Kultinis „Epic Games“ žaidimas sugrįš į „Apple“ išmaniuosius telefonus: kūrėjai pasidalino fantastiškomis naujienomis, laukti liko nebedaug

Lukas Snarskis

2024-01-26, 15:09

0 komentarų

Itin populiarus vaizdo žaidimas „Fortnite“ jau ne vieneri metai yra prieinamas ne visiems. Dėl konflikto su JAV technologijų milžine „Apple“ – „Epic Games“ šedevras jau daugiau nei keturis metus neprieinamas „iPhone“ išmaniuose telefonuose.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kultinis „Epic Games“ žaidimas sugrįš į „Apple“ išmaniuosius telefonus: kūrėjai pasidalino fantastiškomis naujienomis, laukti liko nebedaug

„Apple“ yra priversta laikytis Europos Sąjungoje galiojančio Skaitmeninių rinkų akto, o šiandien buvo paskelbta apie didžiulius pokyčius, kurie netrukus palies „iOS“ operacinę sistemą, „App Store“ parduotuvę, o pakeitimai bus pradėti taikyti jau kovo mėnesį, kuomet pasirodys „iOS 17.4“ platformos versija.

Plačiau apie pasikeitimus galite skaityti paspaudę čia, o naujienas šiandien pranešė ir „Fortnite“ žaidimo kūrėjai „Epic Games“. Kompanijos atstovai patvirtino, jog jų valdoma „Epic Games Store“ atkeliaus į „Apple“ išmaniuosius telefonus dar šiemet. Kartu sugrįš ir „Fortnite“ žaidimas, kuris buvo neprieinamas jau daugiau nei keturis metus.

„Apple“ pašalino „Fortnite“ iš „App Store“ parduotuvės dar 2020 metais, o tuomet sekė ilgai trukęs teisinis procesas. Tuomet buvo teigiama, jog žaidimas šalinimas iš „iPhone“ programėlių parduotuvės dėl vidaus taisyklių pažeidimų, kurie susiję su bandymais išvengti „Apple“ mokėjimų sistemos. Tiesa, kliūčių gali iškilti ir dabar.

JAV technologijų bendrovės atstovai patvirtino, jog ketina prižiūrėti trečiųjų šalių programėlių parduotuves, o tai reiškia, kad „Epic“ privalės gauti „Apple“ patvirtinimą. Kaip bebūtų, „Apple“ dabar yra priversta laikytis Europos Sąjungos Skaitmeninių rinkų akto 27 bendrijos šalyse.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas