Reaguoti turėtų kiekvienas vairuotojas: policija paskelbė datas, kurias privalo žinoti daugelis vairuotojų, sužinokite viską, kas svarbiausia

Pranešimas spaudai

2024-01-04, 07:45

0 komentarų

Policija, vykdydama vieną iš pagrindinių savo uždavinių – eismo automobilių keliais priežiūrą, kartu užtikrindama eismo saugumą, informuoja visuomenę apie eismo dalyvių kontrolės priemones, numatytas organizuoti sausio mėnesį šalies mastu.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Reaguoti turėtų kiekvienas vairuotojas: policija paskelbė datas, kurias privalo žinoti daugelis vairuotojų, sužinokite viską, kas svarbiausia

Informuojame visuomenę apie visoje šalyje suplanuotas eismo dalyvių kontrolės priemones sausio mėnesį. Policijos dėmesys bus sutelktas į vairuotojų blaivumą, pavojingą ir chuliganišką vairavimą, matomumą gerinančių saugos priemonių – atšvaitų – naudojimą tamsiuoju paros metu.

Sausio 1–3, 7–9 ir 14–16 dienomis

Pranešama, jog vyks transporto priemonių vairuotojų blaivumo, apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų patikrinimai.

Sausio 10–12, 17–19 ir 26–28 dienomis

Vyks pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų kontrolė – matomumą gerinančių saugos priemonių (atšvaitų, ryškiaspalvių liemenių su šviesą atspindinčiais elementais ir kt.) naudojimas tamsiuoju paros laiku.

Sausio 22–24 dienomis

Šiomis dienomis bus organizuojami pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolė.

Vykdydama vieną iš pagrindinių savo uždavinių – eismo automobilių keliais priežiūrą, per pirmąjį metų pusmetį Lietuvos policija iš viso surengs 38 tikslines policines prevencines eismo dalyvių kontrolės priemones. Penkios iš jų inicijuotos Europos kelių policijos tinklo ROADPOL (angl. European Roads Policing Network).

Prevencinės priemonės bus vykdomos valstybinės ir vietinės reikšmės keliuose, policijos pareigūnai dirbs viešuoju, neviešuoju ar mišriuoju patruliavimo būdu.

Apskričių vyriausieji policijos komisariatai savo prižiūrimose teritorijose gali organizuoti ir kitas papildomas priemones.

Policija eismo dalyviams primena - atsakingai elkitės kelyje, būkite drausmingi, tamsiuoju paros metu dėvėkite šviesą atspindinčius drabužius arba atšvaitus, vairuodami atsižvelkite į meteorologines ir važiavimo sąlygas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas