„Apple“ atsidūrė sudėtingoje kryžkelėje: dešimtmetį vykdomas projektas gali būti nutrauktas, bendrovės vadovai turi priimti svarbų sprendimą

Lukas Snarskis

2024-01-25, 15:57

0 komentarų

Dar 2021 metais pasirodė pirmosios kalbos, jog JAV technologijų milžinė „Apple“ kuria savo pirmąjį automobilį. Vėliau pasirodė nemažai informacijos apie galimas partnerystes su didžiausiais automobilių gamintojais, tačiau vėliau sekė kone metus trukusi tyla.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Apple“ atsidūrė sudėtingoje kryžkelėje: dešimtmetį vykdomas projektas gali būti nutrauktas, bendrovės vadovai turi priimti svarbų sprendimą

2023 metais informacijos apie „Apple“ kuriamą elektromobilį nebuvo daug, o paskutinė žinoma informacija susijusi su jo autonominio vairavimo galimybėmis. Tuomet buvo teigiama, jog JAV technologijų bendrovė atsisakė grandiozinių planų sukurti transporto priemonę be vairo ir pedalų ir nuspręsta naudoti paprastesnius sprendimus.

„Apple“ jau ne vienerius metus skiria milžiniškus resursus, kuriant pirmąjį savo automobilį, tačiau didelės ambicijos atsimuša į sieną ir kol kas neduoda jokių rezultatų. Kaip praneša naujienų agentūra „Bloomberg“, JAV bendrovė atsidūrė kryžkelėje ir šiuo metu yra svarstomi du variantai – arba nutraukti šį projektą, arba pagaliau sukurti šią transporto priemonę.

Per pastarąjį dešimtmetį „Apple“ investavo kone 1 mlrd. eurų į projektą „Titan“ (red. past. bendrovės kuriamo elektromobilio kodinis pavadinimas). Šis paslaptimi apgaubtas projektas pritraukė talentingiausius automobilių ir akumuliatorių sektoriaus specialistus, įskaitant buvusius „Tesla“ darbuotojus. Vis dėlto, jiems vis dar nepavyksta įveikti iššūkių, su kuriais susiduria kiekvienas elektromobilių startuolis.

Kaip jau minėjome, „Apple“ planavo sukurti visiškai autonominį elektromobilį, kuriam net nereikėtų vairuotojo, tačiau dabar planai yra gerokai pasikeitę. Neoficialiais duomenimis, JAV gamintojas daugiausiai dėmesio skiria automobilio, kuris pasiūlytų pagalbines vairavimo priemones, tačiau vis tiek turėtų būti vairuojamas, kūrimui. Teigiama, kad „Apple Car“ rinkoje galėtų debiutuoti 2028 metais, kas rodo didžiulį atsilikimą nuo pradinio plano – automobilio pristatymo 2026 metais.

Jau dešimtmetį trunkantys „Apple“ automobilio kūrimo darbai pasiekė kritinį tašką, o per šį laikotarpį buvo atleistas ne vienas projekto vadovas bei kiti su „Titan“ susiję asmenys. Dabar bendrovei tenka priimti sprendimą - „sukurti arba nutraukti“, nes, jei naujausias posūkis neduos laukiamų rezultatų, projektas veikiausiai taip ir neišvys dienos šviesos.

Pranešama, jog „Apple“ turėtų pasiūlyti produktą, kuris pasiūlytų išskirtinius dizaino sprendimus, patikimas saugumo sistemas ir unikalią vartotojo sąsają. Tokie sprendimai reikalingi tam, kad pavyktų įsitvirtinti rinkoje, kuri jau dabar yra itin konkurencinga. Daugelis didžiųjų gamintojų jau senokai skiria didžiulį dėmesį elektromobiliams, todėl JAV technologijų milžinė turi atlikti didžiulį darbą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas