Kinai ruošiasi sudrebinti automobilių rinką: lietuvių pamėgtas gamintojas meta milžiniškus resursus, pirmosios naujienos debiutuos jau netrukus

Lukas Snarskis

2023-02-12, 12:21

0 komentarų

Kinijos milžinė „Xiaomi“ yra puikiai žinoma dėl savo kuriamų išmaniųjų telefonų ar kitų smulkios elektronikos produktų, kurie yra populiarūs visame pasaulyje. Tačiau kompanijos vadovai jau kuris laikas planuoja žengti į visiškai naujus vandenius.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Kinai ruošiasi sudrebinti automobilių rinką: lietuvių pamėgtas gamintojas meta milžiniškus resursus, pirmosios naujienos debiutuos jau netrukus

Kalbos apie „Xiaomi“ kuriamus elektrinius automobilius sklando jau kone metus. Internete jau ne kartą buvo pasirodę ne tik tam tikrų šios bendrovės automobilių detalių maketai, bet ir užfiksuotos realios nuotraukos. Dar 2021 metų pabaigoje, „Xiaomi“ atstovai užregistravo naują kompaniją, kuri yra skirta būtent automobilių sektoriui. Naujasis padalinys veiks po „Xiaomi EV, Inc.“ vardu, o šios bendrovės kapitalas siekia 1,55 mlrd. JAV dolerių.

Pirmojo „Xiaomi“ elektrinio automobilio debiuto laukiama jau kitąmet, o dabar aiškėja, kad gamintojas didina ir savo turimus žmogiškuosius resursus. Naujausiais duomenimis, „Xiaomi EV“ turi jau daugiau nei 2300 darbuotojų, kurie ruošiasi Kinijos milžinės debiutui automobilių rinkoje. Pranešama ir apie gerokai spartesnius veiklos rezultatus – bandomieji modeliai gamyklose paruošti buvo jau praėjusių metų rugsėjį, o pirmieji žiemos bandymai atlikti gruodį.

Didelių „Xiaomi“ ambicijų neslepia ir šios kompanijos vadovas Lei Junas, kuris pabrėžė, kad autonominis vairavimas yra esminis bendrovės veržimosi į automobilių pramonę aspektas. Pirmajame savarankiško vairavimo iniciatyvos etape visoje šalyje bus išbandyta daugiau nei 140 transporto priemonių. Tikslas – iki 2024 metų įsitvirtinti kaip pramonės lyderė. „Xiaomi“ vadovas atskleidė ir daugiau įdomių detalių.

L.Juno teigimu, kuriant elektrinius automobilius bus laikomasi panašios politikos kaip ir su išmaniaisiais telefonais. „Xiaomi“ pirmenybę teikia uždarbiui iš programinės įrangos, o ne pačių įrenginių. Tai leidžia tikėtis, kad bendrovės sukurti elektromobiliai pasižymės ne tik puikiomis galimybėmis, bet ir bus pasiūlyti už itin patrauklią kainą. Teigiama, kad jų produktai pasiūlys nemažai įvairių papildomų paslaugų, kurios pavers vairavimo patirtį išskirtine.

Remiantis naujausia informacija, „Xiaomi“ kuria bent du elektromobilius, o pirmasis jų turėtų mesti iššūkį JAV elektromobilių milžinės „Tesla“ sukurtam „Model 3“ modeliui. Tikėtina, kad kinų sukurta opcija bus kiek didesnė ir galingesnė, tačiau kainuos kiek mažiau. Neoficialiais duomenimis, tokio elektromobilio kaina turėtų prasidėti nuo 35 tūkst. eurų.

Tikėtina, kad toks „Xiaomi“ elektromobilis naudos 400V BYD sukurtus baterijos paketus, o taip pat turės ir „Continental“ sukurtus sensorius, įskaitant įvairias kameras bei penkis mmWave radarus. Internete yra informacijos ir apie galingesnį modelį, kuriame rastume jau 800V architektūros baterijas ir čia turėtų būti naudojamos naujosios „CATL Qilin“, kurios gali pasikrauti nuo 0 iki 80 proc. vos per 15 minučių.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas