„Epic Games“ ir vėl sukritikavo „Apple“ ir „Google“: kuriamas visiškas monopolis

CNBC

2020-07-25, 17:35 (atnaujinta 2022-12-07, 13:09)

0 komentarų
„Epic Games“ ir vėl sukritikavo „Apple“ ir „Google“: kuriamas visiškas monopolis

Daugelis mobiliųjų žaidimų mėgėjų tikriausiai yra girdėję istoriją, kuri susijusi su „Fortnite“ ir „Google Play“ parduotuve. Vienas populiariausių „Battle Royale“ tipo žaidimų ganėtinai ilgą laiką nebuvo prieinamas oficialioje „Android“ programėlių parduotuvėje, o pagrindinė to priežastis – 30 proc. mokestis yra kūrėjai turi atseikėti „Google“.

Kaip žinia, šis žaidimas priklauso „Epic Games“, o pastarosios kompanijos vadovas Timas Sweeney ir vėl nepraleido progos sukritikuoti dviejų didžiausių mobilių programėlių parduotuvių. Nesunku nuspėti, jog be „Google“, nemažai kritikos sulaukė ir „Apple“, kurios parduotuvė taip pat gauna 30 proc. nuo žaidimų ar aplikacijų kūrėjų pajamų.

„Jeigu visi kūrėjai galėtų naudoti savo atsiskaitymų sistemas ir taip išvengti 30 proc. „Apple“ ir „Google“ taikomo mokesčio – tai leistų mums sutaupyti, o tuo pačiu ir pasiūlyti pirkėjams ar žaidėjams geresnius pasiūlymus įsigyjant vieną ar kitą produktą. Taip būtų sudarytos ir geresnės galimybės konkuruoti“, - kalbėjo T.Sweeney.

2019 metais pati „Epic Games“ pristatė savo parduotuvę, kuri yra prieinama „Windows“ ir „Mac“ platformose. Vienas didžiausių jos skirtumų – gerokai žemesnis komisinis mokestis kūrėjams, kuris siekia 12 proc. Deja, tačiau griežtos „Apple“ politikos, ji neturi jokių galimybių atsidurti ir „iPhone“ telefonuose. „Epic Games“ vadovas pažymi, kad tokia leidžia „Apple“ sukurti visišką monopolį.

Primename, jog „Epic Games“ jau ne kartą kritikavo ne tik „Apple“, tačiau ir „Google“. Vienas sėkmingiausių kompanijos produktų „Fortnite“ net 18 mėnesių nebuvo pasiekiamas iš „Google Play Store“, tačiau galiausiai kūrėjai sutiko su „Google“ keliamomis sąlygomis.

„Po 18 mėnesių „Fortnite“ veikimo „Android“ platformoje už „Google Play“ ribų, mes supratome. „Google“ pastato siuntinius už „Google Play“ ribų į nepalankią situaciją, nes tokios aplikacijos charakterizuojamos kaip kenksmingos, o „Google Play Protect“ siekia visiškai užblokuoti tokias programėles už „Google Play“ ribų“, - teigiama „Epic“ pranešime spaudai.

„Fortnite“ yra vienas populiariausių tokio tipo žaidimų, o „App Store“ parduotuvėje jis buvo prieinamas nuo pat jo išleidimo dienos. Kompanija ganėtinai ilgą laiką siekė išsiderėti mažesnį „Google“ mokestį už mokėjimus atliktus „Android“ įrenginiuose, tačiau ar tai davė kažkokių rezultatų, neskelbiama.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas