„Samsung“ stoja į dar vieną teisinę kovą su kinais: ir vėl pasigirdo kaltinimai nesąžininga konkurencija ir patentų vagystėmis

Lukas Snarskis

2023-11-05, 07:10

0 komentarų

Ekranus gaminančios bendrovės nuolat konkuruoja tarpusavyje, o kartais pasitelkiami net ir stebinantys metodai. Kaip žinia, „Samsung“ yra vienas didžiausių ekranų gamintojų, tačiau ši bendrovė nuolat patiria spaudimą iš Kinijos bendrovių.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Samsung“ stoja į dar vieną teisinę kovą su kinais: ir vėl pasigirdo kaltinimai nesąžininga konkurencija ir patentų vagystėmis

Pietų Korėjos milžinė jau ne vienerius metus konkuruoja su Kinijos kompanija BOE. Šios dvi bendrovės ne tik siekia sukurti kuo geresnes ekranų paneles, tačiau dažnai susitinka ir teismų salėse, kur sprendžiami įvairūs tarpusavio konfliktai.

Pranešama, jog šių metų spalio pabaigoje „Samsung“ kreipėsi į JAV tarptautinės prekybos komisiją, kur buvo pateikti kaltinimai Kinijos bendrovei BOE. Pietų Korėjos milžinės atstovų teigimu, BOE pavogė „Samsung“ intelektualinę nuosavybę, kuri naudojama gaminti OLED ekranų moduliams. Negana to, kinai susilaukė ir kaltinimų nesąžininga konkurencija.

Tai jau ne pirmas kartas, kuomet „Samsung“ ir BOE įsivelia į teisinį konfliktą. Prieš porą metų, „Samsung Display“ bandė neleisti didmenininkams prekiauti pagamintomis OLED panelėmis JAV rinkoje, nes teigė, kad jos Kinijoje neteisėtai gaminamos naudojant vogtas technologijas. Tuo metu tai nebuvo tiesioginis išpuolis prieš BOE, tačiau pastarosios kompanijos atstovai sureagavo į tai tiesiogiai.

Tuomet BOE nusprendė padengti didmenininkų sąskaitas. Šie veiksmai paskatino ITC imtis veiksmų ir 2023 metų pradžioje pradėti tyrimą. Nesunku nuspėti, jog tuo viskas tikrai nesibaigė.

BOE neilgai trukus žengė dar vieną žingsnį ir Kinijoje pateikė ieškinį prieš „Samsung“. Įdomu tai, jog tuometinis ieškinys buvo ne tik dėl ekranų technologijų, tačiau ir dėl puslaidininkių ir įvairiausių investicijų. Šis teisminis procesas iki šiol tęsiasi ir kol kas nedavė jokių rezultatų nei vienai, nei kitai pusei.

Verta paminėti ir tai, jog BOE jau ne vienerius metus siekia įsitvirtinti kaip „Apple“ išmaniųjų telefonų ekranų gamintojas. Kaip bebūtų, Kinijos milžinė nuolat susiduria su įvairiausiomis problemomis, o JAV technologijų milžinė jau ne kartą atsisakė BOE sukurtų OLED ekranų, nes jie neatitiko griežtų kokybės kontrolės reikalavimų.

Priminsime, jog šiemet išleistiems „iPhone 15“ ir „iPhone 15 Pro“ serijos išmaniesiems telefonams ekranus ir vėl gamina „Samsung“. Tuo tarpu BOE ir vėl liko nieko nepešusi ir „Apple“ neįtraukė šios kompanijos tarp savo tiekėjų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas