„Toyota“ susidūrė su rimtomis problemomis: gamintojas priverstas stabdyti kai kurių modelių pardavimus, kalti dyzeliniai varikliai

Artūras Nalivaiko

2024-02-05, 10:30

0 komentarų

Japonijos automobilių milžinė „Toyota“ susidūrė su netikėtomis problemomis, kurios paveikė nemažą dalį bendrovės kuriamų transporto priemonių. Negana to, dalis jų jau yra ir keliuose.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Toyota“ susidūrė su rimtomis problemomis: gamintojas priverstas stabdyti kai kurių modelių pardavimus, kalti dyzeliniai varikliai

„Toyota“ atstovai paskelbė, kad bendrovė sustabdys kai kurių modelių, įskaitant „Hilux“ ir visureigį „Land Cruiser 300“, tiekimą, nustačiusi, kad jos filialo „Toyota Industries“ dyzelinių variklių sertifikavimo bandymuose padaryta pažeidimų. Juos aptiko specialus tyrimų komitetas, atlikęs trijų dyzelinių variklių modelių sertifikavimo bandymus.

Pranešama, jog tokie varikliai yra naudojami dešimtyje skirtingų „Toyota“ transporto priemonių, o tarp jų patenka „Hiace“, „Fortuner“, „Innova“ ir „Lexus“ prekiniu ženklu pažymėtas „LX500D“ visureigis. Bendrovės atstovai patikino, kad prireikus imsis tokių priemonių, kaip naujų variklių sertifikavimo bandymų atlikimas dalyvaujant reguliavimo institucijoms.

„Bendradarbiaujant su „Toyota Motor“ pritrūko tinkamos komunikacijos ir geresnio bandymų procesų ir procedūrų koordinavimo, kurių privalu laikytis“, - spaudos konferencijoje sakė „Toyota Industries“ prezidentas Koichi Ito.

„Toyota Industries“ teigimu, per finansinius metus, iki 2023 metus kovo 31 dienos, pardavė apie 84 tūkst. paveiktų automobilių su dyzeliniais varikliais, tačiau spaudos konferencijos metu negalėjo iš karto pasakyti, kiek paveiktų automobilių gamintojas pardavė per šiuos metus.

Negana to, kompanijos atstovai atskleidė, jog atlikus tyrimą nustatyta, kad elektroniniai valdymo blokai, naudoti atliekant variklio galios išvesties bandymus, skyrėsi nuo tų, kurie buvo naudojami gaminant variklį. Apie planuojamą patikrinimą paskelbė ir Japonijos transporto ministerija.

Iš pradžių „Toyota“ tyrimas buvo sutelktas į sertifikavimo taisykles, susijusias su krautuvų ir statybinių mašinų variklių išmetamųjų teršalų rodikliais, kur specialusis tyrimo komitetas taip pat patvirtino pažeidimus. Bendrovei priklauso beveik 25 proc. „Toyota Industries“, kuri yra pagrindinė „Toyota“ grupės įmonė, akcijų. Savo ruožtu tiekėjui priklauso apie 8 proc. „Toyota“ akcijų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas