„Škoda“ pasidalino pirmosiomis naujojo elektromobilio nuotraukomis: atskleidžia visiškai naują dizaino kalbą, pristatymas jau rudenį

Lukas Snarskis

2024-06-04, 10:55

0 komentarų

Elektrinių automobilių populiarumas pastaruoju metu kelia vis daugiau klausimų, o kai kurie gamintojai net pristabdė visišką perėjimą prie tokių transporto priemonių gamybos. Tačiau tokių veiksmų imasi tikrai ne visi.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Škoda“ pasidalino pirmosiomis naujojo elektromobilio nuotraukomis: atskleidžia visiškai naują dizaino kalbą, pristatymas jau rudenį

„Volkswagen“ grupei priklausanti bendrovė „Škoda“ ketina plėsti savo elektrinių automobilių asortimentą, o dar šiemet turėtų debiutuoti naujasis „Elroq“ modelis. Šių metų rudenį laukiama oficialaus pristatymo, o tai yra svarbus žingsnis įmonės istorijoje.

Naujasis „Škoda Elroq“ skelbia naują bendrovės dizaino erą, kuri turi ir specialų pavadinimą – tai „Modern Solid“. Šis elektromobilis bus maždaug tokio pat dydžio kaip ir „Škoda Karoq“ modelis. Gamintojas neseniai pasidalino ir pirma naujojo modelio nuotrauka, kuri atskleidžia keletą svarbių detalių.

„Škoda Elroq“ plokščios ir gerokai platesnės grotelės, pakrikštytos „Tech-Deck“ pavadinimu ir pirmą kartą pademonstruotos dar 2022 metais atskleistame „Vision 7S“ koncepciniame modelyje. Jas papildo padalyti priekiniai žibintai su matricinėmis LED lemputėmis.

Dar vienas išskirtinis bruožas - ant priekinio variklio dangčio krašto matomas „Škoda“ pavadinimas, primenantis „Range Rover“. Naujasis „Elroq“ elektromobilio modelis bus gaminamas naudojant „Volkswagen“ sukurtą MEB platformą. Nors platforma palaiko visų varančiųjų ratų pavarą, tikimasi, kad dauguma pirkėjų rinksis prieinamesnį vieno variklio variantą. 4 500 mm ilgio automobilyje žadama daug vietos tiek keleiviams, tiek kroviniams.

„Elroq“ - tai tik ledkalnio viršūnė „Škoda“ elektromobilių ambicijose. Iki 2026 metų pabaigos bendrovė planuoja išleisti šešis naujus elektrinius automobilius, gerokai išplėsdama dabartinę tokių transporto priemonių liniją, kurią sudaro „Enyaq“ ir „Enyaq Coupe“. Šie modeliai 2025 metais bus atnaujinti, į juos bus įtraukti moderniosios „Solid“ dizaino kalbos elementai.

„Škoda“ veikiausiai pristatys ir savo „VW ID.2all“ versiją - kompaktišką visureigį, vadinamą „Epiq“. Tokio modelio debiuto laukiama jau kitąmet. Žvelgdama į tolimesnę ateitį, 2026 metais „Škoda“ planuoja išleisti elektrinį „Combi“ universalą ir septynių vietų „Space“ visureigį, kurie abu bus sukurti pagal „Vision 7S“ koncepciją.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas