Rusų sunaikintas ukrainiečių dangaus valdovas – sugrįžta: didžiausias pasaulyje lėktuvas naujam gyvenimui prikeltas kiek netikėtoje aplinkoje

Rusijos invazija Ukrainoje tęsiasi jau daugiau nei metus, o šiandien norime pažvelgti į įvykį, kuris įvyko dar pirmąją karo savaitę. Vladimiro Putino armijos įsiveržimo metu buvo sunaikintas didžiausias pasaulyje lėktuvas „Antonov AN-225“, kuris vadinamas „Mriya“ (liet. svajonė).

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Rusų sunaikintas ukrainiečių dangaus valdovas – sugrįžta: didžiausias pasaulyje lėktuvas naujam gyvenimui prikeltas kiek netikėtoje aplinkoje

Vasario 28 diena šiam legendiniam lėktuvui buvo lemtinga. Jis ilsėjosi oro uoste, netoli Kijevo, tačiau pastarasis buvo užpultas rusų kareivių ir nuo to nukentėjo didysis „AN-225“. Įdomu tai, jog vasario 24 dieną jam buvo atliekamas techninis patikrinimas, kurio metu buvo pašalintas vienas iš variklių, norint atlikti remonto darbus. Tačiau dabar jis sugrįžta.

Dar prieš keletą savaičių, „iniBuilds“ atskleidė planus atkurti legendinį „Antonov An-225“ lėktuvą, perkeliant jį į „Microsoft Flight Simulator“. Ir panašu, kad jiems tai pavyko. Milžiniškas „Mriya“ lėktuvas sugrįžo į padanges, tačiau šįsyk tai įvyko simuliatoriaus tipo žaidime „Flight Simulator“.

Pranešama, kad „Antonov An-225“ simuliatoriuje yra prieinamas su trimis skirtingais nudažymais, kurie buvo naudojami 2010, 2008 ir 2006, o norintys išbandyti šį lėktuvą – turės susimokėti. „Microsoft Flight Simulator“ prieinamas šio žaidimo parduotuvėje, kur jo kaina siekia 19,99 JAV dolerių.

Kaip jau minėjome, vos tik prasidėjus karui Ukrainoje, vasario 28 dieną, jis buvo sunaikintas. Iškart po šio įvykio, iki šiol tikimasi, kad „Mriya“ pavyks sutvarkyti ir taip prikelti naujam gyvenimui. Ukrainos gynybos bendrovė „Ukroboronprom“ pareiškė, jog jį sutaisyti kainuos 3 mlrd. JAV dolerių, kurias privalės padengti rusai.

„Skaičiuojame, kad restauracijai reikės daugiau nei 3 mlrd. JAV dolerių ir darbui užtruks penkerius metus“, - teigiama išplatintame pranešime. „Mūsų užduotis – užtikrinti, kad šias išlaidas padengtų Rusijos Federacija, kuri tyčia padariusi milžinišką žalą Ukrainos aviacijai ir krovinių gabenimo sektoriui“.

„Antonov An-225“ išsiskyrė savo neįtikėtinu dydžiu

„Antonov AN-225 Mriya“ yra šešių variklių sunkiasvorio krovininio transporto lėktuvas. Šis šedevras pagamintas Ukrainos Antonovo projektavimo biuro (ADB), o jo kūrimo procesas prasidėjo dar 1984 metais. Pirmasis skrydis šiuo lėktuvu atliktas po ketverių metų – 1988 metų gruodžio mėnesį.

Nuo tada kai šis lėktuvas buvo pagamintas, didžiausias jo išskirtinumas, žinoma, buvo jo dydis. Įspūdingą jo dydį galima suprasti vien iš to, jog jis ant savo sparnų turi net šešis variklius. Kalbant apie „Antonov AN-225“ dydį, jo ilgis nuo nosies iki uodegos siekia 84 metrus. Kad suprasti šį skaičių, pasakysime, kad tai yra daugiau nei dvigubai ilgesnis lėktuvas nei jūsų pamėgtų „Ryanair“ oro linijų naudojami orlaiviai.

„Antonov AN-225 Mriya“ sparnų ilgis siekia 88,4 metrų. Vėlgi, lyginant su „Ryanair“ naudojamais lėktuvais – tai yra beveik tris kartus daugiau. „Boeing 737-800“ sparnų ilgis siekia 34 metrus. Ir tai dar ne viskas. Didžiausias pasaulyje lėktuvas yra 18 metrų aukščio. Taip, 18 metrų, kas yra maždaug šešių aukštų namas.

Verta paminėti ir tai, jog šio lėktuvo maksimalus kilimo svoris gali sieki 650 tonų, o kroviniams gabenti jis turi 250 tonų krovinių saugyklą.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas