Naujausi automobiliai netrukus taps itin išmaniais: „Google“ paskelbė apie naujoves, kurios leis pasiūlyti dar daugiau įvairių programėlių

Tomas Eidukevičius

2024-05-22, 09:00 (atnaujinta 2024-05-22, 17:05)

0 komentarų

„Google“ kuria pačius įvairiausius produktus, paslaugas bei programinę įrangą. Bendrovės sukurtas paieškos mechanizmas yra naudojamas daugelio mūsų, o „Android“ operacinė sistema yra viena populiariausių pasaulyje. Kasmet „Google“ pristatė ir daugiau naujienų.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Naujausi automobiliai netrukus taps itin išmaniais: „Google“ paskelbė apie naujoves, kurios leis pasiūlyti dar daugiau įvairių programėlių

Kasmetinėje kūrėjų konferencijoje „Google I/O“, bendrovės atstovai paskelbė naują strategiją, pagal kurią automobiliams turėtų būti pritaikyta daugiau programėlių. Šiuo metu apie 200 mln. automobilių gatvėse palaiko „Android Auto“, o 40 modelių turi integruotą „Google“ programėlę.

Automobiliai su „Android Automotive“ operacine sistema gauna geriausią patirtį, o neseniai įvykęs „Google Cast“ integravimas į „Rivian“ automobilius yra vienas iš pavyzdžių. Pastatę savo transporto priemonę galite tiesiogiai transliuoti savo telefono ekraną arba programėles į informacijos ir pramogų ekraną. Teigiama, kad ši funkcija pasieks ir kitas transporto priemones.

Pirmoji pakopa - tai specialiai automobiliams sukurtų ir su jų funkcijomis glaudžiai integruotų programėlių rinkinys. Jos gali veikti skirtingo dydžio ekranuose ir yra optimizuotos visoms transporto priemonėms, palaikančioms „Android Automotive OS“.

Dauguma esamų programėlių patenka į antrąjį lygį, nes jos optimizuotos naudoti dideliame ekrane ir, priklausomai nuo jų kategorijos, gali būti naudojamos važiavimo ir stovėjimo režimuose. Pažymima, kad joms integruoti į „Android Auto“ kūrėjams reikia nedaug pastangų.

Trečioji pakopa yra nauja. Šios programėlės nėra skirtos naudoti automobiliuose, tačiau paruoštos didelio ekrano „Android“ įrenginiams, pavyzdžiui, planšetiniams kompiuteriams. „Google“ ketina peržiūrėti šios kategorijos aplikacijas ir patvirtins, kad jas būtų galima naudoti automobilių ekranuose. Žinoma, jų funkcionalumas ir integravimo galimybės yra ribotos, be to, jas galima naudoti tik tada, kai transporto priemonė stovi.

Ši iniciatyva yra „Google“ mobiliųjų programėlių, skirtų automobiliams, programos „Car ready“ dalis ir bus pradėta įgyvendinti artimiausiais mėnesiais. Kai kurios aplikacijos automatiškai atsidurs automobilių ekranuose.

Be to, „Google“ pristato naujus įrankius kūrėjams, kad jie galėtų pritaikyti savo programėles įvairiems automobilių ekranams, pažangesnius emuliatorius ir „Android Automotive OS“ sistemos atvaizdą, kuris gali veikti „Pixel“ planšetiniuose kompiuteriuose, kad kūrėjai galėtų išbandyti savo programėles aplinkoje, artimesnėje automobilio ekranui.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas