Benzino ir dyzelino kainos šoktelėjo į viršų, tačiau lietuviai vis tiek moka mažiau nei kitose Baltijos šalyse ar Lenkijoje

Pranešimas spaudai

2024-07-13, 14:54

0 komentarų

Pastarąją savaitę degalai pabrango: vidutinė benzino kaina Lietuvoje padidėjo 0,1 proc., o dyzelino pakilo 0,5 procento. Skirtumas tarp benzino ir dyzelino kainų kaip ir praėjusią savaitę sudaro 0,05 Eur/l. Lenkijoje degalų vidutinės kainos išlieka didesnės nei Lietuvoje. Degalai Lietuvoje kainuoja 0,12-0,21 Eur/l mažiau negu Latvijoje ar Estijoje.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Benzino ir dyzelino kainos šoktelėjo į viršų, tačiau lietuviai vis tiek moka mažiau nei kitose Baltijos šalyse ar Lenkijoje

Liepos 8-ąją dyzelinas Lietuvoje vidutiniškai kainavo 1,46 Eur/l, o vidutinė benzino kaina siekė 1,51 Eur/l.

Per savaitę benzino vidutinės kainos padidėjo visose lyginamose Baltijos šalyse ir kaimyninėse valstybėse 0,1–2,9 procento.

Benzino vidutinė kaina Lenkijoje siekia 1,52 Eur/l ir yra didesnė nei mūsų šalyje. Estijoje ir Latvijoje benzino vidutinės kainos yra atitinkamai 1,72 Eur/l ir 1,68 Eur/l.

Dyzelino vidutinės kainos per savaitę padidėjo visose lyginamose valstybėse 0,5–3,2 proc., išskyrus Vokietiją, kur vidutinė kaina sumažėjo 0,2 procento.

Šiuo metu dyzelino vidutinė kaina Lenkijoje siekia 1,53 Eur/l ir yra 0,07 Eur/l didesnė nei Lietuvoje. Estijoje ir Latvijoje dyzelino vidutinės kainos yra atitinkamai 1,58 Eur/l ir 1,64 Eur/l.

Vidutinės benzino kainos visose lyginamose valstybėse yra 1,5–7,9 proc. didesnės nei buvo prieš 12 mėnesių, išskyrus Vokietiją, kur vidutinė kaina 1 proc. mažesnė. Dyzelino vidutinės kainos dabar visose lyginamose valstybėse yra 2,4–14,5 proc. didesnės.

ES šalyse degalų kainos praėjusią savaitę padidėjo: dyzelino vidutinė kaina – 0,4 proc., o benzino – 0,5 procento. Palyginti su ES šalių degalų kainų vidurkiais, Lietuvoje benzino vidutinė kaina mažesnė 14,1 proc., o dyzelino – 10,7 proc. mažesnė.

Per liepos pirmąją dekadą benzino didmeninė kaina sumažėjo 0,01 Eur/l, o dyzelino kaina sumažėjo 0,02 Eur/l. Per birželio mėnesį Lietuvoje benzino didmeninė kaina padidėjo 0,02 Eur/l, o dyzelino kaina padidėjo 0,05 Eur/l.

Primename, kad gegužės mėnesį Lietuvoje mažėjo didmeninės degalų kainos: benzinas atpigo 0,08 Eur/l, dyzelinas – 0,03 Eur/l.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas