Benzino ir dyzelino kainos Lietuvoje – tarp mažiausių Europoje: pateikiamas išsamus kainų palyginimas, sužinokite, kur kuras pigesnis nei pas mus ir kas moka ženkliai daugiau

Lukas Snarskis

2024-05-29, 17:55

1 komentaras

Degalų kainos kinta nuolatos, o pastaruoju metu lietuviai už kurą moka mažiau nei kaimynai lenkai. Nepaisant to, kuro kainos yra gerokai didesnės nei norėtųsi, tačiau ne viskas taip ir blogai. Lietuvoje kainos mažėja jau kuris laikas, o kaip mūsų išlaidos atrodo lyginant su kitomis Europos valstybėmis?

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Benzino ir dyzelino kainos Lietuvoje – tarp mažiausių Europoje: pateikiamas išsamus kainų palyginimas, sužinokite, kur kuras pigesnis nei pas mus ir kas moka ženkliai daugiau

Gegužės 13 dienos duomenimis, dyzelinas Lietuvoje vidutiniškai kainavo 1,45 eurus, o litras benzino buvo parduodamas už maždaug 1,53 eurus. Mūsų šalyje degalų kainos mažėja jau kuris laikas, o lietuviai už kurą šiuo metu moka mažiau ne tik už lenkus, bet ir daugelį kitų Europos valstybių.

Mūsų redakcija surinko duomenis iš 35 Europos valstybių ir pagal benzino kainą Lietuva rikiuojasi 8 pozicijoje. Lietuviai už šiuos degalus moka mažiau ne tik už lenkus, bet ir mažiau nei kitose Baltijos šalyse. Palyginimui, kaimynai lenkai šiuo metu moka maždaug 1,56 eurus už litrą, latviai – 1,73, o estai – 1,78 eurus.

Panaši tendencija vyrauja ir žvelgiant į vidutinę dyzelino kainą. Kaip jau minėjome, Lietuvoje šių degalų kaina siekia 1,45 eurus už litrą. Lenkijoje dyzelinas yra brangesnis – čia jis kainuoja 1,56 eurus už litrą. Estai už dyzeliną moka 1,56 eurus, o kaimynai latviai – 1,63 eurus.

Vidutinė benzino kaina Europoje šiuo metu siekia maždaug 1,66 eurus, o Lietuvoje kaina yra šiek tiek mažesnė nei bendras vidurkis. Mažiausiai regione už benziną moka baltarusiai, kur tokio tipo degalų kaina siekia vos 0,67 eurus. Benzino kaina Baltarusijoje yra ženkliai mažesnė nei daugelyje kitų Europos valstybių, pavyzdžiui, antroje pozicijoje rikiuojasi Turkija, kur benzino kaina siekia 1,24 eurus už litrą.

Daugiausiai už benziną mokama Islandijoje, kur vienas litras kainuoja 2,17 eurus. Daugiau ne du eurus už litrą benzino reikia mokėti ir Nyderlanduose bei Danijoje, kur vieno litro kaina siekia 2,05 eurus. Mažiau už lietuvius moka tik šešios šalys – be mūsų jau minėtų baltarusių ir turkų, rasime ir Maltą, Bulgariją, Šiaurės Makedoniją, Bosniją ir Hercegoviną bei Rumuniją.

Labai panaši tendencija vyrauja ir žvelgiant į dyzelino kainas Europoje. Šio tipo kuras ir vėl pigiausias Baltarusijoje, kur vienas litras kainuoja vos 0,67 eurus. Toliau rikiuojasi Turkija, Malta ir Šiaurės Makedonija, kur benzino kaina siekia atitinkamai 1,16 euro, 1,21 ir 1,21 euro už litrą.

Aukščiausia dyzelino kaina Europoje – Islandijoje. Šios šalies gyventojai už vieną litrą moka 2,18 euro. Daugiau nei du eurus moka ir šveicarai, kur benzino kaina siekia 2,02 euro už litrą. Šiose dvejose šalyse kaina yra bent 24 centais didesnė nei kitose valstybėse.

Vidutinė dyzelino kaina Europoje siekia 1,57 eurus. Akivaizdu, kad kuro kainos Lietuvoje nėra tokios didelės, žvelgiant į bendrą kontekstą Europoje. Lietuviai pagal išleidžiamą sumą už vieną litrą benzino, kaip jau minėjome, atsiduria 8 pozicijoje, o žvelgiant į dyzelino kainą - septintoje vietoje.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas