Į Lietuvą atvyksta naujieji „Audi“ elektromobiliai: paaiškėjo, kiek kainuos iki 600 km nuvažiuojantys modeliai

Vokietijos prabangių automobilių gamintojui „Audi“ toliau plečiant savo vien elektra varomų „e-tron“ automobilių šeimą, į Lietuvą jau atvyko jos pažibos – aukščiausios klasės elektriniai SUV ir krosoveriai „Audi Q8 e-tron“ bei „Audi Q8 Sportback e-tron“.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Į Lietuvą atvyksta naujieji „Audi“ elektromobiliai: paaiškėjo, kiek kainuos iki 600 km nuvažiuojantys modeliai

Klientai šiuos prabangius SUV jau gali paliesti ir išbandyti artimiausiame „Audi“ salone. „Audi Q8 e-tron“ kainos Lietuvoje prasideda nuo 76 900 eurų, o „Audi Q8 e-tron Sportback“ galima įsigyti nuo 79 500 eurų.

„Audi Q8 e-tron“ pirmtakas „Audi e-tron“ pernai tapo geriausiai parduodamu „Audi“ elektromobiliu Lietuvoje. Todėl esame nusiteikę optimistiškai, kad atnaujinta jo versija šiais metais ir artimiausioje ateityje sulauks didelio susidomėjimo. Modelis pasižymi ne tik nauju pavadinimu „Audi Q8 e-tron“, atnaujintu dizainu, bet ir gerokai didesniu vienu įkrovimu įveikiamu atstumu, efektyvesniu įkrovimu bei skaitmeniniais „Matrix LED“ žibintais, kuriais iki šiol galėjo pasigirti tik „Audi A8“, – sako Ilgvars Ļubka, „Audi“ prekės ženklo vadovas Lietuvoje ir Latvijoje.

Keturių žiedų prekės ženklą reprezentuojantys „Audi Q8 e-tron“ ir „Audi Q8 Sportback e-tron“ yra visų elektrinių SUV ir krosoverių sąrašo viršūnėje ir išsiskiria dinamišku vairavimu, pagerinta aerodinamika, efektyvesniu įkrovimu, akumuliatoriaus talpa ir didesniu įveikiamu atstumu, kuris SUV versijoje siekia iki 582 km (WLTP ciklu), o „Sportback“ – net iki 600 km (WLTP ciklu).

Naujas veidas, naujas vardas, naujas identitetas

Pakrikštijusi šį modelį Q8, „Audi“ aiškiai pasako, kad jis yra visų elektrinių SUV ir krosoverių flagmanas. Vos pažvelgus į „Audi Q8 e-tron“ ir „Q8 Sportback e-tron“ tampa akivaizdu, kad jie yra visiškai elektriniai. Atnaujintas priekio ir galinės dalies dizainas aiškiai atkartoja „Audi“ elektromobilių dizaino kalbą.

Daugiau galios ir ilgesnės kelionės

Abiem kėbulo tipams siūlomos trys visais ratais varomų elektrinių transmisijų versijos. Du motorai baziniuose „Audi Q8 50 e-tron“ ir „Audi Q8 50 Sportback e-tron“ modeliuose „boost“ režimu generuoja 250 kW galią ir 664 Nm sukimo momentą, o WLTP ciklu gali nuvažiuoti iki 491 km (SUV) ir iki 505 km („Sportback“). Atitinkamai „Audi Q8 55 e-tron“ ir „Audi Q8 55 Sportback e-tron“, taip pat turintys po du motorus, pasiekia maksimalią 300 kW galią ir 664 Nm sukimo momentą.

Pirkėjai gali rinktis iš dviejų baterijų dydžių. „Q8 50 e-tron“ baterijos naudingoji talpa siekia 89 kWh (bendra talpa 95 kWh), o galingesnės „Q8 55 e-tron“ ir „SQ8 e-tron“ versijos turi 106 kWh (bendra talpa 114 kWh) baterijas. Didelės galios greitojo įkrovimo stotelėse „Q8 55 e-tron“ ir „SQ8 e-tron“ galima įkrauti maksimalia 170 kW siekiančia galia. Tokiu atveju didžioji baterija nuo 10 iki 80 proc. gali būti įkrauta per maždaug pusvalandį. „Audi Q8 e-tron“ standartiškai palaiko „Plug & Charge“ funkciją. Be to, ilgai laukiamas SQ8 klientams Lietuvoje bus pasiūlytas 2023 metų pabaigoje.

Skaitmeniniai „Matrix LED“ žibintai

„Q8 e-tron“ galima komplektuoti su skaitmeniniais „Matrix LED“ priekiniais žibintais. Važiuojant greitkeliu orientacinės šviesos žymi automobilio vietą juostoje ir taip padeda vairuotojui saugiai laikytis savo juostos. Galimos dar trys naujos funkcijos: pagerinta eismo informacija, juostos apšvietimas su krypties indikatoriumi ir orientacinis apšvietimas užmiesčio keliuose.

Maksimali erdvė ir patogumas

4,915 metro ilgis, 1,937 metro plotis ir 1,619 metro („Sportback“) arba 1,633 metro (SUV) aukštis „Q8 e-tron“ elektromobiliams suteikia maksimalų erdvumą ir komfortą. Jų 2,928 metro siekianti ratų bazė suteikia daug erdvės ir sėdintiems gale. Dosni ir bagažinės talpa: SUV versijoje ji siekia 569 litrus, „Sportback“ – 528 litrus.

Naudojamos perdirbtos medžiagos

„Audi Q8 e-tron“ pirkėjams Europoje ir JAV bus sertifikuota kaip neutrali CO2 atžvilgiu. Be to, kai kurias detales „Audi“ gamina naudodama perdirbtas medžiagas. Tai leidžia sumažinti naudojamų išteklių kiekį ir prisideda prie uždaro, efektyvaus ir tvaraus medžiagų žiedinio panaudojimo ciklo. „Audi Q8 e-tron“ salone perdirbtos medžiagos naudojamos izoliavimui, amortizavimui ir kiliminėms dangoms. Virš ekrano esantį dekoratyvinį intarpą, vadinamą „Tech Layer“, galima rinktis su nauja antracito spalvos medžiaga, kurios gamyboje panaudoti perdirbti PET buteliai. „S line“ įrangos pakete sportinės sėdynės yra aptrauktos dirbtine oda ir mikropluošto medžiaga „Dinamica“. Pastarąją sudaro iki 45 proc. poliesterio pluošto, pagaminto iš perdirbtų PET butelių, naudotos tekstilės ir pluošto likučių.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

4 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Na jo

O kodel pigesniu neveza, audi ne lietuvio kisenei, nebent keliems turtuoliams. tokia kaina per didele lietuvos rinkai. Uz audi varda tik kvailys gali moket dvigubai

Lukas Snarskis

O tai kokių automobilių norėtumėt Lietuvoje, kad nebūtų "per didelė kaina lietuvos rinkai"?

Xm

Tesla po kainu sumazinimo dvigubai pigesni nei sitie Audi ir nuvaziuojamas atstumas toks pat, uz ka moket toki kosmosa

DD

Kuri tesla pigesnė ? Model 3 yra pigus kartingas su elektriniu motoru. Prabangos ir patogumo lygis Q8 visiškai kitoks
O jei imti model X, tai kaina iš karto panaši kaip Q8

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas