Seimo nariai sureagavo į visuomenėje kilusį nepasitenkinimą: pritarta pataisoms, kurios patiks daugeliui šalies vairuotojų, sužinokite, kas keičiasi

Pranešimas spaudai

2024-06-08, 10:54

3 komentarai (-ų)

Seimas priėmė Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, kuriomis nuspręsta švelninti administracinę atsakomybę už automobilių keliamą taršą keliuose.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Seimo nariai sureagavo į visuomenėje kilusį nepasitenkinimą: pritarta pataisoms, kurios patiks daugeliui šalies vairuotojų, sužinokite, kas keičiasi

Šiuo metu už transporto priemonių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija nustatytus ribinius dydžius, ar su neveikiančia gamintojo numatyta išmetamųjų dujų neutralizavimo sistema eksploatavimą numatyta atsakomybė: asmenims – 100–300 eurų (už pakartotinį 300–500 eurų), juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – 300–500 eurų (už pakartotinį 600–900 eurų).

Priimtais pakeitimais sutarta fiziniams asmenims nustatytą atsakomybę už transporto priemonių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija nustatytus ribinius dydžius, papildyti švelnesne nuobaudos rūšimi – įspėjimu.

Pasak iniciatyvos rengėjų, šio pakeitimo rengimą paskatino visuomenės reakcija į naujus pokyčius ir taikomas per griežtas poveikio priemones.

Seimas nuo šių metų pradžios aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams yra suteikęs teisę stabdyti transporto priemones ir tikrinti jų į aplinką išmetamų teršalų atitiktį techniniams motorinių transporto priemonių ir jų priekabų reikalavimams, taip pat panaikinti motorinių transporto priemonių ir priekabų, kurių į aplinką išmetami teršalai neatitinka techninių reikalavimų, privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimą.

Už tai numatančias naujas nuostatas (projektas Nr. XIVP-3628(2) balsavo 95 Seimo nariai, prieš – 6, susilaikė 5 parlamentarai.

3 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas