„God of War 2: Ragnarok“: Išleidimo data ir ko iš jo galima tikėtis?

Rokas Gaidys

2020-09-21, 15:35 (atnaujinta 2021-04-27, 00:39)

0 komentarų
„God of War 2: Ragnarok“: Išleidimo data ir ko iš jo galima tikėtis?

Pačioje naujosios „Sony“ konsolės pristatymo pabaigoje buvo parodytas minutės trukmės klipas, kuriame buvo labai trumpai pristatytas dar vienas jau greitai pasirodysiantysis projektas „God of War 2: Ragnarok“. Greičiausiai tai bus 2018 metų „God of War“ tęsinys. Tačiau ko galima tikėtis iš žaidimo, kuris yra neatskiriamas nuo „Playstation 4“?

„God of War“ yra turbūt geriausias viso dešimtmečio žaidimas, kuris parodė, kad „Sony“ ir „Santa Monica Studios“ nėra nusiteikę smulkintis. „RPG“ žanro žaidimas pasakojo įtraukiančią istoriją apie Kratos ir jo sūnaus kelionę į aukštuosius kalnus, kuriuose jis turi išbarstyti savo motinos pelenus. Tačiau ne viskas yra taip paprasta, jau pačioje žaidimo pradžioje pasirodo priešas, kuris meta iššūkį mūsų herojui. O tai mano manymu yra viena iš įspūdingiausių kovų, kurias esu kada nors matęs vaizdo žaidimuose. Toliau istorijai vystantis matome, kaip herojus nori atsiriboti nuo praeities, tačiau jam vis tiek nepavyksta ir galų gale jis grįžta prie savo šaknų. Šis žaidimas buvo tikrai puikus ir ne veltui pelnė 2018 metų žaidimo titulą.

Pačioje pirmos dalies pabaigoje visiems žaidėjams buvo leista suprasti, kad tai nėra pabaiga. Pagrindinis herojus, tai yra karo dievas Kratos kartu su Mimir ir sūnumi Atreus, dabar jau žinomu kaip išdaigų dievu Loki sugrįžo į savo gimtinę, tačiau prieš pat pabaigą pasirodė mistinė būtybė – griaustinio dievas Toras. Na pats pavadinimas Ragnarok reiškia pasaulio pabaigą, o ji beje prasidės net šimtu metų anksčiau, o dėl to yra kaltas pats pagrindinis veikėjas, kuris nužudė griaustinio dievo Toro ir meilės deivės Frėjos sunų Baldur. Na suprantama, kad svarbiausias ir žinomiausias dievas visoje skandinavų mitologijoje norės keršto. Greičiausiai ten ir tęsis visas veiksmas. Trumpame klipe, kuriame yra rodomas panašus logotipas, kuris yra panašus į 2018 metų žaidimo. Tačiau jame devyni simboliai, kurie atstovavo visas 9 mistines karalystes/šventoves yra pakeisti į žodį, kuris išvertus reiškia Ragnarok arba pasaulio pabaigą. O tai gali reikšti, kad naujajame žaidime visoms toms karalystėms ateis pabaiga.

Taip pat yra manoma, kad pirmojoje dalyje pasirodžiusi milžiniška ir mūsų herojams keistai draugiška pasaulio gyvatė nužudys Torą savo nuodais. Nes pasak pirmos dalies, kurioje Mimir pasakoja, kad tarp griaustinio dievo ir gyvatės yra nemaloni istorija, o jeigu taip dar nėra, tai tikrai bus. Tačiau nėra aišku ar tai pamatysime antrojoje „God of War“ dalyje. Taip pat „God of War“ atmosferą sukuria ir muzika, o būtent ši klipo melodija žaidime būtent pasirodė tada, kai Kratos buvo priverstas išsitraukti savo legendinius pragaro peilius (angl. Blades of Chaos) tam, kad išgelbėtų savo sūnų. Galima tikėtis, kad ta melodija yra patvirtinimas, kad šitie peiliai taip pat bus „Ragnarok“.

Na visa tai telieka tik spėjimais, tačiau klipe parodoma data 2021 mano manymu, nėra išleidimo, o kad kitais metais sulauksime daugiau detalių apie naująjį projektą. Šiuo metu yra aišku, kad yra kuriamas „God of War“ tęsinys, tačiau nėra žinoma, kurioje stadijoje jis yra. Beje, pirmoji dalis buvo kuriama net penkerius metus ir nereikia tikėtis, kad po trijų metų turėtume išvysti jos tęsinį, kurio kartelė, kaip suprantama yra užkelta labai aukštai. Tiesa, dar rugpjūti žaidimo autorius Cody Barlog viename iš internetinių „podcastų“ užsiminė apie naujojo „Playstation 5“ kietojo disko galimybes ir kaip tai gali padėti „God of War“, tačiau tai buvo tik užuominos. Na, o dabar jau tikrai žinome, kad žaidimo tęsinys jau yra kuriamas ir ateityje tikrai sulauksime daugiau detalių apie jį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas