Senų automobilių turėtojams – košmariškos naujienos: netrukus įsigalios pokyčiai, kurie gali priversti įsigyti naują automobilį

Pranešimas spaudai

2023-08-10, 13:45

75 komentarai (-ų)

Seimas pritarė Alternatyviųjų degalų įstatymo pataisoms, patikslindamas, kuriems miestams reikalinga nustatyti ir įgyvendinti mažos taršos zonas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Senų automobilių turėtojams – košmariškos naujienos: netrukus įsigalios pokyčiai, kurie gali priversti įsigyti naują automobilį

Įstatyme nustatyta, kad mažos taršos zonų nustatymo rekomendacijas tvirtins Susisiekimo ministerija. Taip pat patikslinta, kokiuose miestuose savivaldybių tarybos nustatys ar atnaujins mažos taršos transporto zonas.

Numatoma, kad tai bus daroma miestuose, turinčiuose kurorto arba kurortinės teritorijos statusą ar daugiau negu 50 tūkst. gyventojų, atsižvelgiant į mažos taršos zonų nustatymo rekomendacijas ir valstybinio aplinkos oro monitoringo ir (ar) savivaldybės aplinkos oro monitoringo duomenis savivaldybių teritorijose. Mažos taršos zonos minėtuose miestuose bus nustatytos ne vėliau kaip iki 2025 m. sausio 1 d.

Už teisės akto pataisas balsavo 121, prieš nebuvo, susilaikė du Seimo nariai.

75 komentarų

M

Aš pvž nieko blogo nematau.
Bet yra viena spraga visi turčiai gales važineti i miestus ale su euro6 (6.0L w12 automobiliais išmetimas co2 566/km ir nk nemokęs jug ekonomiška )

O paprasti žmogiukai lai moka už juos mokesčius.

Jei ivedate toki mokesti kam išvis bus reikalingas taršos mokestis perkant automobili? jei negalėsime ivažiuoti i miesta(tada gaunasi vagiste iš eiliniu žmoniu ).

Lankytojas

Stebina, kad isigalios vos ne uz metu ir visiskai neaisku kas isigalios. Kaip zmonems planuotis? Ar 60% gyvenančiu tose zonose staiga negalesim ivaziuoti i savo namus? Ar jau mest visus gyvenimo planus ir pult taupyt naujam vienkartiniam kibirui (dabar tokius tik gamina). Seimunai nezino kad užsakius salone laukt tenka apie metus. Toliau Senamiesciuose nera jokios infrastrukturos elektros krovimui, palankiu istatymu isirengt stoteles daugiabuciuose nera. Pvz Kauno Senamiestis apsuptas 3 kamščių srautų, vidinė rajono tarša tikriausiai tesudaro 5%, bet kažkaip nekyla abejonių, kad bus paskelbta žaliaja zona. Stebina, kad seimas kone vienbalsiai prieme net nesusimastes kaip tai daryt civilizuotai. Speju suzinosim pries pusmeti nuo isigaliojimo

Lankytojas

Kišo pedarasus lgbt dabar automobilus naujus pasaka svajonių šalis kuris urodas rubino lietuviu kekšės? Kad tokie daunai sedi seime kodėl lgbt vadinat vadinkit tikru vardu iškrypelei arba vyras vyrui ar ne taip?

Antilankytojas

Lankytojas yra kiauras s...ngalvis, neskiriantis davo viršutinio smegenų pusrutulio nuo apatinio. Karoče- kiauras

Marius

Seimūnai, jūs esate niekšai. Nio realybės atitolę niekšai. Aha, čia tipo pirk naują, suprask elektromobilį, tipo neteršia. Bukapročiai, elektromobiliai teršia dar daugiau. Mėšlagalviai, ar žinote kaip išgaunanas litis ir kobaltas?

Zil

Zinoma visi zino. Bet isgauna juk ne kauno ar vilniaus senamiestyje.
Tik pastebejimas. Jie dalbajobai anyway.

Taigi

Ar nelaikas visus tuos nurodinėtojus nuiminėti iš valdžios, juk ne carai kokie, kad baudžiauninkam nurodymus nuleidinėtų. Iškirto miškus, saugančius nuo užterštumo, o dabar ant mūsų joja.

LABAI GERAI.

Senai reikejo ivesti ekologines zonas,kad niekas neivažiuotu.Kuo greičiau užsilenks Klaipedos senamiestis ir verslas tuo visiems bus "geriau"..!!!

Negerai

Man sukasi mintis, kad prie to reikalo nagus prikišo Gentviliokas. Oi, susilauks dirželio nuo tėvuko, ir ne tik...

Bronius

Reikia vyti visa seima lauk po tokio ir panašiu įstatymu priėmimo. Niekas nedraudė pirkti tarsiu auto tai kodel dabar atbuline data nori uždrausti ? Įstatymas turėtų galioti tik tiems auto kurie įsigyti po įstatymo priėmimo . Kodel nuostolius seimas vėl nori permesti nieko nekaltiems auto savininkams.

Artūras

Pritariu šimtu proc. Nuo savęs pridėsiu -įsigaliojus kvailystei pateikti teisme kolektyvinį ieškinį valstybei. Manau laimėtumėme

Rimantas

Patis išrinkuote tuos PY..RUS konservus.Dabar bliaunate.Reikia maidano Lietuvoje.Arba bent tokiu demonstraciju kaip Francuzijoje.Kada dušta stiklai,dega automobiliai ir panašiai.

westpoint

Nusipirkite normalų automobilį, išmeskit savo drapoką.
Nereikės maidanų .

Artuūras

Nori kad Tavo automobilį sudegitų ir tavo namų langus apmėtytų molotovo kokteiliaus ?

Lankytojas

Kodėl taikoma " seniems" automobiliams, kad negražiai atrodo? Turi būti taikoma " taršiems" . Bet jeigu TA praėjo vadinasi netaršus. Nesuprantu prie ko čia "senas". Gal neprestižas? Gal reikėtų pasidomėti: šiandien auto negražiai atrodo, o rytoj ateis eilė invalidams. Seniams tai negresia kol kas, nes valdžioje jų nemažai, o ir užsienio turistų negalima ignoruoti.

O maistą

į kurortus ir didmiesčius dviračiais ir paspirtukais elektriniais vešit. Na kai bukapročiai gauna valdžią tai finalas toks. Gerai o kaip su vokiečių turistais su senais kemperiais bus ? Na ką jie ten rūko seime ? Kitas variantas ar tikrai visos greitosios pagalbos ir gaisrinės mašinos yra netaršios , o kaip karinis transportas. Na šiaip nauja auto gaminant daugiau užteršiama negu seną remontuojant.

Povilas

Konservatoriai apmokestina ubagus kurie neiperka naujo auto. O turčiai su nauju auto lėks be mokesčių.

westpoint

Aš eilinis žmogas.
Bet naują auto galiu sau leisti.Tai gali leisti sau daug kas.

As

Ko verket ka rinkote ta turite.Buvau Italijoje tai nauja sautomobilis retas ir jiems tas pats o pas mus visur pirmi.

Rere

Tikra tiesa,Romoje tokių auto kaip Vilniuje nepamatgsi.Vatikano aikštelėje vien maži fiatukai ir tojotos.O pas mus seimę?

Bix

Politiniai lavonai suka eikla dėl taršumo,ir px jiems ta tarša.Pjauna miškus visokiem nereikšmingiems aplinkėliams Ukmergė.

...

Debilas, arba vaikas dar esi, kad tokį suda kalbi. Jei dar vaikas, tai neatsimeni, kaip būna, kai uždaro tiltą remontui, ką darys ir vėl, ir tada visur vienas didelis kamštis, o iš Pašilės iki pramonės vaziuoji valanda ir kokiu 30 km gaunasi į vieną pusę .

Prokuroras

Kada šuo neturi kas veikt tada laižo savo kleckus .O jeigu musu seimūnai neturi kas veikt tai gal irgi geriau kleckus savo palaižo nes jie kaip šunis pagatavi tam prastam žmogui gerklę perkąst .Taip kad čiulpkit by.....y gerbemi šunys !!!!!!?

Indre

Šunys gerklių bereikalo ne pjauna, tik tada kada engiami, skriaudziami, isbadeja ir pns. O cia pjauna is dar disesnio norejimo prisikimst kisenes pilnas. Ir visai vienodai,kad kencia dar labiau paciu biedniausiu klase. Zmones baigia isprotet is nezinojimo kur pasidet nes nebepajegia net ant maisto ar ant vaistu užsidirbt. Jokio zmoniskumo valstybeje neliko. Kopina stipriasnes salis iki kuriu mums dar toli

Vaidotas

Reiktų atimti tuos ekonomiškus dyzeliukus, reiktų užraukti tuos besikūrenančius lietuviškomis malkomis, sovietiniai namai, praslinkote kažkaip į Švabo Europą,su nuosavybe.Atimti, uždrausti, pabranginti, nieko neturėsite, ir būsite laimingi.Kam ta nuosavybė, jei yra perlenkiamų telefonų su nuolaida ir nuotrauka graži fb. Susimokėkit ct už maišelį, išgelbėjat planetą, pasidžiaugiat kokiu sprogdinimu, kuris užteršė orą daugiau nei tūkstantis diedukų dyzelinių golfų, ir dairomes,kur atostogausim.

Idiotui

Kuris pasivadinęs Aš, eik smirdek toliau su visa banditų šaika, kuri vadinasi EU, kuris seniai jau miręs, tik dar smirdi dvėseliena

Saulius

Vaidotui ir kitiems, suradusiems laiko pakritikuoti: daugmaž atspindit liaudies nuomonę.
O jūs, "kritikai", kabinat leninus, ir kitas klušes, siekiant sumenkint kritikuojančius. Vadinasi ęsat demogogai iir ko gero gaunantys ES paramos pibigus mūsų galvų praplovimui. Priešingu atveju argumentuotumėte, o ne dergtumėte.
Gal Jūs pakelsit atkyginimus nokytojams, poliklinikų med personalui?....JIE ar sugenės įpirkt ?
Šildyt namus dujomis NEOKOLOGIŠKA, o malkomis, abglimi -Lux: tai yra demagogija , prisidengiant ekologija.
O el mašinad reiks įsigyti TIK Amėrikoje pagamintoms. Tai koks atkatas, jei seimui ir ministerijoms užpirks už Valstybės, t.y. visų mūsų pinigus? Todėl turim, netgi privalom, išsakyt savo nuomonę.

Pilkas dyzelis

...turiu 4ltr. dyzelį kur padaryta kad kai turiu papigios saliarkos tai važinėjiu dūmų debesyje,ypač pravažiuodamas savivaldybę ir panašias institucijas, o pusė val. darbo ir mano pilkas dyzelis vos ne elektrinis,tarša minimali.T.A. savo eiga einu ir taip jau 4 T.A.

Vaclovas

Mano automobiliu tajotaHcr hybrid 2018m.tai galėsiu važiuoti pav.Klaipedoj?

Fu

Mano automobilis Toyota"MINKPATS". Tai galėsiu važiuoti ne tik Klaipėdoje, bet sostinėje Vilniuje pėsčiųjų takais.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas