Istorinis įvykis elektrinių automobilių rinkoje: „Tesla“ gavo neįtikėtino dydžio užsakymą, kokio dar niekada nėra buvę

Lukas Snarskis

2021-10-28, 07:35 (atnaujinta 2022-11-29, 02:05)

1 komentaras
Istorinis įvykis elektrinių automobilių rinkoje: „Tesla“ gavo neįtikėtino dydžio užsakymą, kokio dar niekada nėra buvę

Atsigaunanti ir auganti „Hertz Global Holdings“ kompanija, praėjus vos keturiems mėnesiams po bankroto proceso, užsakė 100 000 naujų „Tesla“ automobilių. Automobilių nuomos bendrovė pradeda įgyvendinti ambicingą planą, siekdama elektrifikuoti savo nuomojamų automobilių parką. „Tesla“ kompanijos akcijos dėl šio sandėrio smarkiai pakilo ir automobilių gamintojo vertė pirmą kartą viršijo 1 trilijoną JAV dolerių, o apie tai plačiau skaityti galite paspaudę čia.

Nupirkti automobiliai užsakovui bus pristatyti per ateinančius 14 mėnesių, o „Tesla Model 3“ sedanus nuo lapkričio pradžios jau bus galima išsinuomoti dalyje JAV ir Europos vietų, kuriose „Hertz“ siūlo automobilius nuomai, tokia informacija rašoma pačios bendrovės pranešime.

„Hertz“ kompanijos klientai taip pat turės prieigą prie „Tesla“ sparčiai plečiamo elektromobilių įkrovimo vietų tinklo, o nuomos bendrovė taip pat dirba prie nuosavos elektromobilių įkrovimo stotelių infrastruktūros kūrimo. Pasak žmonių, kurie yra susiję su toliau aptariama informacija, tai yra didžiausias kada nors įvykdytas elektromobilių pirkimo sandėris.

Nors automobilių nuomos įmonės, sudarydamos pirkimo sandėrius, paprastai reikalauja didelių nuolaidų iš automobilių gamintojų, šio užsakymo dydis rodo, kad „Hertz“ už automobilius moka beveik pilną rinkos kainą. „Kaip prieigą prie elektrinių transporto priemonių padaryti laisva, lengvai prieinama? Tai labai svarbi mūsų strategijos dalis“, - interviu sakė Markas Fieldsas, kuris anksčiau šį mėnesį tapo laikinuoju „Hertz“ generaliniu direktoriumi. – „Tesla“ yra vienintelis gamintojas, galintis gaminti elektromobilius dideliu mastu“.

Automobilių parko elektrifikavimo planas, kuris galiausiai apims beveik visus „Hertz“ automobilius ir sunkvežimius visame pasaulyje, yra pirmoji didelė bendrovės iniciatyva po kompanijos bankroto birželį. Tai rodo, kad naujieji „Hertz“ savininkai, „Knighthead Capital Management“ ir „Certares Management“, ketina supurtyti visą automobilių nuomos paslaugų sferą, kurioje šiuo metu dominuoja keli dideli žaidėjai, pastarųjų kaita – labai lėta.

Užsakius tiek daug „Tesla“ produkcijos – pirkinio dydis atitinka maždaug dešimtadalį to, ką automobilių gamintoja šiuo metu gali pagaminti per metus – „Hertz“ tokiu būdu tuo pačiu galimai išvengs ir konkurentų atsako - kompanijos strategijos „nukopijavimo“. Nuomos bendrovė taip pat laužo tradicijas, mokėdama visą kainą už gerai įrengtus, naujus automobilius, o ne pirkdama nuomai paprastus bazinio modelio sedanus su didelėmis gamintojų nuolaidomis.

„Diskusijos ir derybos dėl sandėrio su „Tesla“ tęsėsi kelis mėnesius, kai „Knighthead“ ir „Certares“ rengė pirkimo pasiūlymą dėl tuomet bankrutavusios „Hertz““, - sakė M.Fieldsas. Abiejų kompanijų santykiai šiuo atveju nėra išskirtiniai, įpareigojantys vieną ar kitą pusę: „Hertz“ gali pirkti elektromobilius iš kitų automobilių gamintojų, o konkuruojančios automobilių nuomos bendrovės gali užsisakyti patikusių transporto priemonių iš „Tesla“, turint galvoje sąlygą, kad automobilių gamintoja bus pajėgi užsakymą įvykdyti.

„Norime bendradarbiauti su kiekvienu automobilių gamintoju, kad padėtume jiems į rinką paleisti elektromobilius ir paskatinti šį pasaulinio lygio perėjimą prie elektrifikuotų transporto priemonių“, – interviu metu sakė Fieldsas.

2020 m. „General Motors“ buvo didžiausia „Hertz“ automobilių ir sunkvežimių tiekėja, po jos sekė „Nissan“ ir „Ford Motor“. „Tesla“ automobiliai, kurie į aplinką neišmeta taršių dujų, tikėtina, patiks juos besinuomojantiems klientams, norintiems ekologiško pasirinkimo, arba tiems, kurie nori išbandyti akumuliatoriumi varomą transporto priemonę.

„Hertz“ valdant Markui Fieldsui, kuris beveik trejus metus dirbo „Ford“ generaliniu direktoriumi, žiūri į elektromobilius kaip į įsipareigojimą naudoti švarią energiją. „Tesla“ transporto priemonės taip pat yra pigesnės priežiūros, eksploatacijos atžvilgiu bei paprastai jos nepraranda daug vertės, parduodant antrinėje rinkoje.

Kartu su „Tesla“ pirkimu „Hertz“, didžiausia JAV automobilių nuomos įmonė po „Enterprise Holdings“, pradeda platų savo verslo pertvarkymą mobilumo ir procesų skaitmenizavimo srityse. Vienas iš ateities veiksmų atsinaujinimo planuose – pagreitintas transporto priemonių nuomos užsakymo procesas „Hertz“ programėlėje.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas