Kinijos technologijų milžinė ruošiasi sudrebinti automobilių rinką: paaiškėjo, kokiomis savybėmis nustebins pirmasis bendrovės modelis, laukti liko nebedaug

Tomas Eidukevičius

2023-11-16, 09:01

2 komentarai (-ų)

Kinijos milžinė „Xiaomi“ yra puikiai žinoma dėl savo kuriamų išmaniųjų telefonų ar kitų smulkios elektronikos produktų, kurie yra populiarūs visame pasaulyje. Tačiau kompanijos vadovai jau kuris laikas planuoja žengti į visiškai naujus vandenius.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Kinijos technologijų milžinė ruošiasi sudrebinti automobilių rinką: paaiškėjo, kokiomis savybėmis nustebins pirmasis bendrovės modelis, laukti liko nebedaug

Gandai apie „Xiaomi“ kuriamą elektromobilį sklando jau daugiau nei metus. Kinijos technologijų bendrovės vadovai jau ne kartą patvirtinę apie planus pristatyti pirmąjį savo automobilį, o tam yra įsteigta ir nauja kompanija, kuri rūpinasi visais reikiamais darbais.

Nors apie pirmąjį „Xiaomi“ elektrinį automobilį kalbama daug, tačiau oficialios informacijos apie jį nebuvo iki šiol. Visai neseniai, kitąmet debiutuosiantis „Xiaomi SU7“ modelis buvo aptiktas Kinijos pramonės ir informacinių technologijų ministerijai (MIIT) pateiktuose dokumentuose.

„Xiaomi“ kuriamas elektromobilis turi du modelio numerius – vieną variklį turintis variantas bus žymimas kaip BJ7000MBEVR2, o dviejų variklių - BJ7000MBEVA1. Skelbiama, jog šis automobilis bus 4,997 metrų ilgio, 1,963 metrų pločio, o aukštis sieks 1,455 metro. Kinijos technologijų milžinės modelis bus ir ilgesnis ir platesnis nei pagrindiniai jo konkurentai, tokie kaip „Tesla Model 3“ ar „Nio ET5“.

Naujasis „Xiaomi SU7“ turėtų būti prieinamas trijų skirtingų konfigūracijų. Pirkėjams bus siūlomas modelis su vienu varikliu, kurio svoris sieks 1 980 kg, o taip pat ir „SU7 Pro“ bei „Max“ modeliai, kurie svers maždaug 2 205 kg. Pranešama, jog pirmasis variantas bus aprūpintas 220 kW varikliu, o kiti du turės 220 kW ir 275 kW variklius.

Standartinis „Xiaomi SU7“ variantas bus aprūpintas LFP baterijomis, kurias gaminti turėtų su Kinijos milžine BYD susijusi „FinDreams“ bendrovė. Tuo tarpu, „SU7 Pro“ ir „Xiaomi SU7 Max“ modeliai naudos CATL baterijas. Neoficialiais duomenimis, čia turėtų būti naudojama 800V akumuliatorių architektūra.

Pirmasis „Xiaomi“ elektrinis automobilis turėtų kainuoti mažiau nei 40 tūkst. eurų, tačiau tikslesnė kaina kol kas nėra žinoma. Tiesa, tokia kaina turėtų pasižymėti pigiausias modelis. Verta paminėti ir tai, jog pirmieji elektromobiliai pirkėjus gali pasiekti dar 2024 metų pradžioje, kas reiškia ir artėjantį oficialų pristatymą.

Priminsime, kad dar 2021 metų pabaigoje, „Xiaomi“ atstovai užregistravo naują kompaniją, kuri yra skirta būtent automobilių sektoriui. Naujasis padalinys veiks po „Xiaomi EV, Inc.“ vardu, o šios bendrovės kapitalas siekia 1,55 mlrd. JAV dolerių. Tų pačių metų kovo mėnesį, „Xiaomi“ atstovai skelbė, kad per ateinančius 10 metų planuojama investuoti daugiau nei 10 mlrd. JAV dolerių į naująjį verslą.

2 komentarų

Vitalijus

Straipsnio rašytojui reikėtų, prieš paskelbiant, perskaityti tai ką parašė ir ištaisyti kone kiekviename sakinyje esančias gramatines klaidas...

A.M.B.

kada buržujai supras kad auto tai priemonė pasiekti tam tikrą tašką ir jinai neturi būti prabangos prekė, nes iš "žaliojo kurso" gaunasi šnipštas. Kiek teršiama gamta kol jis pagaminamas, o utilizacija.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas