus kito operatoriaus paslaugas. Ši bendrovė su 50 GB mobilių duomenų planu suteiks tik 17 GB, kuriuos bus galima panaudoti ES/EEE šalyse.

Antroje vietoje – vėl „Telia“. Šis mobiliojo ryšio operatorius atsidūrė antroje vietoje pagal plano kainą, o ši pozicija atiteko ir už suteikiamus mobiliuosius duomenis užsienyje. Keliaujantys galės naudotis 24 GB ES/EEE šalyse. Tiesa, „Telia“ pažymi, kad papildomi 500 MB skiriami ir kitose šalyse, kurios nepatenka tarp ES/EEE ribų.

Daugiausiai mobiliųjų duomenų užsienyje suteikia „Bitė“, kuri siūlo 25 GB. Žinoma, visais atvejais, išnaudojus operatoriaus suteikiamą duomenų limitą, kiekvienas papildomas megabaitas bus apmokestintas tuo metu galiojančiomis didmeninėmis reguliuojamų tarptinklinio ryšio paslaugų kainomis.

Norintiems daugiau paslaugų – teks sudaryti terminuotą sutartį

Jau ne vienerius metus mobiliojo ryšio operatoriai taiko palankesnes sąlygas tiems, kurie ryžtasi įsipareigoti ilgesniam laikotarpiui. Kiekviena bendrovė suteikia papildomų paslaugų, kurios bent jau pradžioje būna nemokamos, todėl renkantis planą su terminuota sutartimi – galima palyginti ir papildomus privalumus, kuriuos siūlo pardavėjas.

O kurio mobiliojo operatoriaus paslaugomis naudojatės Jūs? Savo atsiliepimus apie gaunamas paslaugas, jų kainas galite palikti komentarų skiltyje. Tiesa, norėtumėme atkreipti dėmesį, jog duomenys buvo surinkti iš oficialiuose puslapiuose pateiktos informacijos, neįskaitant jokių papildomų nuolaidų ar specialių pasiūlymų, kurie galiotų ribotą laiką.

13 komentarų

Arūnas

Ežys 16.90€ mėn. Lietuvoje be trumpūjų numerių kurie apmokestinami o visa kita neribota. Televizija internete, filmai kurie nemokami taip pat, belaidžiu ryšiu prisijungi prie išmanaus TV, bet tik reikia telefono kuris palaiko 4G ryšį. Kas nekeliauja po užsienį per akis. Jokių įsipareigojimų, moki turi nemoki laikinai neturi.

Andrius

As tele2 naudoju ir moku 7.5 eu uz neribotus sms ir pokalbius plius 40 gb interneto

Pagarbiai, pensininkas Zenonas

Savo name pensininkų pasidomėjsu, kokius naudoja telefonus. Iš 10-ties tik vienas turi išmanųjį telefoną ir žino kas yra internetas. Kiti visoms trims minimoms bendrovėms už internetą, moka, juo nesinaudodami. Reketuojama prievartiniai, mokesčiai už nesuteiktas paslaugas iš labiausiai materialai pažeidžiamų gyventojų, net jiems to nežinant. Ar nė kiek ne gėda skriausti vargšų pensininkų,, ,,gerbiamieji,, laukinio kapitalizmo rykliai?

Stanislovas

Naudoju mygtukinį Nokia telefoną, turiu Bites planą su internetu, nors man jo visiškai nereikia. Gal yra kas duoda planą be interneto pigiau?

....

Nusipirk Labas kortele(papildoma kas mėnesį) ar Pildyk, 4eur per mėnesį planas 300min ir neriboti sms(be interneto), jei daug ne kalbate pilnai užteks menesiui tokio kiekio.

Rolandas

Bitė duoda pigiau apie 5€ be interneto moku jei neskambina trumpaisiais numeriais.

Telia

Naudoju ežį neriboti pokalbiai, 25 GB duomenų, 4.20 GB ES, 5 eurai. 5G nėra ir nereikia.

Marius

Fantazijos kažkokios už 5 eurus su ežiu gauni tik neribotas min ir sms be jokių GB

Pachmas

Telia moku 4.01€ už neribotą pokalbių ir sms ir 40GB duomenų, man pakanka. Tik 5G neleidžia naudotis su šituo planu. O namų internetas 4G 10.90€ duomenys neriboti, taip pat telia.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas