Nerimaujantiems dėl elektromobilio įveikiamo atstumo: tyrimas atskleidžia, jog geriausias vaistas nuo tokios baimės – įsigyti elektromobilį

Bilis.lt

2023-12-27, 09:00

1 komentaras

Automobilių rinka kinta ir šiai dienai daugybės dėmesio susilaukia elektromobiliai. Elektriniais varikliais aprūpintos transporto priemonės tampa daugelio gamintojų prioritetu, o vairuotojams – tikras iššūkis. Tokie automobiliai vis dar kelia nemažai klausimų, kurie tampa priežastimi atsisakyti idėjos įsigyti.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Nerimaujantiems dėl elektromobilio įveikiamo atstumo: tyrimas atskleidžia, jog geriausias vaistas nuo tokios baimės – įsigyti elektromobilį

Nerimas dėl elektromobilių įveikiamo atstumo su vienu įkrovimu - tai vienas didžiausių rūpesčių žmonėms, norintiems įsigyti elektrinę transporto priemone, kartu su didelėmis kainomis, prie kurių visi jau esame pripratę, ir nerimu dėl įkrovimo patirties.

Didelės kainos ir ne pilnai išvystyta elektromobilių įkrovimo infrastruktūra – išties opios problemos, tačiau pernelyg mažas įveikiamas atstumas – lengvai išsprendžiama bėda. Vienas paprasčiausių sprendimų – tiesiog įsigyti tokio tipo transporto priemonę ir įsitikinti patiems.

Remiantis naujausiu „Recurrent Auto“ tyrimu, kuris atliktas surinkus duomenis iš maždaug 17 tūkst. elektrinių automobilių turėtojų, prijungusių savo automobilius prie „Recurrent“ paslaugų paketo, nuotolio nerimas pasiekia aukščiausią lygį žmonėms, kuriems iki pirmojo elektromobilio įsigijimo liko maždaug vieneri ar dveji metai.

Tyrimo duomenys atskleidžia, jog nerimas dėl elektromobilio nuvažiuojamo atstumo su vienu įkrovimu sumažėja, kuomet tokia transporto priemone pradedama naudotis reguliariai. Pažymima ir tai, kad kai kuriems tokių automobilių savininkams nerimas visai pradingsta.

„Recurrent Auto“ atliktas tyrimas atskleidžia, jog 78 proc. elektromobilių savininkų jaučiasi kur kas ramiau, kuomet su naująja transporto priemone praleidžiama daugiau laiko ir yra aiškiau suprantama kokios yra jos galimybės. Teigiama, kad 76 proc. būsimųjų elektromobilių savininkų nerimauja dėl ridos, o tarp asmenų, jau turinčių tokią transporto priemonę, analogiški nerimo ženklai sumažėja iki 59 proc.

Atsižvelgiant į tai, suprantama, kad žmonės, kurie savo elektriniais varikliais aprūpintus automobilius naudoja ilgiems atstumams nuvažiuoti jaučia didesnį nerimą dėl ridos nei vairuotojai, kurie savo elektromobilius naudoja trumpesnėms kelionėms. Viena yra nuvažiuoti 50 kilometrų ir paskui įkrauti namuose, o kita - nuvažiuoti šimtus kilometrų ir kelionės viduryje ieškoti tinkamos įkrovimo stotelės.

Pažymima, jog „Recurrent Auto“ tyrime vairuotojai savo nerimą dėl elektromobiliu įveikiamo atstumo vertino skalėje nuo 0 iki 4, kur 4 reiškia didžiulį nerimą, o 0 – jokio nerimo. Verta paminėti ir tai, jog kitame tyrime, kurį atliko „S&P Global Mobility“, nerimas dėl automobilio ridos yra trečias pagal dydį rūpestis, tarp elektromobiliais besidominčių žmonių. Aukščiau yra tik kaina ir rūpestis dėl įkrovimo.

O ką apie elektromobilių įveikiamą atstumą su vienu įkrovimu manote jūs? Ar tai išties yra tokia didelė problema, o gal tiesiog rūpestis be priežasties? Pasidalinkite savo mintimis komentaruose.

1 komentarų

Arūnas

Apsioliutus nesusipratimas. Vairuotojai bijo ne nuvažiuojamo atstumo įsigijus elektromobilį, o nuvažiuojamo atstumo po 7-10 metų. Yra nemažai filmukų soc tinkluose apie elektromobilius, kurie po tokio laiko praranda apie 30-33% baterijos talpos. Tai stipriai mažina likutinę vertę, ir eksploatacijos galimybes (neskaitant, kad vairuotojas turi daugiau laiko praleisti "parūkymams"). Automobilai su vdv yra nuperkami pigiau, jų draudimas pigesnis, likutinė vertė didesnė, jie praktiškesni žmonėms, kurie skaičioja savo laiko kainą (daiktas tarnauja žmogui, o ne žmogus daiktui), bet eksploatacija brangesnė. Manau, kad perversmas įvyks, kai bus pasiųlytas praktiškas varijantas, o ne emocinis. Užsakomaisiai tyrimais ir straipsniais bus laimėtas mūši, o ne karas. 80% vairuotojų netiki, kad po 15-20 metų ši baterijų technologija bus apskritai naudojama. Manu, kad geriau naudoti seną tobulą technologiją, ne naują prastą.
PS. Pažįstamas turėjo elektromobilį. Naujas pirkinys po jo - auto su vdv.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas