Žaidimų industrijos laukia sunkūs laikai: šiemet prognozuojamas pajamų mažėjimas, gali turėti ir skaudžių pasekmių

MiTech.lt

2024-03-16, 13:00

0 komentarų

„Circana“ analitikas Mat Piscatella teigia, kad išlaidos žaidimų programinei ir techninei įrangai 2024 m., palyginti su praėjusiais metais, sumažės 2-10 proc. arba net daugiau.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Žaidimų industrijos laukia sunkūs laikai: šiemet prognozuojamas pajamų mažėjimas, gali turėti ir skaudžių pasekmių

Šiuo metu mano optimistiškiausia prognozė yra apie 2 proc. sumažėjimas“, – sakė M. Piscatella interviu GamesIndustry.biz. „Jei pradėsite žvelgti šiek tiek pesimistiškiau, prognozė bus apie 10 proc. mažėjimas. Jei reikalai iš tiesų eisis blogyn, tai bus šiek tiek daugiau.“

Šiuo metu pramonėje yra per daug „neapibrėžtumo“, kad būtų galima nusiteikti optimistiškiau. Artimiausiais mėnesiais nebus kuo džiaugtis, nes didžioji dalis labai laukiamos techninės ir programinės įrangos bus pristatyta kitais metais.

„Žvelgiant į pardavimų duomenis ar prognozuojant šiuos metus yra labai daug netikrumo, – sakė jis. „Neapibrėžtumas susijęs su technine įranga. Neaišku, koks bus turinys. Kas, po velnių, kuria žaidimus?“

Iš tiesų, kitas prognozuojamas megahitas yra „Grand Theft Auto 6“, kuris, jei nebus jokių vėlavimų, pasirodys tik 2025 m. „Switch 2“ (ar kaip jį pavadins „Nintendo“) taip pat pasirodys ne anksčiau kaip kitais metais. „PlayStation“ 2024 m. neplanuoja jokių didelių žaidimų. Taigi nelieka nieko kito, kaip tik vidutiniški žaidimai, neturintys jokių galimybių pasivyti „Hogvarts Legacy“, kuris dominavo 2023 m. ir toliau gerai parduodamas pirmaisiais šių metų mėnesiais.

Kiti veiksniai, pavyzdžiui, infliacija, taip pat mažina su žaidimais susijusius pardavimus. Vartotojai turi kur kas mažiau laisvai disponuojamų pajamų, o žaidimai daugumos žmonių biudžete yra maža dalis. Didžiausią smūgį 2024 m. patirs fizinė mažmeninė prekyba. Parduotuvės jau dabar pralaimi skaitmeniniams pardavimams. Piscatella sako, kad be „Switch 2“ žaidimų parduotuvės ir skyriai patirs didelį pardavimų nuosmukį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas