Trūkt už vadžių ir vėl iš pradžių: „Tesla“ atideda rugpjūčio mėnesį planuoto „Robotaxi“ pristatymą, paaiškėjo ir tokio sprendimo priežastys

Tomas Eidukevičius

2024-07-15, 19:55 (atnaujinta 2024-08-07, 10:07)

0 komentarų

Galime sakyti ką norime, tačiau nepaisant rinkodaros ir viešųjų ryšių komandos „Tesla“ įeis į istoriją, kaip labiausiai apkalbama įmonė. Nepraeina nei diena, kad internete nepasirodytų ginčai dėl „Tesla“ ateities, jos produktų ir atvirai pasisakančio vadovo.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Trūkt už vadžių ir vėl iš pradžių: „Tesla“ atideda rugpjūčio mėnesį planuoto „Robotaxi“ pristatymą, paaiškėjo ir tokio sprendimo priežastys

Metai iš metų „Tesla“ vadovas Elonas Muskas reklamuoja savarankiškai vairuojančius automobilius, teigdamas, kad tai yra transporto ateitis. Ir nors įspūdinga, vairavimo asistavimo „Tesla“ automobilių technologija kelia įspūdį, vistik pilnai savarankiškai vairuojantys automobiliai kol kas lieka neprieinami.

Dar balandžio mėnesį, „X“ platformoje, E. Muskas netikėtai pranešė, kad „Tesla“ ketina pristatyti savo naująjį „Robotaxi“ jau rugpjūčio 8 dieną. Detalių buvo pateikta mažai, tačiau pranešimas sukėlė spekuliacijų bangą. Kai kuriems abejojant robotaksi galimybėms artimiausiu metu, kiti vieningai sutinka, kad tai potencialiai gali pakeisti visą transporto rinką.

Tačiau situacija pasikeitė. JAV elektromobilių milžinė atidėjo naujojo „Robotaxi“ pristatymą, kuris buvo numatytas rugpjūčio 8 dieną, ir dabar jis planuojamas tik spalio mėnesį, praneša „Bloomberg“. „Tesla“ tokios informacijos dar nepatvirtino, tačiau teigiama, kad to priežastis – galimybė sukurti papildomus prototipus.

Pranešime taip pat teigiama, kad „Robotaxi“ dizaino komandai buvo liepta perdaryti tam tikrus automobilio elementus. Verta pastebėti, jog laukiant rugpjūčio 8 dienos pristatymo, „Tesla“ akcijų vertė kilo 11 dienų iš eilės, tačiau dabar dėl šio pranešimo ji sumažėjo, o „Uber“ ir „Lyft“ akcijų vertė pakilo.

„Teslai“ nėra naujiena užsibrėžti ambicingus planus ir neįvykdyti jų terminų. Dar 2019 metais E. Muskas skelbė, kad robotaksi šturmuos gatves dar iki 2020 metų. Nepaisant prielaidų rinkoje, robotaksi kelia daug klausimų apie ateities automobilių nuosavybę.

E. Muskas jau senokai įsivaizdavo, kad „Tesla“ autoparko savininkai gali dalytis važiavimais ir gauti pinigų net tada, kai transporto priemonė nenaudojama. Toks modelis meta iššūkį tradicinį suvokimą apie automobilių nuosavybę ir gali reikšmingai pakeisti visą transporto rinkos vaizdą. Bet ar tai gali įvykti per naktį? Žinoma, ne, tačiau tikrai nereikės laukti dešimtmečių kol autonominiai taksi taps norma.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas