Ar naujoji kovos su sukčiais žaidimuose sistema yra veiksminga?

Rokas Gaidys

2020-09-05, 13:20 (atnaujinta 2021-04-27, 00:38)

0 komentarų
Ar naujoji kovos su sukčiais žaidimuose sistema yra veiksminga?

Dar prieš pora dienų kalbėjau, kaip „Call of Duty“ kūrėjai kovoja su vadinamaisiais „cheateriais“. „Activision“ iškėlė ieškinį prieš vieną iš tokio pobūdžio svetainių ir jie buvo priversti pašalinti programėlę iš platformos. Tai susilaukė didžiulio palaikymo iš visų žaidimo fanų, kurie tai reiškė įvairiose „Reddit“ ir „Twitter“ platformose bei įvairiuose forumuose. Tačiau palaikymas ir lieka palaikymu, o rezultatai rodo priešingai. Būtent tai ir parodė nesenai atliktas tyrimas.

Na seniau, kol internetiniai žaidimai nebuvo „kepami“ kas savaitę tai nebuvo didžiulė problema. Nieko tokio, kad vienas namuose žaisdamas kokį „Grand Theft Auto: San Andreas“ pasukčiauji, nes nuo to niekas nenukenčia. Tačiau kai kalbame apie vaizdo internetinius žaidimus yra jau visai kitaip. Apžvalgininkai „Gamespot“ teigia, kad populiariausiems internetiniams projektams artėjant prie to taško, kad jie bus nemokami, ši problema pasidaro ypač opi.

Kaip vieną iš pavyzdžių jie pateikia „Riot Games“ naujają šaudyklę „Valorant“, kurioje šiuo metu jau yra kuriama nauja saugos sistema „Vanguard“, kuri turėtų apsaugoti nuo vadinamųjų „wallhacker‘ių“. Kaip teigia patys „Riot Games“, ši programa yra geriausia jų arsenale kovojant su sukčiais, kuri automatiškai uždeda „ban‘us“ tiems žaidėjams, kurie naudoja trečių šalių programėles. Tačiau „Vanguard“ nėra 100 procentų efektyvi ir žaidimo kūrėjai ieško naujų būdų kaip užtikrinti anti- sukčiavimo priemonių efektyvumą.

Na, o pabaigoje yra parodomi įdomūs rezultatai: 97 proc. apklaustųjų „Valorant“ žaidėjų teigia, kad nėra gavę jokių nuobaudų, o tik 0,3 procento yra gavę tris ir daugiau nuobaudų. O tai parodo, kad nuobaudos nėra pats geriausias indikatorius, norint nustatyti sukčių skaičių. O ir tik 53 procentai pašalintų žaidėjų iš pradžių gavo įspėjimą. O tai reiškia, kad nemaža dalis sukčių lieka nenubausti ir toliau sėkmingai naudoja draudžiamas programėles.

Na tai tik pirmieji žingsniai šioje kovoje su vėjo malūnais. Neretai jie sulaukia neigiamo įvertinimo iš vartotojų, nes jų veiksmingumas nėra šimtaprocentinis. Bet yra smagu matyti, kad įmonės vis aktyviau stebi tai, kas vyksta jų projektuose ir kovoja su pažeidėjais. Savame suprantama, kad visi jie nebus išgaudyti ir gadins man ir Jums malonumą žaisti, tačiau kartais apima geras jausmas, kai „League of Legends“ ekrane pasirodo užrašas, kad prieš taip besielgusį žaidėją buvo pradėti atitinkami veiksmai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas