EA pasisakė dėl dirbtinio intelekto įtakos žaidimams: jų kūrimas vyks greičiau, bet žaidėjų laukia ir blogos naujienos

MiTech.lt

2024-03-11, 15:00

0 komentarų

Pasirodo, EA mėgsta generatyvinį dirbtinį intelektą. Generalinis direktorius Andrew Wilson gyrė šią technologiją, teigdamas, kad per ateinančius penkerius metus ji padės EA dirbti 30 proc. efektyviau ir 20 proc. padidins pelningumą. Taip pat panašu, kad dėl jos darbo vietą praras daugiau žaidimų kūrėjų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
EA pasisakė dėl dirbtinio intelekto įtakos žaidimams: jų kūrimas vyks greičiau, bet žaidėjų laukia ir blogos naujienos

Praėjusį trečiadienį kalbėdamas „Morgan Stanley“ technologijų, žiniasklaidos ir telekomunikacijų konferencijoje, Wilson pavadino generatyvinį dirbtinį intelektą „neįtikėtinai įdomia“ technologija, kurią diegia EA

Wilson pabrėžė, kaip stipriai generatyvinis dirbtinis intelektas gali sutrumpinti žaidimo kūrimo laiką. Kaip pavyzdį jis nurodė, kad anksčiau sporto žaidimo stadiono kūrimas užtrukdavo šešis mėnesius. Per pastaruosius metus, pasitelkus naująją technologiją, šis laikas sutrumpėjo iki šešių savaičių, o per ateinančius metus gali sumažėti iki šešių dienų.

Wilson taip pat mano, kad dirbtinis intelektas gali būti naudingas ne tik kūrėjams, bet ir žaidėjams. Jis sakė, kad žaidime FIFA 23 žaidėjai bėga 12 skirtingų būdų, o žaidėjai žaidime EA Sports FC 24 dėl generatyvinio dirbtinio intelekto turi 1 200 bėgimo ciklų.

Generalinis direktorius mano, kad generatyvinis DI per ateinančius penkerius metus padidins EA efektyvumą 30 proc., o kartu bent 50 proc. padidins 700 mln. žaidėjų bazę. Jis mano, kad tai įtikins žaidėjus išleisti 10-20 proc. daugiau pinigų jos žaidimams ir dėl „tikro personalizuoto turinio, pritaikyto man ir mano draugams“.

Kaip ir daugelis vadovų, kurie kalba apie dirbtinio intelekto naudą, Wilson teigia, kad EA darbuotojai naudoja šią technologiją savo darbui papildyti ir pagreitinti, o ne ją naudoja kaip priemonę jiems pakeisti. Tačiau vos prieš kelias savaites EA pranešė, kad atleidžia apie 670 darbuotojų, taip pat nutraukia kai kurių žaidimų kūrimą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas