Indijoje sukurtas motociklas, kokia dar nėra buvę: jau prasidėjo pirmojo pasaulyje gamtinėmis dujomis varomo modelio gamyba

Mokslotaskas.lt

2024-05-22, 07:15

0 komentarų

Indijos bendrovė „Bajaj Auto” paskelbė, kad birželio mėn. pradės prekiauti nauju savo kūriniu – motociklu, varomu suspaustomis gamtinėmis dujomis.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Indijoje sukurtas motociklas, kokia dar nėra buvę: jau prasidėjo pirmojo pasaulyje gamtinėmis dujomis varomo modelio gamyba

Iš pradžių buvo planuota, kad jis bus išleistas ne anksčiau kaip 2025 m., tačiau gerokai išaugęs dujų suvartojimas šalyje privertė pakeisti planus. Indijos motociklų rinka vertinama 31 mlrd. dolerių, ir jei pavyks bent kelis procentus jos paversti dujomis, nauda jau dabar bus garantuota.

Tradiciškai visos naujovės savybės iki pristatymo laikomos paslaptyje. Žinovai paskelbė keletą prieštaringų nuotraukų, kuriose greičiausiai pavaizduoti SGD motociklai arba jų prototipai. Spėjama, kad gamintojas jau atliko slaptus bandymus viešuosiuose keliuose ir naujasis modelis buvo toks sėkmingas, kad iš karto bus pradėtas gaminti.

Pagrindiniai SGD motociklų privalumai – mažos degalų sąnaudos ir gerokai mažesnė tarša. Naudojant pigias dujas galima sutaupyti iki 50-65 proc. degalų.

Išmetamų teršalų kiekis, pasak bendrovės atstovų, bus 75 % mažesnis, palyginti su benzininiais analogais. Apie paties motociklo kainą kol kas nieko nežinoma.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas