„Nordcurrent“ investavo į legendinius žaidimus – atgaivins klasikinę „Cinemaware“ kolekciją

Pranešimas spaudai

2024-02-15, 07:15

0 komentarų

Asmeninių kompiuterių žaidimų segmente vis labiau įsitvirtinanti lietuviško kapitalo žaidimų kūrimo kompanija „Nordcurrent“ iš Švedijos studijos „Starbreeze Entertainment“ įsigijo klasikinių žaidimų „Cinemaware“ kolekciją.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Nordcurrent“ investavo į legendinius žaidimus – atgaivins klasikinę „Cinemaware“ kolekciją

Šis neskelbiamos vertės sandoris reikšmingai prisidės prie „Nordcurrent“ leidybos padalinio „Nordcurrent Labs“ vizijos – konkuruoti pasauliniame kompiuterių ir konsolių žaidimų sektoriuje.

„Nordcurrent“ įsigytai „Cinemaware“ kolekcijai priklauso garsūs 1980-iais išleisti ir daugelio pamėgti žaidimai, tokie kaip „Defender of the Crown“, „Wings“, „The King of Chicago“ ir „S.D.I“.

„Prieš mažiau nei tris metus įkūrėme mūsų „Nordcurrent Labs“ leidybos padalinį , su tikslu įsitvirtinti pasaulinėje žaidimų kompiuteriams ir konsolėms rinkoje. Iš švedų įsigytas žaidimų katalogas yra esminis žingsnis šiame kelyje, suteikiantis mums galimybę papildyti turimą kolekciją gerai žinomais darbais“, – komentuoja „Nordcurrent“ direktorė Viktorija Trofimova.

Anot jos, „Nordcurrent Labs“ nuolat ieško galimybių atnaujinti turimą išleistų žaidimų asortimentą. Iki šiol jau išleisti keli sėkmingi RPG (angl. role-playing games) žaidimai: „Ocean’s Heart“, „Greedventory“ ir „Red Daze“.

Nors „Cinemaware“ žaidimų atnaujinimo darbai dar tik planuojami, V. Trofimova atskleidė, kad pirmasis jų bus „Defender of the Crown“.

„Mes, kaip ir žaidėjų bendruomenė, esame originalių „Cinemaware“ žaidimų gerbėjai. Pasistengsime užtikrinti, jog atnaujintos šių žaidimų versijos atrodytų kuo autentiškiau. Norime, kad žaidėjai, žaisdami mūsų pirmą atnaujintą „Defender of The Crown“ žaidimą nepajustų žymaus skirtumo nuo originalios versijos. Mūsų žaidimų dizainerių komanda kuria koncepciją ir žaidimo stilių, bet kol kas dar negalime atskleisti konkrečių planų ar terminų“, – priduria ji.

Tikimasi, jog atnaujinta „Cinemaware“ žaidimų kolekcija sužadins nostalgiją tiems, kurie juos žaidė 1980-aisiais, o modernių žaidimų mėgėjams leis juos atrasti naujai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas