Puikus metas užpildyti pilną baką degalų: šalyje ir toliau mažėja degalų kainos, tokios tendencijos nebuvo jau kuris laikas

Pranešimas spaudai

2023-07-16, 15:25

3 komentarai (-ų)

Tiek benzinas, tiek ir dyzelinas Lietuvoje pinga dvi savaites iš eilės. Paskutinį kartą tokios tendencijos buvo užfiksuotos gegužės mėnesio pabaigoje.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Puikus metas užpildyti pilną baką degalų: šalyje ir toliau mažėja degalų kainos, tokios tendencijos nebuvo jau kuris laikas

Per praėjusią savaitę, liepos 3–10 d., lyginamose Baltijos jūros regiono valstybėse benzino vidutinės kainos kilo tik Vokietijoje – padidėjo 0,2 proc., o Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje mažėjo, atitinkamai 0,9 proc. 1,0 proc. ir 0,4 procento. Estijoje benzino vidutinė kaina per savaitę nepasikeitė.

Palyginimui, Estijoje benzino vidutinė kaina siekia 1,70 Eur/l ir yra 0,22 Eur/l didesnė nei Lietuvoje, o Lenkijoje vidutinė benzino kaina sudaro 1,44 Eur/l.

Dyzelino vidutinės kainos per savaitę taip pat padidėjo tik Vokietijoje – kilo 1,4 proc., o Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje mažėjo atitinkamai 0,1 proc., 0,3 proc. ir 0,04 procento. Estijoje vidutinė dyzelino kaina nesikeitė.

Mūsų šalyje vidutinė dyzelino kaina dabar yra 1,34 Eur/l – tai 0,09 Eur/l mažiau už vidutinę dyzelino kainą Latvijoje. Lenkijoje ši kaina sudaro 1,39 Eur/l.

Šiuo metu vidutinės degalų kainos visose lyginamose Baltijos jūros regiono valstybėse yra 2–30 proc., arba 0,03–0,59 Eur/l mažesnės už buvusias prieš 12 mėnesių. Per šį laikotarpį vidutinė degalų kaina daugiausiai sumažėjo Lietuvoje: benzinas atpigo 24 proc., dyzelinas – 30 procentų.

Didmeninės degalų kainos liepos pradžioje (1–5 d.) padidėjo apie 0,02 Eur/l. Per birželio mėnesį dyzelino didmeninė kaina padidėjo 0,04 Eur/l, o benzino didmeninė kaina sumažėjo 0,04 Eur/l.

Praėjusią savaitę Brent naftos kaina siekė 76,6 USD/bbl – tai 4,1 proc. daugiau už ankstesnės savaitės vidutinę kainą). Urals naftos kaina siekė 59,3 USD/bbl – tai 5,5 proc. daugiau už ankstesnės savaitės vidutinę kainą.

3 komentarų

Bronius

Tiek jau atpigo, kad kad neįmanoma pastebeti. Kuomet atpigs nors iki 1,2eu/ltr tada bus tinkamas straipsnis.

Algis

Ką jie čia rašo per nesąmones gal kur ir mažėjo kiek teko pastebėti tai jau nuo birželio pabaigos pradėjo kylti o tai praeitoje savaitėje kai kuriose degalinėse gal net 10 cnt.pabrango kaip buvo 1.34 tai dabar 1.44. kiek galima durninti žmonija ir rašinėti melagingus straipsnius.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas