Populiariausias pasaulyje prancūziškų automobilių gamintojas „Renault“ stabiliai auga ir Baltijos šalyse, pirmąjį pusmetį rikiavosi tarp lyderių

Pranešimas spaudai

2024-07-12, 14:54 (atnaujinta 2024-07-12, 23:36)

0 komentarų

Populiariausias pasaulyje prancūziškų automobilių gamintojas „Renault“ stabiliai auga ir Baltijos šalyse. Iš viso 2024 m. pirmąjį pusmetį „Renault“ Pabaltijyje pardavė 2183 automobilius.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Populiariausias pasaulyje prancūziškų automobilių gamintojas „Renault“ stabiliai auga ir Baltijos šalyse, pirmąjį pusmetį rikiavosi tarp lyderių

Tai leido prekės ženklui rikiuotis penktoje vietoje pagal lengvųjų automobilių ir mikroautobusų pardavimą bei užimti 5,6 proc. rinkos dalį. Lietuvoje „Renault“ taip pat užėmė penktąją vietą.

„2024 m. pirmojo pusmečio rezultatai patvirtina, kad mūsų pasirinkta strategija pasiteisina. Elektrifikuotų „E-Tech“ automobilių pardavimai didėja. Kaip ir kasmet, džiaugiamės mūsų pristatomų modelių sėkme – „Master“ yra neabejotinas savo segmento lyderis ne tik Baltijos šalių rinkoje, bet ir Europoje. Laukia dar daugiau naujovių, įskaitant „Rafale“, „Symbioz“ ir „Master“, – sako Tomaszas Mrózas, „Renault“ vykdomasis direktorius Lenkijoje ir Baltijos šalyse.

Populiarėja elektrifikuoti modeliai

Savo veikla „Renault“ palaipsniui, bet nuosekliai siekia visiškai pereiti prie nulinės emisijos varomųjų variklių. Šį tikslą koncernas planuoja pasiekti iki 2030 m. Šiuo metu prekės ženklo asortimente yra tiek visiškai elektrinių, tiek hibridinių modelių. Elektrifikuotų automobilių rinkoje „Renault“ užima trečią vietą Europoje.

Platų hibridinių ir elektrinių automobilių asortimentą sudaro visiškai elektriniai „Megane E-Tech 100% electric“, „Kangoo E-Tech 100% electric“ ir „Scenic E-Tech 100% electric“, taip pat hibridiniai modeliai: „Clio E-Tech full hybrid“, „Captur E-Tech full hybrid“, „Arkana E-Tech full hybrid“, „Austral E-Tech full hybrid“ ir „Espace E-Tech full hybrid“.

„Renault E-Tech“ lengvųjų automobilių asortimentas jau dabar sudaro beveik 20 proc. markės produktų portfelio. Pirkėjai labiausiai vertina „Austral“ (48,8 proc.) ir „Arkana“ (57,4 proc.) hibridinius modelius.

Komercinio transporto rinkoje – tarp lyderių

Pirmasis 2024-ųjų pusmetis „Renault“ prekės ženklui buvo sėkmingas ir komercinio transporto sektoriuje. Štai po šešių pirmųjų mėnesių pagal komercinių automobilių pardavimą Prancūzijos gamintojas užima antrąją vietą Baltijos šalyse.

Minėtoje rinkoje kultiniu visame pasaulyje tapęs modelis „Renault Master“ jau tryliktus metus iš eilės išlaiko lyderio pozicijas furgonų iki 3,5 t kategorijoje. 2024 m. pirmąjį pusmetį Baltijos šalyse iš viso užregistruoti 658 minėti furgonai.

Didžiulį „Renault“ indėlį į tvarumą įvertino ir Lietuvos ekspertai. Šiais metais minėtas prancūzų gamintojas pelnė ekologiškiausio prekės ženklo titulą „Lietuvos komercinio automobilio 2024“ konkurse.

Pažėrė naujienų

Nepaisant gerų pasiekimų, „Renault“ ir toliau neketina sustoti. Štai dar šiemet pasauliui pristatytas visiškai elektrinis modelis „Renault Scenic E-Tech 100% electric“ pripažintas „Metų automobiliu 2024“. Kompetentingą komisiją sužavėjusį modelį jau galima išbandyti ir Lietuvoje.

Kitas naujai į rinką įžengiantis atnaujintas populiarus miesto krosoveris „Renault Captur“. Rinkoje jau pasirodė ir visiškai hibridinė „Rafale“ versija, o gamą rudenį papildys 300 AG iš tinklo įkraunamas hibridas su visų varančiųjų ratų pavara.

Visiškai naujų modelių asortimentą rugpjūčio pabaigoje praturtins ir gamintojo naujiena - „Renault Symbioz“. Taip pat pirkėjai Lietuvoje jau gali užsisakyti naująjį, ketvirtosios kartos lengvojo komercinio transporto rinkos lyderį „Renault Master“, kurio asortimentą vėliau šiemet papildys ir visiškai elektrinė versija.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas