„Google“ išleido antrąją „Android 14 Developer Preview“ versiją, atsirado keletas naujovių

Arnas Balčiūnas

2023-03-09, 07:20

0 komentarų
„Google“ išleido antrąją „Android 14 Developer Preview“ versiją, atsirado keletas naujovių

Dar praėjusį mėnesį „Google“ išleido pirmąjį „Android 14“ operacinės sistemos versiją, kuri skirta kūrėjams (angl. developer), o vakar buvo pristatyta ir antroji tokia platformos versija. Pranešama, kad antroji „Android 14 Developer Preview“ sulaukė pasikeitimų saugumo, privatumo, veikimo srityse, o taip pat pagerinta patirtis planšetėse bei sulenkiamuose įrenginiuose.

Skelbiama, kad „Android 14 Developer Preview“ pasiūlys naujovę, kuri leis suteikti prieigą prie tam tikrų įrenginyje esančių nuotraukų ar vaizdo įrašų, o norint – galima suteikti prieiga ir prie visų failų. Šioje versijoje jau veikia ir „Credential Manager“ platforma, kuri leis programėlėms prisijungti naudojant prieigos kodus, o taip pat patobulinta ir vartotojo sąsaja, susijusi su paskyrų pasirinkimu.

Remiantis „Google“ anksčiau pateikta informacija, jau balandžio mėnesį turėtų pasirodyti pirmoji beta versija, o jų iš viso bus paruošta trys. Antroji bandomoji versija pasirodys birželio, o trečioji – gegužės mėnesį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas