„Samsung“ pristatė neįtikėtiną ekraną, kokio rinkoje dar nėra buvę: naujasis sprendimas nustebins savo technologine pažanga, tačiau galima kaina – sunkiai įsivaizduojama

Arnas Balčiūnas

2024-01-11, 07:16

0 komentarų

Kiekvienų metų sausis yra ypatingas technologijų gerbėjams ir entuziastams. Ne išimtis ir 2024 metų pradžia. Las Vegase jau prasidėjo kasmetinė CES (ang. Consumer Electronics Show) paroda, kurioje gamintojai demonstruoja savo naujausius produktus. Savo inovacijas čia demonstruoja ir „Samsung“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Samsung“ pristatė neįtikėtiną ekraną, kokio rinkoje dar nėra buvę: naujasis sprendimas nustebins savo technologine pažanga, tačiau galima kaina – sunkiai įsivaizduojama

Las Vegase vykstanti kasmetinė technologijų paroda nuolat pažeria įvairiausių įdomybių, o dabar visus nustebino Pietų Korėjos milžinė „Samsung“. Kompanijos atstovai pademonstravo pirmąjį pasaulyje skaidrų „Micro LED“ ekraną, kuris nustebins ne tik savo savybėmis, bet ir milžiniška kaina.

Skaidrūs ekranai nėra naujiena rinkoje, o „Samsung“ tokius sprendimus tobulina dar nuo 2015 metų, kuomet pirmąsyk pademonstravo tokio tipo technologiją. Tačiau naujasis skaidrus „Micro LED“ ekranas žada pasiūlyti naudotojams geresnę patirtį, lyginant su konkurentais.

Bendrovė pažymi, kad ši technologija veikia turint ploną, į stiklą panašų, ekrano gabalėlį su „itin mažu „Micro LED“ lustu ir tiksliu gamybos procesu, kuris pašalina siūles ir šviesos lūžį". „Samsung“ žada užtikrinti aiškų, netrukdomą vaizdą visais scenarijais tiek namų, tiek komercinių patalpų poreikiams.

Gamintojo atstovų teigimu, naujasis ekranas bus prieinamas įvairiausių dydžių, todėl vartotojai galės pritaikyti formą ir dydį pagal savo poreikius. Daugelį metų trukę „Samsung“ tyrimai ir plėtra, paremti puslaidininkių patirtimi, leido sukurti itin veiksmingą procesą, leidžiantį LED lustų veikimo grandines tiesiogiai perkelti ant stiklo ir taip sumažinti ryškumo praradimą.

„Samsung“ jau spėjo pasidalinti ir vaizdo įrašu, kuriame demonstruojama naujoji technologija. Kaip teigia kompanijos atstovai, kadangi skaidrūs „Micro LED“ ekranai pasižymi didesniu ryškumu, lyginant su skaidriais OLED skydeliais, jiems taip pat mažiau įtakos turi aplinkos šviesa.

Verta pastebėti, jog 2022 metais pristatytas 110 colių įstrižainės „Micro LED“ televizorius, kuris net nėra skaidrus, šiuo metu kainuoja daugiau nei 135 tūkst. eurų. Gamintojas neatskleidė kiek gali kainuoti analogiškas variantas su skaidria panele, tačiau kainą nesunkiai galite įsivaizduoti ir patys. Tai tikrai nebus pigus variantas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas