Netikėtas vidaus degimo varikliais aprūpintų automobilių pranašumas: naujausias tyrimas atskleidžia liūdną elektromobilių realybę, tai turėtų tapti šoku daugeliui

MiTech.lt

2023-11-30, 14:30

7 komentarai (-ų)

Deja, atrodo, kad hibridinės transporto priemonės įkraunamos iš tinklo (PHEV), ir visiškai elektrinės transporto priemonės (EV) yra daug mažiau patikimos nei vidaus degimo variklių varomi automobiliai (ICEV). Tyrimą atliko patikima vartotojų priežiūros organizacija „Consumer Reports“ (CR).

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Netikėtas vidaus degimo varikliais aprūpintų automobilių pranašumas: naujausias tyrimas atskleidžia liūdną elektromobilių realybę, tai turėtų tapti šoku daugeliui

Neseniai atlikto tyrimo metu „Consumer Reports“ ištyrė 330 000 transporto priemonių ir nagrinėjo 20 dažniausiai pasitaikančių automobilių problemų, pradedant smulkiomis problemomis, pavyzdžiui, girgždančiais stabdžiais, ir baigiant rimtais remonto darbais, pavyzdžiui, negarantinio variklio ir transmisijos problemomis. Atsižvelgdama į gedimų sunkumą, ji įvertino kiekvieno automobilio patikimumą nuo nulio iki 100 balų.

Pagal 0-100 balų skalę elektromobiliai vidutiniškai gavo 44 balus. Su elektriniais visureigiais buvo tik šiek tiek daugiau problemų – 43 balai. Elektriniai sunkvežimiai buvo visų elektromobilių apačioje, surinkę tik 30 balų.

Nagrinėdama problemines sritis, CR nustatė, kad elektromobiliai turėjo 79 proc. daugiau problemų nei nafta varomi automobiliai. Dar blogiau sekėsi įkraunamiems hibridams, kurie pasirodė esantys 146 proc. mažiau patikimi nei transporto priemonės su vidaus degimo varikliais. Didžiausias pralaimėtojas PHEV kategorijoje buvo „Crysler Pacifica“, pelnęs žemą 14 balų patikimumo įvertinimą.

Keista, kad įprasti hibridai, elektromobiliai, kurių nereikia įkrauti tarp kelionių, buvo patikimiausia kategorija – jie turėjo 26 proc. mažiau problemų nei įprastų variklių varomo automobiliai. „Consumer Reports“ teigia, kad geresni hibridinių transporto priemonių patikimumo rodikliai gauti dėl 25 metų tobulinimo.

„Hibridai patikimumu ir toliau lenkia elektromobilius ir transporto priemones su vidaus degimo varikliais, nors hibridai yra sudėtingesni – degalų varomus variklius papildo elektrinė pavaros sistema“, – paaiškino CR automobilių bandymų vyresnysis direktorius Jake‘as Fisheris. „Taip yra todėl, kad hibridinėms technologijoms jau daugiau nei 25 metai ir jas daugiausia siūlo patikimiausi automobilių gamintojai“.

„Consumer Reports“ nustatė, kad „Lexus“ yra patikimiausia markė, kurios vidutinis įvertinimas yra 79 balai. Toyota (76) ir Mini (71) užėmė atitinkamai antrą ir trečią vietas. „Honda“ ir jos prabangus prekės ženklas „Acura“ užėmė lygią ketvirtąją vietą, surinkę po 70 balų, o „Subaru“ vos nepateko į penketuką (69 balai).

Pagal regionus Japonija ir toliau pirmauja pagal bendrą patikimumą – 63 balai, t. y. 17 balų lenkia antroje vietoje esančią Europą (46 balai). Patikimiausių markių dešimtuką sudaro Japonijos ir Europos automobiliai, atitinkamai septyni ir trys. Valstijų automobilių gamintojai atsilieka, jų patikimumo vidurkis yra 39 balai ir nė vienas automobilis nepatenka į geriausiųjų dešimtuką.

Į mažiausiai patikimų gamintojų penketuką pateko „Jeep“ (26), „Volkswagen“ (26), „Rivian“ (24), „Mercedes-Benz“ (23) ir „Chrysler“ (18). Turėkite omenyje, kad tai yra vidutiniai balai ir kad dauguma gamintojų, įskaitant JAV automobilių gamintojus, turėjo modelių, kurių bendras įvertinimas buvo aukštesnis nei vidutinis.

7 komentarų

Vitas

Čia ir arkliui aisku kad patys ekonomiskiausi ir mažiausiai aplinkai kengsmingi yra tvarkingi dizeliukai.

Don

Netaršiausi vandeniliu varomi nes per duslintuvą išmeta vandens garus. Įdomu kodėl jų tiek mažai eksploatacijoje? Pavojingi sprogimui ar dar neišdirbtos technologijos?

Kkkk

Nes vandenilis gaminamas skaldant vandenį elektrolize kad yra labai neefektyvu. Jei tavo energijos šaltinis ne atominė jėgainė tai nieko neišloši tik nereik baterijų.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas