Išmanieji televizoriai siūlo ateities sprendimus: penkios funkcijos, kurias privalo išbandyti kiekvienas iš mūsų

Pranešimas spaudai

2023-11-01, 07:45

0 komentarų

Technologijų valdomame pasaulyje išmanieji televizoriai sukėlė tikrą revoliuciją ir pakeitė žiūrovų įpročius. Nors daugelis iš mūsų jau žino įprastas, kasdien naudojamas išmaniųjų televizorių funkcijas, tačiau televizoriuje yra ir keletas ypač naudingų, ne taip dažnai išnaudojamų galimybių.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Išmanieji televizoriai siūlo ateities sprendimus: penkios funkcijos, kurias privalo išbandyti kiekvienas iš mūsų

„Samsung Electronics Baltics“ produktų ekspertas Tomas Alešiūnas dalijasi keliais išmaniais sprendimais, kurie gali pagerinti jūsų televizijos žiūrėjimo patirtį, palengvinti kasdienybę ar net apsaugoti nuo bereikalingų išlaidų.

Keli vaizdai viename ekrane

Vis dažniau televizoriaus žiūrėjimą lydi ir išmaniojo telefono naršymas, o mūsų kasdienybėje darosi jau įprasta paskirstyti savo dėmesį keliems veiksmams vienu metu. Buitinės technikos eksperto teigimu, išmaniuosiuose televizoriuose įdiegta „Multi-View“ funkcija leidžia vienu metu viename ekrane matyti du skirtingus vaizdus – tai, kas rodoma televizoriuje ir tai, ką atvaizduoja jūsų išmanusis telefonas.

Taip išsprendžiama šių dienų problema – blaškymasis tarp mėgstamo serialo viename ekrane ir susirašinėjimo su draugais ar socialinių tinklų naršymo kitame.

Dirbtinis intelektas, leidžiantis taupyti energiją

Šaltuoju sezonu kiekvienam vartotojui aktualiu klausimu tampa energijos taupymas. Ilgi ir tamsūs vakarai reiškia augančias elektros sąskaitas, bet jūsų televizorius gali padėti šią situaciją sušvelninti. Šiuolaikiniuose įrenginiuose įdiegtas dirbtinio intelekto valdomas energijos taupymo režimas, padeda sureguliuoti ir sumažinti elektros energijos suvartojimą.

„Samsung“ pristatytame „OLED S95C” televizoriuje įdiegtas „AI Energy mode“ režimas automatiškai nustato ir analizuoja aplinkos apšvietimo lygį ir pagal tai parenka ekrano ryškumą. Reguliuojamas ekrano apšvietimas leidžia užtikrinti energijos panaudojimo efektyvumą, o žiūrėjimo patirtis išlieka nepakitusi. Ši išmaniojo televizoriaus funkcija ne tik sumažina jūsų anglies dioksido pėdsaką, bet ir sąskaitas už elektrą – toks funkcionalumas gali padėti sutaupyti net iki 20 proc. televizoriaus sueikvojamos energijos“, – pasakoja T. Alešiūnas.

Saulės energija pakraunamas nuotolinio valdymo pultelis

Neretai televizorių šeimininkų susierzinimą kelią išsikrovusios nuotolinio valdymo pultelio baterijos. Šiuolaikiniai išmanieji televizoriai leidžia pamiršti šią problemą – rinkai jau prieš keletą metų pristatyti „Solar Cell“ televizorių pulteliai su įmontuotomis saulės baterijomis. Tokie pultai veikia be baterijų net ir tamsiausiais metų mėnesiais, nes įrenginys pasikrauna tiek nuo saulės šviesos, tiek nuo patalpų apšvietimo.

Dar labiau įtraukiantis garsas

Daugelis televizorių gamintojų kviečia mėgautis aukšta vaizdo kokybe ir pasijausti savo namuose lyg kino salėje, tačiau svarbu atkreipti dėmesį, kad ne tik nepriekaištingas vaizdas, bet ir kokybiškas garsas kilsteli žiūrėjimo kokybę į naują lygį.

„Vienas iš naujausių ir itin televizorių savininkų pamėgtų funkcionalumų – objektus lydintis garsas (angl. „Object Tracking Sound Lite“). Žiūrint veiksmo filmus, sporto rungtynes ar automobilių sporto transliacijas, sukuriamas jausmas, jog judant objektui kartu su juo erdvėje juda ir garsas. Ši išmaniųjų televizorių funkcija leidžia visada jaustis veiksmo centre, nesvarbu ar tai būtų automobilių gaudynės, ar fantastinių herojų kautynės“, – teigia buitinės technikos ekspertas.

Prisitaikantis ekrano ryškumas

Kai prie ekranų praleidžiamas laikas vis ilgėja, išskirtinį dėmesį reikėtų skirti akių apsaugai. Visiškai atsisakyti laisvalaikio prie televizoriaus ekrano šiuolaikiniam žmogui greičiausiai būtų neįmanoma misija, tačiau naujausios technologijos siūlo sprendimus, kaip šį laiką paversti kuo mažiau kenksmingu mūsų akims.

Tam tikruose televizoriuose įdiegtas „Eye Comfort“ režimas automatiškai reguliuoja ir pritaiko ekrano ryškumą po saulėlydžio. Taip pritaikytas ekrano vaizdas leidžia akims atsipalaiduoti ir pailsėti. Ši funkcija ne tik padidina žiūrėjimo komfortą, bet ir padeda pagerinti miego kokybę, nes sumažina miegą trikdančios mėlynosios šviesos poveikį.

Anot T. Alešiūno, šių penkių inovatyvių funkcijų įtraukimas į savo kasdienį televizoriaus naudojimą gali pakeisti ir gerokai pagerinti iki šiol turėtą patirtį. Nuolat tobulinamos technologijos padės ne tik patirti didesnį malonumą mėgaujantis kokybišku garsu ir vaizdu, tačiau ir optimizuos energijos panaudojimą bei prisitaikys prie besikeičiančių vartojimo įpročių.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas